Bezár

Hírarchívum

2013. Augusztus

tanevnyito_kiemelt

2013. augusztus 31.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségének szónokai jellemezték a tudomány és a felsőoktatás helyzetét, köszöntötték a gólyákat és a kiválóan sportoló hallgatókat.

tanevnyito_kiemelt

2013. augusztus 31.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségének szónokai jellemezték a tudomány és a felsőoktatás helyzetét, köszöntötték a gólyákat és a kiválóan sportoló hallgatókat.

2013. augusztus 30.
4 perc

Augusztus 29-én kihirdették az idei pótfelvételi ponthatárokat. A szegedi egyetem tíz egységébe 468 elsős nyert felvételt, legtöbben az ÁJTK-ra, illetve a TTIK-ra érkezhetnek.

2013. augusztus 29.
2 perc

Idén szeptemberben is megrendezik az immár hagyományosnak számító Kutatók Éjszakáját, ahol a tudomány színes és korántsem hétköznapi világába kalauzolják el az érdeklődőket.

2013. augusztus 29.
2 perc

Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes augusztus 28-án tájékoztató előadást tartott az osztatlan tanárképzésben induló gólyáknak, akik tanácsokat és információkat kaptak a kezdéshez.

2013. augusztus 28.
1 perc

2013. szeptember 10-ig jelentkezhetnek az érdeklődő hallgatók az SZTE Médiacentrum gyakornoki felhívására.

2013. augusztus 28.
1 perc

Teljes gőzzel! címmel a magyarországi steampunk szubkultúráról készített filmet Papp Melinda kommunikáció MA szakos hallgató. A film a 20. Országos Diákfilmszemlén a zsűri díját kapta, mint igényes ismeretterjesztő film.

2013. augusztus 27.
2 perc

Augusztus 26-án véget ért a Tehetség, Tudomány, Team (3T) Tábor a GTK-n, melyen több mint 20 hallgató vehetett részt meghívás alapján. A program célja az volt, hogy a diákok beletanuljanak abba, hogyan zajlik egy kutatás.

2013. augusztus 27.
4 perc

A Szegedi Ifjúsági Napokon a 2013. augusztus 20-i ingyenes 0. nappal együtt összesen 83 ezer fesztiválozó volt jelen. Hetijegyekből a múlt évhez képest 50 százalékkal többet vásároltak, a napijegyekből pedig dupla annyi kelt el, mint 2012-ben. A Szegedi Tudományegyetem standja több ezer érdeklődőt vonzott.

2013. augusztus 27.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem polgárai és családtagjaik, vendégeik minden hónap utolsó szombatján díjtalanul használhatják az universitas Sportközpontját: a Hattyas sori szabadtéri kosár, streetball, foci, és tenisz pályát, valamint a kondicionáló termet.

szte_cimer_kiemelt

2013. augusztus 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2013–2014-es tanévet megnyitó ünnepi ülését 2013. augusztus 31-én (szombaton) 10 órakor tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében. A jeles eseményt élőben közvetíti a SZTE Televízió.

2013. augusztus 26.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája minden félévben alkotói pályázatokat és előadói versenyeket hirdet a hallgatók számára. Ez idén sincs másképp, így ha valaki érdeklődik a zene vagy a versmondás iránt, ne habozzon jelentkezni.

2013. augusztus 26.
3 perc

Immár tizenharmadik alkalommal várta a magyar nyelv és kultúra iránt érdeklődő külföldieket az SZTE Bölcsészettudományi Kar Hungarológia és Közép-Európa Tanulmányok Nemzetközi Oktatási Központja. A nyári egyetem keretein belül színes programokat, kirándulást és filmnézést kínáltak.

2013. augusztus 23.
3 perc

Korszerű orvostechnológiai és informatikai eszközök növelik az SZTE gyermekklinika koraszülött intenzív osztályán ápolt csecsemők életben maradási esélyeit.

2013. augusztus 22.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem megőrizte pozícióját a nemzetközi rangsorban, a legjobb ötszáz közé hazánkból a szegedi universitas mellett csak az ELTE került be.

2013. augusztus 22.
2 perc

Fogunk állapotáról is visszajelzést kaphatunk a SZIN-en – a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar hallgatói ingyenes fogászati szűrést végeznek. Az SZTE több egysége is képviselteti magát a fesztiválon.

2013. augusztus 21.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételt hirdet a 2013-2014. tanévre a Magyar Akkreditációs Bizottság határozataival jóváhagyott néhány Doktori Iskolájába, a doktori (Ph.D.) tudományos fokozat megszerzésére felkészítő 3 éves posztgraduális képzésre.
2013. augusztus 21.
2 perc

Nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa részesült rangos elismerésben.

2013. augusztus 16.
3 perc

Saját standdal vesz részt az augusztus 20-án kezdődő Szegedi Ifjúsági Napokon az SZTE. „A Jövő Hídja 2013” projekt sátrainál látványos bemutatókat is láthatnak a látogatók.

2013. augusztus 15.
4 perc

Az ELI lézer kutatóközpont megvalósítását előkészítő projekt II. fázisa nevű projekt sajtótájékoztatóval egybekötött záró konferenciáját tartotta 2013. augusztus 14-én az ELI-HU Nonprofit Kft. Szegeden. Elhangzott: az előkészítés második, és egyben befejező fázisa időben és sikeresen megtörtént, valamint a szükséges építési engedélyek birtokában már zajlik a kivitelezési tárgyú közbeszerzési eljárás is.

2013. augusztus 13.
1 perc

Lezárult az ELI-ALPS megvalósítását előkészítő projekt második fázisa. Az érintettek konferencián összegzik a projekt eddigi eredményeit.

2013. augusztus 09.
2 perc

Európai uniós támogatásból teljes egészében kicserélik a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztály eszközparkját.

2013. augusztus 05.
3 perc

A Naturtex-SZTE-Szedeák NB I-es férfi kosárlabdacsapata – soraiban az SZTE hallgatóival – augusztus 5-én kezdte meg a nyári munkát. A bajnokság október közepén indul.

2013. augusztus 05.
3 perc

Férfivízilabda-válogatottunk szenzációs teljesítménnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt a kazanyi Universidén. Három SZTE-s pólóst avattak bajnokká.

Dugonics_ter_Tudos_setany_kiemelt

2013. augusztus 03.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem épületének a közelében, a Dugonics tér és a Somogyi utca érintkezésénél kialakított Tudós sétányon a fasor mellett elhelyezett kőgömbökre jeles tudósok nevét írták. Ebben az elismerésben a szegedi egyetem 14 kiemelkedő tudományos eredményeket elért, világhírű kutatója, oktatója részesült.

2013. augusztus 03.
2 perc

Az Amerikai Egyesült Államok Ohio államában elterülő Toledo egyetemének nemzetközi gazdaságot tanuló hallgatója, Jerry Palermo 2013. júliusában látogatást tett a Szegedi Tudományegyetemen, hogy hozzájáruljon a két intézmény közti kapcsolat javításához. Az amerikai diák részese a GLC Teach Democracy nonprofit szervezet és a hazai civil szféra programjainak.

felveteli_kiemelt

2013. augusztus 03.
4 perc

Második a hazai felsőoktatási intézmények között a Szegedi Tudományegyetem, Vidék-Magyarországon pedig a legnépszerűbb az idén július 24-én zárult felvételi eljárás összesített adatai alapján. Idén a múlt évhez képest országosan 10, a szegedi universitason 7 százalékkal csökkent az első körben felvettek száma.

2013. augusztus 03.
1 perc

Medikusok és informatikusok közös kurzusát hirdetik meg ősztől kísérleti jelleggel a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt előkészítendő a telemedicináról mint önálló diszciplináról nemzetközi konferenciát szervez 2013. augusztus 21-24. között az SZTE ÁOK Orvosi Informatikai Intézet.

2013. augusztus 02.
4 perc

Ahogy salsázol, megmondom, ki vagy – vallja Gyenes Kálmán jogász, aki a szabadidejét áldozza a táncnak, amitől szabadság érzetét kapja. Hódítanak, a testépítés mellett boldogsághormonnal töltenek föl a latin-amerikai táncok, s köztük az egyik legnépszerűbb: a salsa.

csontraktar_koltozes_kiemelt

2013. augusztus 02.
7 perc

Európa egyik legjelentősebb embertani gyűjteménye jött létre a Szegedi Tudományegyetemen. A kialakuló egyetemi „csontraktárban” végzett szakszerű vizsgálatokkal – többek között – a járványok és a betegségek történetére derítenek fényt a kutatók.

TIK_kiemelt

2013. augusztus 02.
2 perc

A szegedi egyetem épületeinek nagy része idén nyáron augusztus 5-20. között zárva tart. Természetesen ebben az időszakban is folyamatos és zavartalan a betegellátás a szegedi klinikai és az egészségügyet szolgáló épületekben.

2013. augusztus 02.
2 perc

Negyedik helyezést ért el a 23 éven aluliak evezős-világbajnokságán, Linz-Ottensheimben Matyasovszki Dániel és Pozsár Bence, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója.

Szecsuani_gyerekek_kiemelt

2013. augusztus 01.
4 perc

Pál József rektorhelyettes fogadta a katasztrófa sújtotta kínai térségből érkezett gyerekeket, akik közül néhány évek múlva talán éppen a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak tovább.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek