Információk a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatói részére

 

Speciális képzési igényű (SKI) hallgató a 2011. évi nemzeti felsőoktatásról szóló törvény alapján az, aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrumzavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd. Középiskolában SNI tanulók.

Az SKI hallgatók tanulmányi tevékenységét számos szolgáltatás (személyi és technikai segítségnyújtás, tanácsadás, nyelvtanulási lehetőség és tanulásmódszertani tréning, közösségépítés stb.) segíti az Szegedi Tudományegyetemen.

Fontos tudni, hogy a tanulmányi- és vizsgakedvezmények, juttatások és szolgáltatások regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni akkor tudsz, ha felvételt nyertél az SZTE-re és fogyatékosságodat a 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63.§-ában meghatározott szakvéleménnyel igazolod. Kérjük, hogy ha a tanulmányi kedvezményekre előreláthatólag csak a végzésnél lesz szükséged, akkor is regisztrálj mielőbb!

A szakvéleményt az eselyiroda@szte.hu címre küldd el nekünk, válaszlevélben értesítünk az elfogadásáról, a sikeres regisztrációról. Majd egyeztetünk időpontot a személyes találkozásra. Ennek során tudunk beszélni saját igényeidről, miben kérsz segítséget és milyen támogatásokat vehetsz igénybe tanulmányaid alatt. Elmondjuk, mit adhat a „Sansz” közösséghez tartozás, mit nyújthat számodra a Sansz, ami az SKI hallgatók támogató programja az SZTE-en.

Ősszel egy pikniken lesz lehetőséged személyesen is találkozni a felsős SKI hallgatókkal és a gólyatársakkal. A Sansz piknik időpontjáról és a programról a regisztrált hallgatókat tájékoztatjuk.

Ügyfélfogadás helye szorgalmi időszakban:

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, Információs Pont

Szeged, Ady tér 10.

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

(akadálymentes iroda)

 

Az ügyfélfogadás idejéről kérjük, a honlapunkon tájékozódj szeptemberben!

https://u-szeged.hu/sansz

 

E-mail:

eselyiroda@szte.hu


A Szegedi Tudományegyetem akadálymentesített épületeit a linken található táblázat tartalmazza.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.

Holecska_ZoltanHolecska Zoltán – BTK, történelem

Az egyetemválasztáskor több szempontot is figyelembe vettem. Az egyik legfontosabb köztük az volt, hogy erős legyen az érdeklődési területem kutatása. A másik pedig, hogy megfizethető legyen az ottani élet. Szegeden teljesült az, amit vártam: sokkal olcsóbb, mint Budapest, és a tanulmányaimat is magas színvonalon folytathatom. Ráadásul közel van az otthonomhoz, Békéscsabához is. Így egy év után úgy érzem, nem bántam meg a döntésemet, mert Szeged egy igazán élhető, diákbarát város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.