Bezár

Hírarchívum

2012. Szeptember

1 2 
2012. szeptember 12.
1 perc

Szeptember 13-án új, 29-én egy korábbi filmmel jelentkezik a Professzorok című sorozat.

2012. szeptember 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Kulturális Irodája a Szent-Györgyi Emlékév őszi évadában több pályázatot hirdetett a hallgatók számára. A tudós 80 lve fedezte föl a C-vitamint, 75 éve vehette át Nobel-díját. Erre emlékeztet a „Minden, ami C-vitamin” című fotópályázat, amelyre az SZTE Kulturális Irodája szeptember 14-ig várja a műveket.

agora_kiemelt

2012. szeptember 12.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2002-ben fogadta be azt a világszerte páratlannak számító informatikatörténeti gyűjteményt, mely hamarosan méltó helyet kap a Szent-Györgyi Albert Agórában.

2012. szeptember 12.
3 perc

Nyilvánosságra hozták a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi műsorát. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatóit és dolgozóit egyaránt megmozgató színházi fesztivál 2013-as évadának középpontjában nemzetek történelmi eseményei és hagyományai állnak. Az Elfújta a szél című musical az amerikai polgárháborút, a 30 éves jubileumát ünneplő István, a király a magyar államalapítást, míg A Kung-Fu legenda a kínai tradíciókat idézi meg a Dóm téren.

2012. szeptember 11.
1 perc

Immáron 3. alkalommal rendez az SZTE ÁJTK Tanévnyitó Fesztivált. Idén 2012. szeptember 12-én 16 órakor kezdődik a jogi kar épülete előtti téren, a „Lófaránál”. Az első éves hallgatók a rendezvény ideje alatt vehetik át ÁJTK kártyájukat.

szgyemlekev_kiemelt

2012. szeptember 11.
8 perc

Szabadegyetemi előadássorozattal indul szeptember 12-én a Szegedi Tudományegyetemen a Szent-Györgyi Emlékév őszi évada. Tanulmányi verseny, sportrendezvények és kulturális produkciók emlékeztetnek arra, hogy a szegedi egyetemen végzett munkájáért Szent-Györgyi Albert 75 éve vette át a Nobel-díjat.

2012. szeptember 11.
3 perc

A legjobb magyarországi egyetem a szegedi universitas. A brit QS a világ felsőoktatási intézményeiről készített friss listáján a legjobb 501-550 egyetem közé helyezte a Szegedi Tudományegyetemet, 50 hellyel javította helyezését. A spanyol cég által készített Webometerics-listán pedig 55 hellyel lépett előre az SZTE.

2012. szeptember 11.
1 perc

Mint korábbi írásunkban beszámoltunk róla, megszűnt a Klebelsberg-könyvtárban a chipes diákigazolvánnyal való fizetési lehetőség, ez vonatkozik a fénymásolás árának kiegyenlítésére is. Ettől függetlenül természetesen lehet fénymásolni a könyvtárban, ráadásul szeptemberben különleges kedvezménnyel.

2012. szeptember 10.
1 perc

Az augusztus végén az oroszországi Kazanyban rendezett kajak-kenu világbajnokságon nagyszerű eredményeket értek el a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

2012. szeptember 10.
2 perc

Mintegy 700 résztvevő tanácskozik három napon keresztül, bemutatják a sebészet különböző szakterületeinek új diagnosztikus és terápiás eljárásait is.

2012. szeptember 10.
3 perc

A fogyatékkal élő elsőéves hallgatók minden fontos információt megkaphattak támogatásaikról az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ jóvoltából.

GTK_osztondij_kiemelt

2012. szeptember 08.
3 perc

42 elsőéves közgazdászhallgató részesült a képzés költségeinek egészét vagy fele részét fedező ösztöndíjban a kar, valamint alapítványi, vállalati és intézményi partnerei jóvoltából.

 

2012. szeptember 08.
1 perc

Az SZTE Tehetségpont a Pro Talentis Alapítvánnyal együttműködve pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem bármely képzésében nappali tagozaton tanulmányokat folytató, kiváló sportteljesítménnyel rendelkező kosárlabdázóknak a 2012/2013-as tanévre.

 

2012. szeptember 08.
4 perc

2012. augusztus 3-án elhunyt Zsoldos Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Növénybiológiai Tanszékének professor emeritusa. 85 éves volt.

 

rektori

2012. szeptember 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételt hirdet a 2012-2013-as tanévre négy doktori iskolájába, a PhD tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.

2012. szeptember 06.
1 perc

Gazdaság, befektetések, és egyetemi együttműködés. Ez volt a témája a szegedi egyetemen működő Konfuciusz Intézet és Tianjin város delegációja közötti tárgyalásoknak.

2012. szeptember 06.
2 perc

Az elmúlt évek nagy előrelépése, hogy a vízügyi szakemberek és a földrajztudósok gyakran konzultálnak egymással bizonyos kérdésekben – tudtuk meg az SZTE Természetföldrajzi és Geoinformatikai, valamint Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék által szervezett VI. Földrajzi Konferencián.

2012. szeptember 06.
1 perc

A nyári szünet után ismét új adással jelentkezik a Tudományegyetem című magazin, melynek központi témája az idei SZTE-s tanévnyitó ünnepség lesz.

2012. szeptember 06.
1 perc

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karon szeptember 7-én (pénteken) rendezik meg az immár hagyományos Szemeszternyitó előadásokat.

agora_kiemelt

2012. szeptember 06.
2 perc

A műszaki átadás folyamatába lépett Szeged új kulturális és tudományos központja, a Szent-Györgyi Albert Agóra. Itt kap majd helyet a Szegedi Tudományegyetem interaktív kiállítótere, az országban egyedülálló Informatórium és az Informatikatörténeti Múzeum Alapítvány gyűjteménye is.

2012. szeptember 05.
3 perc

Február óta új rendelet szabályozza a diákigazolvány-igénylés menetét, és az okmány külleme is megváltozott. Közben akad hallgató, aki arról panaszkodik, hogy december óta nem érkezik meg az igazolványa. Szeptember 3-tól remélhetőleg gördülékenyebbé válik a rendszer!

2012. szeptember 05.
2 perc

Szakmailag hiteles programokkal, konferenciákkal, kiadványokkal, infokommunikációs eszközökkel és emlékhelyek létesítésével segíti a Délvidék történelmének kutatását, széles körű megismertetését a Délvidéki Kutató Központ. A szervezet munkájában a szegedi egyetemen oktató, kutató történészek is szerepe vállal.

2012. szeptember 04.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem művészeinek, oktatóinak hangversenyei, estjei is gazdagítják a hagyományos őszi kulturális seregszemle műsorát a Tisza-parti városban.

2012. szeptember 04.
3 perc

Belvíz és aszály okozta környezeti problémák. Kockázat – Konfliktus – Kihívás. Ez áll a középpontjában a 2012. szeptember 5-én kezdődő és 7-én záruló VI. Magyar Földrajzi Konferenciának, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Természetföldrajzi és Geoinformatikai, valamint Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke szervez.

 

2012. szeptember 04.
1 perc

A pályázati lehetőségekről szóló felhívásokat közzétette az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda, mindenki kedvére böngészgethet és válogathat.

piarista_kiemelt
2012. szeptember 03.
3 perc

Jubileumi tanévnyitót tartottak szeptember 2-án: 250 éves a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium. Az ünnepségen Szabó Gábor, az SZTE rektora a középiskola és az egyetem összefonódásáról beszélt.

2012. szeptember 03.
1 perc

Az SZTEtv eddig elkészült filmjei közül válogat a Telin Televízió, illetve új adással jelentkezik a Tudományegyetem című magazin szeptember első hetében.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek