Bezár

Hírarchívum

2022. Október

1 2 3 

Kariko_Katalin

2022. november 02.
2 perc

Mit tudnak ma a tudósok a COVID-19 diagnosztikájáról, a betegség megelőzéséről és terápiájáról? A kérdésre választ ad a Karikó Katalin, a világhírű biokémikus, a Szegedi Tudományegyetem professzora tiszteletére rendezett program. A Magyar Tudomány Ünnepének kiemelt rendezvénye 2022. november 4-én (pénteken) 9 órától online is követhető az MTA YouTube csatornáján.

Nyito_Gairdner_2022_group01

2022. október 29.
7 perc

Vancouverben kezdődött Torontóban zárult Karikó Katalin kanadai előadókörútja. A Gairdner Tudományos Héten kanadai középiskolásoknak és egyetemistáknak, nőknek és kutatóknak is beszélt életútjáról és a csodálatos mRNS-molekulával kapcsolatos kutatási eredményeiről, a hírvivő-RNS terápiás fejlesztési lehetőségeiről. Előadásán Novák Katalin köztársasági elnök is részt vett. A programsorozat csúcspontján, a Canada Gairdner Awards díjátadó gálán fölhangzott a Gyémánt és arany című dal egy részlete is.

2-es_korhaz_napelem

2022. október 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem célja épületeinél energetikai fejlesztések előkészítése, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek alkalmazása. Ezek révén az épületek energetikai besorolása, mutatói javulnak. A korszerűsítés a gazdaságosabb fenntarthatóság mellett magasabb használati komfortot is eredményez. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg európai uniós vissza nem térítendő támogatásból.

IMG_0794

2022. október 28.
5 perc

XXI. századi tantermek, modern belső és külső terek, fénylő kupola - szalagátvágással ünnepelték 2022. október 28-án az Állam- és Jogtudományi Kar főépületének felújítását Szegeden. Az eseményen az egyetem vezetői és a kar dékánja mellett köszöntőt mondott Dr. Lázár János, az Építészeti és Beruházási Minisztérium építési és beruházási minisztere is.

Local_Hero_Cover

2022. október 28.
2 perc

Október 26-án rendezték meg a Mastercard Local Hero Tour szegedi fordulóját, a Károlyi Mihály Kollégiumban. A három hónapon át tartó sorozatban, nyolc egyetem gamerei versenyeznek, melynek a végére minden kategóriából csak egy játékos maradhat. A helyi hősök decemberben mérik majd össze erejüket az országos döntőn, ahol kiderül, ki lesz a verseny abszolút győztese. Végletekig kiélezett versenyek közül a szegedi LOL, League of Legends bizonyult a leginkább látogatottnak az eddigi rendezvények közül.

US_News_hir_SZTE_2022

2022. október 28.
2 perc

Az amerikai U.S. News & World Report Education 2022. évi felsőoktatási rangsorán jelentősen javított helyezésein a Szegedi Tudományegyetem. Világszinten ötven pozíciót lépett előre és a 662. helyen szerepel, míg Európán belül több mint húsz helyet javítva a 271. intézmény lett idén. A szakterületi rangsorokban is jól szerepel az egyetem: farmakológia és toxikológia kategóriában első helyen végzett Magyarországon, de több helyezést javított a fizika, a kémia, valamint az ideg- és viselkedéstudományok területeken is.

centenariumi_faultetes_ny

2022. október 28.
4 perc

Amerikai ámbrafát ültettek és emléktáblát állítottak a Szegedi Tudományegyetem vezetőinek részvételével a Földrajzi és Földtudományi Intézet munkatársai a Göncz Árpád sétányon, a szegedi felsőfokú természettudományos képzés centenáriuma előtt tisztelegve. A földtudományokkal kapcsolatos oktatás és kutatás szellemi központja az SZTE Egyetem utcai épülete, egészen 1921., a Kolozsvárról Szegedre való költözés óta.

image00006

2022. október 28.
2 perc

2022. október 26-án számos mozgásforma közül választhattak a hallgatók az SZTE Sportközpontban. Az érdeklődők kipróbálhatták milyen a Box Aerobik, Body Art, Fitt Mix, Pilates, Zenés Gerinctréning, Zumba vagy éppen a Kangoo.

IMG_0584_nyito

2022. október 27.
4 perc

2022. október 27-én meghosszabbította két évtizedre visszanyúló, sikeres együttműködését a Szegedi Tudományegyetem és az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda. A megállapodás aláírására szakmai nap keretében került sor.

Pécs-Debrecen-Szeged, Klebelsberg Kuno és a magyar felsőoktatás című kiállítás megnyitója az SZTE Klebelsberg Könyvtárban.

2022. október 27.
3 perc

Klebelsberg Kuno halálának 90-ik évfordulóján és a Pécsi Tudományegyetem letelepedése közelgő centenáriuma alkalmából „Pécs-Debrecen-Szeged, Klebelsberg Kuno és a magyar felsőoktatás” címmel nyílt utazó kiállítás az SZTE Klebelsberg Könyvtár átriumában.

AMK_fekvo

2022. október 27.
1 perc

Az AgárÚR kávézó ad otthont 2022. október 28-án az Alumni Mentor Klub találkozójának Szegeden. A program házigazdája Seres Erika, HR szakértő lesz, aki egy kötetlen találkozóra invitálja a fiatalokat. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Magori_Csilla_4_-_Murcsik-Pavo_Reka

2022. október 27.
8 perc

Farkas-Mágori Csilla 2019-ben, néhány nappal a 30. születésnapja előtt, zuhanyozás közben észlelt a jobb mellében egy mogyoró nagyságú csomót. Először, mint mindenki más ő is pánikba esett, hiszen épp arra készült, hogy hamarosan előbb feleség, majd anya lesz. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ munkatársai azonban gyorsan és hatékonyan mindent megtettek azért, hogy Csilla álma valóra válhasson. Ma ennek köszönhető, hogy túlélőként, feleségként és egy boldog, egészséges kislány anyukájaként ismerhetjük őt.

invaziv_ize

2022. október 27.
2 perc

Világviszonylatban is újnak számító, a ma alkalmazott legkorszerűbb technikával, úgynevezett orbitális aterektómiával végeztek végtagmentő katéteres érműtétet a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjában.

5_20221020-1691

2022. október 27.
4 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központnak valamint a Nemzetiségek Házának szervezett adománygyűjtést az Őszi Kulturális Fesztivál keretében az Erasmus Student Network (ESN) diákszövetkezet. A multikulturális zenei programnak a Café Radnóti adott otthont.

IMG_5125

2022. október 27.
9 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2022/23-as tanévnyitó ünnepségén a gólyák köszöntése mellett az egyetemi vezetés elismeréseket is kiosztott. Az eseményen az SZTE BTK két oktatója is kitüntetésben részesült. Az elismerés kapcsán Dr. Gellérfi Gergő után, Prof. Dr. Sándor Klárát kérdeztük többek között szerteágazó kutatási területeiről, a tudománynépszerűsítésről és a sikerről.

fb_card

2022. október 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén is a világ legjobb egyetemei között szerepel a Times Higher Education szakterületi rangsorain. A legfrissebb értékelések alapján a bölcsészet- és társadalomtudomány kategóriába is bekerült az SZTE, és továbbra is jó pozíciókat foglal el a pszichológia, az egészségtudományok, az élettudományok, az élettelen természettudományok és az informatikai tudományok területein.

QS_cover_1

2022. október 26.
2 perc

A brit Quacquarelli Symonds (QS) idén először állította össze fenntarthatósági felsőoktatási rangsorát. A rangsorba mindössze három magyar egyetem került be, az egyik a Szegedi Tudományegyetem: az SZTE az összesített rangsorban a 381-400. helyen végzett. A lista összeállításához használt teljesítménymutatók mentén is remekül szerepelt a szegedi universitas: az oktatás hatását, a tudásmegosztást, az esélyegyenlőség és a jó életminőség biztosítását mérő indikátorok szerint is a legjobb magyar intézmény.

Innovációs nap

2022. október 26.
3 perc

Idén éppen tíz éve, 2012-ben rendezett először Innovációs Napot a Szegedi Tudományegyetem. Az esemény programjai: tudományos előadások, gyakorlatias workshopok az innováció és az üzleti kommunikáció jegyében zajlanak 2022. november 3-án, az SZTE Rektori Hivatal Dísztermében.

Rekt_1_

2022. október 26.
4 perc

Véget ér a centenáriumi tanév: az egyetemalapítás 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulóját 2021/2022-ben ünnepelte a Szegedi Tudományegyetem. A Centenáriumi Zárórendezvények között szerepel konferencia, ünnepség a színházban és november 12-én a Szegedi Tudományegyetem Napja.

IACS-ES-2022_group1b

2022. október 26.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem volt a házigazdája a Szív- és Érrendszeri Tudományok Akadémiája Európai szekciója nyolcadik ülésének. Az „8th European Section Meeting of the International Academy of Cardiovascular Sciences” című konferencián világviszonylatban is kiemelkedő szaktekintélyek adtak elő és számos szegedi kutató részesült elismerésben.

FB_JV_CV_KK_hazasparok_IMG_3092

2022. október 25.
6 perc

„Ön a globális egészség és minden nő hőse” – kapta az üzenetet Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem alumnáját és kutatóprofesszorát a Beacon Award átadásával tisztelte meg amerikai munkahelye, a Pennsylvaniai Egyetem nőket elismerő alumni szervezete. Karikó Katalin átvette a bevándorlók Vilcek-díját, és virtuálisan magára öltötte tizedik díszdoktori talárját is – 2022. 42. hetében. Hírnevét a kutatók következő nemzedékének a bátorítására használja.

1_20220930-1431

2022. október 25.
7 perc

Oktat, kutat, és mesekönyveket ír. Bodor Attila, az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszékének munkatársa elmondása szerint sem oktató, sem kutató, de meseíró sem szeretett volna lenni. Az, hogy ma ebből keresi a kenyerét, majdhogynem a véletlen műve. Imádja a természetet, érdekli a környezetvédelem és odáig van a Disney mesékért. Az SZTE oktatóját és kutatóját különleges hobbijáról kérdeztük.

SZTE

2022. október 25.
3 perc

Az energiaköltségek emelkedésére tekintettel és az ágazatirányítás elvárásaival összhangban újabb energiatakarékossági intézkedéseket vezettek be a Szegedi Tudományegyetemen. Az intézményben 2x1 hetes igazgatási szünetet és 1 hetes téli bezárást rendeltek el, emellett a teljes fűtési szezonban maximalizálják a hőmérsékletet az épületekben. Az egyetemen november elsejétől Energiahatékonysági Bizottság kezdi meg munkáját.

cover_LHTS1

2022. október 25.
6 perc

A Local Hero Tour első rendezvényén, az APEX szegedi és országos döntőjét is megnyerte és a játék legendájává vált Palotás Péter, az SZTE-n mérnökinformatikusként végzett gamer. Alumnusunk elárulta, mi motiválta a verseny során és, hogy mit tanácsol a leendő bajnokoknak.

dr-Nagy-Gyula-SZTE-Klebelsberg-Konyvtar-11

2022. október 25.
8 perc

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár hagyományos szolgáltatásai fenntartása mellett a digitalizációban is élen jár. De a világ hálózataiban keletkező hatalmas elektronikus adatmennyiség nem fogja-e még a könyvraktáraknál is jobban elrejteni a tudást? A könyvtár nemrég kinevezett főigazgatója, Dr. Nagy Gyula azt vallja, a tudás feltárása és terjesztése ma a könyvtáros egyik legfontosabb feladata.

IMG_20221018_164056

2022. október 25.
2 perc

Szeged fiatal költői köztünk élnek, és nem is olyan rég még ugyanazokat az egyetemi vagy akár kocsmai padokat koptatták, mint a jelenlegi egyetemisták. Ezeknek a kortárs költőknek a verseivel és visszaemlékezéseivel színesítve tartott sétát Monostori András, idegenvezető, érintve a szerzők számára meghatározó helyszíneket. Költészet és valóság, mások verseibe öntött és saját emlékeink kíséretében jártuk be Szeged utcáit az Őszi Kulturális Fesztivál programján. Kovács Pál beszámolója.

cover

2022. október 24.
2 perc

Indonézia gazdag kultúrájával, történelmével, nyelvével, természeti sajátosságaival és különleges ételeivel ismerkedtek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. 2022. október 21-én az indonéz fiatalok fogadalmi napjának adott otthont az SZTE Rektori Hivatala. A szervezők az 1945-ben hazájukat felszabadító hőseikre emlékeztek. Az esemény bemutatta az elhunyt hősök szellemiségét, és a ma is a szabadságért küzdők értékeit.

Nyito_j_IMG_9469

2022. október 24.
7 perc

A 150 éves múltat, az 1872-ben alapított Magyar Királyi Tudományegyetemet ünnepeli a kolozsvári és a szegedi universitas. A Babeș-Bolyai Tudományegyetem jubileumi ünnepség-sorozata 2022. október 12-én kezdődött és az esztendő végéig tart. Az évforduló, a BBTE és az SZTE históriájának fordulatai mit üzennek a jelennek és a jövőnek? Erről is beszélt a kolozsvári ünnepségsorozaton a két testvéregyetem rektorhelyettese, Soós Anna (BBTE) és Zakar Péter (SZTE).

SGroup éves közgyűlés 2022

2022. október 24.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem küldöttsége részvételével rendezik meg az SGroup - Universities in Europe nemzetközi egyetemi hálózat idei közgyűlését október 25. és 27. között. A találkozón Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes, valamint Dr. Bene Tamás nemzetközi és közkapcsolati igazgató képviseli az egyetemet a portugáliai Minho Egyetemen Guimarãesben.

Tatar_Botond_Cover

2022. október 24.
5 perc

Tatár Botond, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar elsőéves orvostanhallgatója alsós kora óta ír verseket. Nemrégiben az Irodalmi Rádió kiadónál elnyerte A természet poétája; Az év trubadúrja; Az év diákköltője címeket. Orvosi tanulmányairól, a versekből hiányzó “még”-ről, és készülő kötetéről, az SZTE ifjú költőjével beszélgettünk.

Nyito_Sz-Gy_WH_j_044A6197

2022. október 24.
7 perc

36 éve, 1986. október 22-én hunyt el a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert, a Szegedi Tudományegyetem egykori rektora. A világhírű tudós Szegedtől hétezer kilométerre, az Atlanti-óceán parti Woods Hole-ban töltötte életének utolsó harmadát, az ottani temetőben nyugszik. Két héttel ezelőtt Woods Hole-ban jártunk, Szent-Györgyi Albert síremlékénél tisztelegtünk.

foto-03

2022. október 24.
6 perc

Az Őszi kulturális Fesztivál részeként 2022. október 19-én egyetemista napot tartottak a Fekete Házban. A Kloáka, kanális, klozet kiállítást kedvezményes jeggyel látogathatták az egyetemisták, sőt, a kiállításhoz szorosan kapcsolódóan négy SZTE-s hallgató előadását is meghallgathatták az érdeklődők. Többek közt barokk dámák tisztálkodási szokásairól, toalett képzőművészeti ábrázolásáról, Bauhaus stílusról, s Terrazó csempéről is hallhattunk.

ks-dij-2022_j

2022. október 22.
2 perc

Életútján vagy hivatásán keresztül példát mutató személy, illetve házaspár kaphatja meg a Kopp-Skrabski-díjat. Tudományos kategóriában az ifjúságkutató Jancsák Csabát (SZTE JGYPK) a seniorok, míg a védőnő Köröm-Varga Vanesszát (SZTE ETSZK) a juniorok között jelölték a kitüntetésre. A döntés a voksolóké, szavazni itt lehet.

SZTE_J_gyakorlo2

2022. október 22.
2 perc

Húsz Łódź-i diák vendégeskedett 2022. október 3. és október 7. között a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodájában, akik a Power Projekt elnevezésű lengyel pályázatnak köszönhetően érkeztek Szegedre.

Nyito_NAM_Home_-_National_Academy_of_Medicine

2022. október 21.
4 perc

Karikó Katalint és Polyák Kornéliát, a Szegedi Tudományegyetem elődintézményeiben diplomázó két egykori hallgatót, az SZBK két korábbi munkatársát is a National Academy of Medicine (NAM) tagjává választották. Az amerikai Nemzeti Orvostudományi Akadémia 100 új taggal bővült. A NAM-hoz tartozást az egészségügy és az orvostudomány egyik legrangosabb kitüntetéseként tartják számon.

1956-okt-25-voros-csillag-Tiszaba
2022. október 21.
13 perc

Az amerikai retorika ellenére esélytelen volt a Nyugatról érkező felszabadítás, és a szovjetek csapatkivonási engedménye ellenére sem merült fel Magyarország elengedése 1956 októberében. A forradalom azonban attól megállíthatatlan, hogy résztvevői nem a reális esélyekre figyelnek. Prof. Dr. Békés Csaba történészt, a Szegedi Tudományegyetem alumnusát az 1956-os forradalom és a szabadságharc nemzetközi összefüggéseiről kérdeztük.

borgeoeloadpme

2022. október 20.
3 perc

Harmincadik alkalommal is teltházzal indult a Szegedi Tudományegyetem egyik legnépszerűbb kurzusa, amelyen minden évben hallgatók százai járják körül tudományosan a borkészítés geológiai, ideológiai és kulturális hátterét. A 15 éve töretlen népszerűségnek örvendő képzés és az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi és Földtudományi Intézetének vezetőjéről, Dr. Pál-Molnár Elemérről a New Yorker Magazin is írt korábban.

SP_Cover

2022. október 20.
6 perc

Dr. Sipos Pál Miklós kémikus, a kémia tudomány doktora. „Van egy hallgatói típus, akire a kémia szinte magától ragad rá, aki akkor is kémiával foglalkozna, ha büntetnék. Úgy érzem, hogy annak idején én is ilyen voltam, és remélem, maradtam is.” Az SZTE TTIK Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszék egyetemi tanárát legújabb kitüntetése kapcsán kérdeztük.

20221019_153113

2022. október 20.
1 perc

Dél-Korea kilencedik legnagyobb felsőoktatási intézményének, a Gachon Egyetemnek a küldöttei látogatottak a Szegedi Tudományegyetemre október 19-én. A delegáció a jövőbeli együttműködési lehetőségekről tárgyalt az SZTE képviselőivel.

Borsi_Levente_nyito

2022. október 20.
4 perc

A 25 éves Borsi Levente 2022 tavaszán végzett biológia és testnevelő osztatlan tanári szakon a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, mindeközben már a Szegedi Röplabda Sportegyesületnek is tagja volt, aminek azóta is fontos játékosa, valamint tanárként is dolgozik. Mentális jólétről, karrierről, tanulásról, a két pálya kombinálásáról beszélgettünk.

Ligeti_Lajos_120

2022. október 20.
6 perc

Ligeti Lajos orientalista professzor születésének 120. évfordulójára kiállítással emlékezik az SZTE Klebelsberg Könyvtár Keleti Gyűjteménye. A szakma által a 20. század legnagyobb magyar keletkutató nyelvészének, filológusának tekintett tudós 1987-ben bekövetkezett halála után a Szegedi Tudományegyetemre hagyományozta hozzávetőleg 11 ezer tudományos műből álló könyvtárát.


IMG_5102

2022. október 19.
7 perc

A Szegedi Tudományegyetem 2022/23-as tanévnyitó ünnepségén a gólyák köszöntése mellett az egyetemi vezetés elismeréseket is kiosztott. Az eseményen az SZTE BTK két oktatója is kitüntetésben részesült: míg Prof. Dr. Sándor Klára az Év Humán- és Társadalomtudományi Publikációja Díjat, addig Dr. Gellérfi Gergő az Év Fiatal Oktatója Elismerő Oklevelet vett át Prof. Dr. Rovó Lászlótól, az SZTE rektorától. Az elismerés kapcsán ezúttal Dr. Gellérfi Gergőt kérdeztük.


foto-41

2022. október 19.
3 perc

„Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked” - fülbemászó dallamok, közismert versek, dalszövegek és két igen gazdag művészi tárházzal rendelkező előadó - Vecsei H. Miklós és Szirtes Edina Mókus színpadi találkozása az Őszi Kulturális Fesztiválon.

cover_1

2022. október 19.
1 perc

2022. október 21-én, a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri főépületben rendezik meg az indonéz diákok kulturális délutánját. Az esemény a Hősök Napja nevet viseli, amely egyben megemlékezés is az ország függetlenné válására. Célja többek között, hogy az indonéz hallgatók megismertessék az érdeklődőkkel az Indonéziának szabadságot kivivó hősök értékeit, valamint, hogy nemzetközi rendezvénysorozaton mutassák be a térség sokszínűségét.

DSC_8326_21

2022. október 19.
4 perc

Első helyen végzett az Egyetemi Zenei Versenyen a Móra Koli Irish Band, Népzenei Kategóriában. A megmérettetés a zene iránt érdeklődő hallgatókat célozta meg. A versenyre való felkészülés során szerzett élményekről az együttes tagjai, Tóth Viktória Sára, az SZTE BTK néprajz szakos, Kaiser Csilla, angol-német tanár szakos, Harci Ricsárd, pszichológia szakos és Nagy Bence fizika szakos hallgatói meséltek.

nyito_szte_

2022. október 19.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 6 kara, 27 mesterképzést hirdet a 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, államilag finanszírozott és önköltséges képzések közül választhatnak. Az érdeklődők november 15-ig a felvi.hu oldalon jelentkezhetnek.

borito

2022. október 18.
4 perc

2022. október 18-án a hagyományokhoz híven az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont az őszi SZTE Állásbörzének, ahol több százan megfordultak. Az eseményt Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese nyitotta meg, aki ezt követően átadta a 2022-es tavaszi SZTE Állásbörze Kedvenc Kiállítója címet is, amit a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott. A díjat Péter András, a Roche Operatív HR vezetője vette át.

IMG_5470

Szegedi Tudományegyetem 2022. évi szenátusválasztás - Főigazgató tájékoztató a 2022. évi általános szenátusválasztás végeredményéről
2022. október 18.

A Szegedi Tudományegyetem általános szenátusválasztást tart. A Főigazgató tájékoztató a 2022. évi általános szenátusválasztás végeredményéről ide kattintva olvasható.

nyit

2022. október 18.
3 perc

A miskolci, III. Leisure Konferencián a Szegedi Tudományegyetem delegációja, előadásokon mutatta be az elmúlt időszak szegedi testkulturális koncepcióhoz kapcsolódó tudományos eredményeit, Pécsett pedig a sportszakos hallgatók országos seregszemléjén szerzett ezüstérmet az SZTE csapata.

fubenfaban_7b

2022. október 17.
3 perc

Fűben-Fában Orvosság? címmel hallgathattak meg beszélgetést az érdeklődők a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár és a Mályvavirág Pont szervezésében, október 12-én. Többek között a gyógynövények alkalmazási lehetőségeiről, kockázatairól és beszerzéséről esett szó. Felmerült az is, hogy a gyógynövények alkalmazása milyen esetekben lehetséges, ha a páciens rákbeteg kórképekkel rendelkezik. A beszélgetés során a kérdésekre Dr. Csupor Dezső gyógyszerész, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar egyetemi docense válaszolt.

1 2 3 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek