Bezár

Hírarchívum

2009. Június

2009. június 29.
2 perc
Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens és Staten Island néven mutatják be a Szegedi Tudományegyetem marketingszakos hallgatói megálmodott parfümjeiket 2009. június 29-30-án Párizsban az egyik vezető kozmetikai cég által szervezett marketingkampány-verseny nemzetközi döntőjében. A megmérettetésen a szegedi hallgatók egy létező márka új termékvonalának marketingkampányát prezentálják: a The City Collection elnevezésű kampányukban a nők társadalmi szerepét hangsúlyozzák.
Cimkék: HírekGTK
TTIK1_2
2009. június 29.
6 perc
A Természettudományi és Informatikai Kar diplomaosztójára június 28-án került sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, a végzett hallgatók nagy száma miatt három időpontban.
MK1_2
2009. június 28.
3 perc
A Szegedi Tudományegyetem karainak sorában negyedikként a Mérnöki Kar diplomaosztójára került sor június 26-án a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.
Cimkék: HírekRektorDiplomaosztóTIK
GYTK1_2
2009. június 28.
4 perc
A József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2009. június 27-én avatták az első olyan végzős gyógyszerészeket, akik – a 2009. január 1-jétől hatályos törvény értelmében – diplomájukkal együtt doktori címet szereztek.
ETSZK1_2
2009. június 28.
3 perc
Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar három alapszakán végzettek vehették át okleveleiket június 26-án a TIK-ben.
AOK1_2
2009. június 28.
2 perc
Rendkívüli, kétnyelvű (magyar-angol) ülés keretében 2009. június 27-én az Általános Orvostudományi Kar végzős hallgatóit is doktorrá avatta Prof. Dr. Szabó Gábor rektor és a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a TIK-ben.
2009. június 26.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának pénzügy szakirányos hallgatói, Jankó László és Tari Szabolcs kapták az idén a Budapesti Értéktőzsde Kochmeister-díját.

Cimkék: HírekGTK
2009. június 25.
2 perc

Az agrárgazdaságban foglalkoztatnák a munkanélkülieket elképzelt rendszerükben a Szegedi Tudományegyetem hallgatói, akik a legjobb európai eredményt érték el a június 20-23. között Budapesten megrendezett nemzetközi agrárgazdasági világfórum esettanulmány versenyén. A bronzérmes szegedi csapatnak a döntőben egy teljesen új irányzat, a metropolitan agriculture témakörben kellett szervezeti, pénzügyi és marketing ötleteket kidolgozni.

Cimkék: HírekKutatásMK
2009. június 24.
1 perc
A jövőben akár több hőenergiát termelő napkollektorok is készíthetők a Szegedi Tudományegyetemen 2009. júniusától üzembe helyezett mérőlabornak köszönhetően. Az új berendezés segítségével ugyanis lehetőség nyílik a hatékonyságot befolyásoló műszaki paraméterek vizsgálatára. A kutatási célokon túl a labor oktatási feladatokat is ellát, hiszen a gépészmérnök hallgatók a kollektorok gazdaságos üzemeltetését is elsajátíthatják.
2009. június 21.
1 perc
Három nagykövet is járt a Szegedi Tudományegyetemen néhány héten belül. Prof. Dr. Szabó Gábor rektor 2009. május 28-án Dimitrij Ikomonov bolgár nagykövetet fogadta, majd június 15-én Dorothee Janetzke-Wenzel német nagykövet asszonnyal tárgyalt.
Cimkék: HírekRektor
DSC_0136_3
2009. június 20.
2 perc
25 hallgató kapta meg oklevelét az SZTE Fogorvostudományi Kar június 20-án rendezett ünnepségén a TIK-ben.
Cimkék: HírekFOKDiplomaosztó
ZMK_1
2009. június 19.
1 perc
Megkezdődött a diplomaosztók sora a Szegedi Tudományegyetemen. Június 18-án a Zeneművészeti Kar végzősei vehették át okleveleiket.
2009. június 19.
1 perc
Közel 100 millió forintos beruházásnak köszönhetően – Botka László polgármester és Ujhelyi István államtitkár jelenlétében – felavatták a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának legújabb oktatási épületét.
Cimkék: HírekJGYPK
2009. június 18.
2 perc
Lázár Bence András, az Általános Orvostudományi Kar hallgatója kapta meg a 2009-ben a Szegedi Tudományegyetem Faludy-díját. Ő a fiatal írótehetségeket jutalmazó elismerés történetében az első díjazott, aki nem bölcsészként tanul az intézményben.
Cimkék: Faludy DíjHírekÁOK
2009. június 17.
2 perc
Vállalja az OB I/A csoportos indulást az Universitas Szeged női vízilabdacsapata, mely zsinórban második alkalommal nyerte meg a B csoportos pontvadászatot – jelentette be Bük József klubelnök. A névadó Szegedi Tudományegyetem mellett új támogatója is van a csapatnak.
Cimkék: HírekSport
2009. június 15.
2 perc
Több mint hetven német szakkönyvet adományozott a Deutsche Forschungsgemeinschaft az SZTE BTK Germán Filológiai Intézet közvetítésével az SZTE Egyetemi Könyvtárának. A köteteket június 15-én adta át ünnepélyes keretek között Dorothee Janetzke-Wenzel, Németország magyarországi nagykövete.
2009. június 15.
6 perc
Június 28-án jutalmazzák ünnepélyes keretek között az SZTE Sófi József a Szegedi Tehetségekért Alapítvány idei ösztöndíj-pályázatának nyerteseit. Először az öt különdíjast mutatjuk be. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközileg is elismert, kiemelkedő professzoraiból, tudósaiból álló kuratórium öt, különdíjban részesülő pályázónak fejenként harmincezer forintos ösztöndíjat ítélt oda. Ily módon egy biofizikus-, egy zenész-, egy orvos- és két jogászhallgató tudományos munkáját is jutalmazta az alapítvány. Az öt fődíjasról a jövő héten olvashatnak.
Cimkék: HírekÖsztöndíjÁJTKÁOKTTIKZMK
2009. június 09.
2 perc
Június 20-án és 21-én rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen a nagy népszerűségnek örvendő Alma Mater Weekend és Egyetemi Sportnapot.
2009. június 03.
1 perc
A munkavállalói oldal kezdeményezésére, Szabó Gábor rektor elnökletével ülésezett az SZTE Érdekegyeztető Tanácsa. A május 13-i megbeszélésen több fontos döntés is született, melyeket az alábbiakban foglalunk össze.
Cimkék: Hírek
2009. június 01.
2 perc
A Szegedi Tudományegyetemen megkezdte működését az ország negyedik Autolog Őssejt-transzplantációs Részlege. Az új osztályon végzett eljárás többek között azon nyiroksejtes daganatos betegeknek nyújt hathatós segítséget, akiknek a vérképzőszervi rosszindulatú betegsége a hagyományos kezelést követően kiújul vagy a sikeres kezeléshez kiegészítésként saját őssejt-átültetés szükséges.
diploma
2009. június 01.
2 perc
Június 18-ától megkezdődik a diplomaosztó ünnepségek sora a Szegedi Tudományegyetem tizenkét karán.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek