SZTE Info

Professzori hitvallások

Szeptember 13-án új, 29-én egy korábbi filmmel jelentkezik a Professzorok című sorozat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Professzorok portrésorozat 49. része Kata Mihály gyógyszerész professzor élettörténetét meséli el. Az SZTE GYTK Gyógyszertechnológiai Intézet professor emeritusa Szegeden végzett és 1960-tól áll a kar szolgálatában. Kata Mihály szerint ő szerencsés ember, mert egész eddigi életében egyéniség maradhatott. A filmet szeptember 13-án este fél nyolctól nézhetik meg a TiszapART Televízióban. A sorozat az SZTE Média Centrum megbízásából az SZTE BTK TV Stúdiójában készült, szerkesztő-rendező Klucsik Edit.

Szeptember 29-én 19:30-tól a Professzorok sorozat egy korábban készült filmjét tűzi műsorára a TiszapART Televízió. Trogmayer Ottó régészprofesszor nemcsak a szegedi önálló régész tanszék megalapítója, hanem múzeumigazgatóként és az ópusztaszeri ásatások vezetőjeként, illetve a Nemzeti Történeti Park irányítójaként is ezer szállal kötődik az egyetemhez, Szegedhez és a Dél-Alföldhöz. A film 2005-ben készült.

 

A sorozat minden eddig elkészült portréfilmje az egyetem honlapján is elérhető: http://www.u-szeged.hu/egyetemrol/videogaleria/professzorok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.