weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_nemzetkoziosztondijjak_SZTE_WEB

A mobilitás útján: Külföldi ösztöndíj-lehetőségek az SZTE-n

LÉTFONTOSSÁGÚ, HOGY A HALLGATÓK HASZNÁLHATÓ NYELVTUDÁS BIRTOKÁBAN TÁJÉKOZÓDNI TUDJANAK A NAGYVILÁGBAN. A MEGFELELŐ NYELVI KÉSZSÉGEK NÉLKÜL UGYANIS HÁTRÁNYBA KERÜLHETNEK A MUNKAERŐPIACON. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM EZEN A TÉREN IS MINDEN SEGÍTSÉGET MEGAD A FIATALOKNAK.

 

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak az egyetem 550 Erasmus+ partneregyetemmel fennálló szerződése biztosítja azt, hogy Európa legrangosabb egyetemein tanulhassanak egy vagy két szemeszteren át, tandíjmentesen.


Az Erasmus+ ösztöndíjat számos okból érdemes igénybe venni: mert az Erasmusos hallgatók tanulmányaik során kiváló idegennyelv-tudásra tesznek szert, más kultúrákat ismernek meg, szélesedik a látókörük, szociális kapcsolataik bővülnek, önállóbbá válnak. Megtanulnak csapatban dolgozni, toleránsabbak, és későbbi karrierjük szempontjából is fontos képességeket, készségeket sajátítanak el. A hazatérő hallgatóknak, amellett, hogy sikeresek a tanulmányaikban, az önbizalmuk is megnő. Tehát a másik országban eltöltött idő nemcsak egy életre szóló kaland, de konkrét haszonnal is kecsegtet. Ahhoz, hogy külföldre már megfelelő nyelvtudással érkezzenek a hallgatók, az SZTE számos lehetőséget biztosít.


Az uniós programokon kívül az SZTE kiváló kapcsolatokat ápol több mint 80 partnerintézménnyel világszerte, ez szintén lehetőséget teremt a diákok számára, hogy különböző csereprogramokban vegyenek részt. 2016-ban kormányzati támogatással indult a kiutazó diákok részképzését segítő Campus Mundi program, amire már több száz szegedi hallgató pályázott sikerrel.

 

550 ERASMUS+ partneregyetem

17 CEEPUS-hálózat

400+ külföldre utazó hallgató tanévenként

 Magyarország legjobb egyeteme, a világ legjobb egyetemei között

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, ahol a legjobb egyetemek - köztük a Yale, a Michigani Egyetem és olyan vállalatok, mint a Google, a Facebook és az IBM – kínálnak 6 ezernél is több kurzust. A Coursera és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködés eredményeképpen a szegedi hallgatók ingyen juthatnak hozzá tananyagokhoz és kurzus elvégzését igazoló oklevélhez. Nemcsak az oktatás, a tudomány és a kutatás, hanem a művészetek, a kommunikáció és a kultúra terén is sokkal színesebb képet kaphatnak a világról.


Hogy miért érdemes a Courserán tanulni? Azért mert:

• a tananyagok önállóan elvégezhetők a rövid videóleckéknek, olvasmányoknak és gyakorlóteszteknek köszönhetően, amelyek úgy vannak összeállítva, hogy a kurzust záró online vizsga előtt bármennyiszer hozzá lehessen férni a tartalmukhoz

• a kurzusok elvégzéséről az online oktatási platform igazolást állít ki és jelzi azt a teljesítést az adott egyetem felé


Az SZTE a tudásra épülő szövetség része

A Szegedi Tudományegyetem nemcsak a világ legnagyobb online oktatási platformján van jelen, hanem tagja a 2019 őszén létrejött European University Alliance for Global Health szövetségnek is! A EUGLOH a Szegedi Tudományegyetem, a Paris-Saclay Egyetem, a Lundi Egyetem, a Portói Egyetem és a müncheni Ludwig Maximillian Egyetem 210 ezer hallgatója, 23 ezer oktatója, kutatója és felsőoktatási munkatársa számára teszi lehetővé az öt egyetem közötti mobilitást és együttműködést. Az európai egyetemek közötti programok páratlan lehetőségeket kínálnak a tudás és a látókör kiszélesítésére, valamint az életre szóló emlékek és barátok begyűjtésére. Az SZTE hallgatói akár mind a négy partneregyetemen eltölthetnek egy-egy félévet a képzési idejük alatt.


A EUGLOH többek között lehetőséget biztosít arra, hogy:

• a hallgatók a külföldi egyetemeken elvégezzenek egy-egy félévet. (Egy hallgató egy képzés keretében két félévet tölthet az adott külföldi egyetemen, vagyis ha valaki BA és MA diplomát is szerez, összesen négy félévet tölthet külföldön. Ez pedig azt jelenti, hogy egy szegedi diák akár mind a négy partneregyetemen is tanulhat.)

• a hallgatók csak egy-egy tanegységet vegyenek fel a partneregyetemeken és, hogy részt vehessenek olyan külföldi programokon, mint egy nemzetközi konferencia, egy workshop, vagy egy karriernap.

www.u-szeged.hu/about-us/eugloh | www.u-szeged.hu/coursera/courseraforszte

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.


Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *