Bezár

Hírarchívum

2023. Február

1 2 

Egyetemi_munkacsoport_a_boldogsagert_SZTE

2023. március 01.

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programjában részt vevő Szegedi Tudományegyetem és további családbarát egyetemek, vállalatok összefogásának célja, a munka-magánélet harmónia és a családbarát kultúra elmélyítése. A Szegedi Tudományegyetemen a családbarát szemlélet előnyeivel és működésével kapcsolatos előadások, kurzusok, műhelymunkák valósulhatnak meg. Előkészület alatt állnak olyan programok, mint például a vándorbölcső, amelynek célja, hogy a gyermeket váró fiatal SZTE-s egyetemi polgárok ingyenesen kölcsönözhessenek bölcsőket.

Prof. Dr. Zakar Péter történész

2023. március 01.

Biró Sándor 19. századi erdélyi református lelkész és értelmiségi, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc radikális közéleti személyisége, majd tábori lelkésze életpályájáról adott ki új kötetet Prof. Dr. Zakar Péter történész egyetemi tanár (SZTE Modernkori Magyar Történeti Tanszék). A Kolozsvári Egyetemi Kiadónál megjelent könyvről március 2-án 16 órakor az SZTE Klebelsberg Könyvtár AudMin helyszínén Hegyi Ádám egyetemi docens (SZTE Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék) beszélget a szerzővel.

SZTE BBMK

2023. február 28.

Czingel Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Zeneművésztanár mesterszakos, zongoraművész-tanár szakirányon tanuló hallgatója ismét meghatározó elismerésben részesült. Ezúttal a Bécsi Nemzetközi Mozart Zongoraversenyen díjazták, minek köszönhetően meghívást kapott a bécsi Konzerthausban rendezett gálakoncertre.

a_honap_alma_mater_tagja

2023. február 27.

Balló Andrea szegedi származású, jelenleg is itt élő festőművész. Ezer szállal kötődik a városhoz, a Szegedi Tudományegyetemhez, hiszen családjának (egyelőre) három generációja szerezte diplomáját itt. Balló Andrea angol szakon végzett az akkori JATE BTK-n, több évig a Szegedi Konzervatórium tanára is volt, végül 2011-ben festői tevékenységéhez az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerzett rajz szakos tanári diplomát festő szakirányon, és fordult teljes figyelmével a művészeti alkotás irányába. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó kiállítása a SZTE Kulturális Iroda felkérésére és szervezésében a Rektori Hivatal Aulájában 2023. március 31-ig látogatható. Február hónap Alma Mater Tagja Balló Andrea, festőművész.

Prof. Dr. Páles Zsolt

2023. február 25.

A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének Tanácsa Prof. Dr. Páles Zsolt egyetemi tanárnak, a Debreceni Tudományegyetem matematikusának ítélte oda a Szőkefalvi-Nagy Béla Érmet. Páles professzor a díj átvétele után „Elválasztási tételek kommutatív félcsoportokban és a kvázieltérés közepek jellemzése” címmel tartott előadást, majd válaszolt kérdéseinkre.

Magyar Ápolók Napja SZTE

2023. február 24.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezet 2023. február 24-én, a Magyar Ápolók Napja alkalmából szervezett ünnepségén a dél-alföldi régió egészségügyi dolgozóinak mondott köszönetet fáradhatatlan munkájukért. Az eseményen, ahol Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese is köszöntőt mondott, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ hét dolgozója részesült elismerésben.

Prof. Dr. Krisztin Tibor, Prof. Dr. Venetianer Pál, Prof. Dr. Kemény Lajos a Pro Scientia Életműdíj átadásakor. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

2023. február 23.

Dr. Venetianer Pál biológus, biokémikus kutatóprofesszornak ítélte oda a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottsága a 2023. évi Pro Scientia Életműdíjat. A SZAB éves közgyűlését Dr. Kosztolányi György, az MTA alelnöke köszöntötte, Prof. Dr. Jelasity Márk, az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára a mesterséges intelligencia megtévesztéséről tartotta a nap tudományos előadását.

francia nagykövet

2023. február 23.

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete az éppen egy éve zajló orosz-ukrán háború kapcsán tartott francia nyelven előadást „Európa és a védelem egy évvel Ukrajna megtámadása után” címen, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon. Az eseményre 2023. február 23-án, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ meghívására került sor, a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézettel közös szervezésben.

MGK_csaladbarat

2023. február 23.

Második alkalommal pályázott a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-hez az SZTE Mezőgazdasági Kar a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy elnyerésére.

Mentorhalo

2023. február 23.

Az SZTE JGYPK Mentor(h)áló Központ következő 2 rendezvénye kiemelt érdeklődés mellett zajlik a következő napokban. Mindkét előadásra a jegyek 90%-a elővételben elkelt, így az IH Rendezvényközpont 600 fős nagytermében már csak néhány szabad hely maradt. A nagyszabású, minőségi feltöltődést és tanulást kínáló programokra nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

nyito_Vatican_City_20230220_Fpa7uvpWcAEXGz-

2023. február 22.

„A biotechnológia a közjót szolgálja” – jelentette ki Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem professzora, több akadémia tagja, előadást tartott a „Személyhez közeledve – Új technológiák a közjóért” témájú konferencián. A Vatikáni Akadémia tudományos programjának résztvevőit audiencián fogadta Ferenc pápa.

Orvosidij_bannerek_szavazas_mobil

2023. február 22.

Több SZTE-s orvos is bekerült a 2023-as Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjei közé. A közönség szavazatait március 20-ig várják a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat_rendeznek_Szegeden

2023. február 22.

A 35. Nemzetközi Informatikai Olimpiát 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között rendezik meg Neumann János születésének 120. évfordulójához kapcsolódva Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem részvételével. A verseny előkészítő találkozóján a nemzetközi szervezőbizottság tagjai bemutatták az esemény részleteit.

borito

2023. február 22.

Tavasszal is folytatódik a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Radnóti-estek elnevezésű rendezvénysorozata. Ebben az évadban a történelem áll a beszélgetések középpontjában – négy alkalom, a történelem négy arca. Először egy történész-akadémikus érkezik, aki a saját édesapja sorsából kiindulva alkotta meg egy egész nemzedék csoportképét, majd egy gyerekkönyv-kiadó új vállalkozására, az Abszolút töriről lesz szó, szerzők és a főszerkesztő társaságában, harmadszorra egy krimiíró érkezik, akinél az esetek mögött a történelem elhallgatott fejezetei sejlenek fel, végül pedig egy pszichoterapeuta segítségével igyekeznek jobban megérteni a transzgenerációs traumákat. Szeretettel várnak minden érdeklődőt szerda esténként a BTK főépületében, a Café Radnótiban! A rendezvényekre való belépés díjtalan!

Prof. Dr. Rovó László

2023. február 21.

Az egész világon egyedülálló az immár újszülötteken és néhány hetes csecsemőkön, illetve nagyobb gyermekeknél is alkalmazott gégeműtéti eljárás, amelyet az elmúlt években Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és szakmai csoportja alakított ki. Az innovatív beavatkozás egylépésben nyújt megoldást azoknak a gyerekeknek, akik öröklött vagy szerzett, fulladással járó felső légúti szűkülettel küzdenek. Ez az eljárás segített nemrég egy mindössze féléves, román kislányon is.

Alma Mater díj

2023. február 21.

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater irodája, olyan szervezetek, cégek jelentkezését várja pályázatára, amelyek az egyetemmel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, emellett aktív szerepet vállalnak a SZTE céljainak elérésben, valamint Szegeden végzett hallgatókat foglalkoztatnak. A pályázatokat 2023. március 20-ig lehet benyújtani.

Mocsari_Bence_kep__Janos_M._Schmidt

2023. február 21.

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója több díjat is elnyert a 2022-es évben. Világbajnok lett duatlonban, elnyerte az SZTE „Jó tanuló, jó sportoló” díjat, illetve megválasztották az Év Egyetemi Parasportolójának is. A tavalyi évről, jövőbeli terveiről és tanulmányairól kérdeztük a hallgatót.

Dr. Bencsik Péter történész, SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszék. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

2023. február 21.

Két falut egyszerre csak államhatár választ el ott, ahol addig soha nem húzódott határ. Az emberek illegálisan szöknek át a saját földjükre, annyira nem tudják vagy nem akarják tudomásul venni az új határt. Dr. Bencsik Péter történésszel, az SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszék egyetemi docensével beszélgettünk a 20. századi határok mentén kialakuló közösségi konfliktusokról.

SMA_szures

2023. február 21.

Február 10-én megtörtént az első újszülöttkorban kiszűrt SMA-s csecsemő génterápiás kezelése Magyarországon. A mérföldkő elérésében alapvető szerepet vállalt az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Anyagcsere-betegségek Szűrővizsgálati Laboratóriuma, ahol a gyermek újszülöttkori szűrése történt.

SZTE_AJTK_Bal

2023. február 21.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar a 2022/23-as tanévben ünnepli kolozsvári alapításának 150. évfordulóját. A „150 éve a magyar jogásztársadalom szolgálatában” címet viselő ünnepi tanév keretében 2023. március 31-én Alumni Bálra kerül sor, ahová a Kar vezetése minden egykori és jelenlegi oktatóját és hallgatóját szeretettel várja.

ASK_kartya

2023. február 21.

Úgy érzed, hogy valami nincs rendben a környezetedben? Segíteni szeretnél egy barátodnak, családtagodnak, rokonodnak vagy ismerősödnek, aki szerinted bajba került? Ha igen, akkor jó hírünk van! Te is tudsz segíteni.

Dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász professzor

2023. február 17.

Prof. Dr. Katona Márta az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermekkardiológusa, az újszülött intenzív osztály egykori vezetője tartott emlékező előadást Prof. Dr. Pintér Sándorról, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika volt vezetőjéről, a hazai koraszülött-ellátás jelentős alakjáról.

Nyito_Visy_Csaba_es_az_SZTE-s_tiszteletbeli_konzulok_IMG_1409

2023. február 17.

A Finn Oroszlán Lovagrend I. osztályú érdemrendjét adta át Pertti Anttinen nagykövet Visy Csabának, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusának, aki befejezte finn tiszteletbeli konzuli tevékenységét. Az ebből az alkalomból rendezett 2023. február 16-i ünnepségen megjelentek a hasonló diplomáciai feladatot ellátó egyetemi polgárok, az SZTE Finnugor Nyelvtudományi Tanszék munkatársai, Visy Csaba kollegái, családtagjai és tisztelői.

Kiallitok_jelentkezeset_varja_az_SZTE_Allasborzeje

2023. február 17.

2023. március 13-ig adhatják le jelentkezésüket azok a cégek, amelyek részt szeretnének venni a Szegedi Tudományegyetem Állásbörzéjén. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának 2023. április 18-án, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont. A szervezők várják a munkalehetőséget kínáló cégek, a mikro- és középvállalkozások és szolgáltatók jelentkezését.

wab23jo

2023. február 17.

Az olimpia után a legnagyobb világverseny az atlétikai világbajnokság, amit idén Budapesten rendeznek meg. Február 20-ig várják az önkéntesek jelentkezését a szervezők. Az életreszóló élmény mellett a feladat komoly tapasztalatot is jelenthet azoknak hallgatóknak, akik élnek a lehetőséggel.

Infektológia

2023. február 16.

A mintegy 5 milliárd forintból, zöldmezős beruházásként létrehozott Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Purjesz Béla Infektológiai Klinikai és Oktatási Központ teljes mértékben megfelel a 21. századi izoláció, és infekciókontroll követelményeknek. Az Állomás utca 3. szám alatti intézmény célja, hogy új működési és ellátásszervezési modellt honosítson meg a betegellátásban. Az épületet sajtónyilvános eseményen avatták fel, 2023. február 16-án, amelyen részt vett Dr. Takács Péter, egészségügyi államtitkár.

Elkeszult_a_Magyar_anyagtudomanyi_es_anyagtechnologiai_kompetencia-terkep

2023. február 16.

A Szegedi Tudományegyetem vezetésével, nemzetközi szakértőkkel kiegészülve elkészült a „Magyar anyagtudományi és anyagtechnológiai kompetencia-térkép. A projekt meghatározta a hazai anyagtudománnyal kapcsolatos tevékenység erős és gyenge pontjait, felvázolta a jövő lehetőségeit és szükségleteit, szinergikus együttműködési, valamint ipari kapcsolatokhoz vezet, és tanácsadási tevékenység-hálózatot alapoz meg. Az angol és magyar nyelven elkészült, 80 oldalas kiadvány egy “élő”, állandóan formálódó és fejlődő dokumentum.

Kulonleges_modszerekkel_a_fenntarthatosagert

2023. február 16.

A Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci és a Soproni Egyetem a 2022/2023-as tanév második félévében is meghirdeti közös kurzusait

XX.SZTE_veradas

2023. február 16.

„Mentsünk meg együtt legalább 300 életet” – erre buzdítanak minden egyetemi polgárt a Nagy SZTE Véradás szervezői. A XX. alkalommal megrendezett eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont, 2023. február 20-án délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között.

mjls

2023. február 16.

Luca Schneider és Muhammad Jarkas a Bochumi Ruhr Egyetem PhD-hallgatói, akik a Szegedi Tudományegyetem vendéghallgatójaként a HCEMM kutatásában is részt vesznek. Olyan új gyógymódokat és gyógyszereket keresnek, amelyek a szívműködési zavarok megelőzésében és gyógyításában hozhatnak áttörést.

FiziGame_InSitu_DiviNote__A_ma_otletei_a_jovo_vallalkozasai_16_otletet_tamogat_az_SZTE_az_idei_HSUP_kurzus_2._feleveben

2023. február 16.

Január végén rendezték meg a 3 napos HSUP-ötletversenyt a Szegedi Tudományegyetemen. A harmadik alkalommal megrendezett ötletversenyen közel 100 hallgató és számos egyetemi és piaci szakember vett részt. A rendezvényen a HSUP első féléves hallgatói szakmai zsűri előtt prezentálják saját startup ötletüket és a megvalósításához vezető utat. Összesen 16 hallgatói csapat jutott tovább, akik a második félévben innovatív vállalkozásötleteik megvalósításán dolgoznak.

Borito_-_gyermekmutet_SZTE

2023. február 15.

Ritka fejlődési rendellenességgel született, kétéves kisfiút műtöttek meg a szegedi gyermekklinikán. A beavatkozást a világhírű Dr. Amulya Saxena és az SZTE SZAKK orvosai hajtották végre a közelmúltban. A hódmezővásárhelyi gyermek ezzel a negyedik műtéten esett át. Az ötödik után Kovács Benett Zoltán várhatóan már teljesértékű életet élhet.

hunskate_noi_valto_dordrecht

2023. február 15.

Minden idők legjobb Világkupa eredményét ismételte meg a Kónya Zsófiával felálló, magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó azzal, hogy a hollandiai versenyen ezüstérmet szerzett. Az SZTE BTK pszichológia szakos hallgatója az egyetemi lapnak mesélt a sikerről és a terveiről.

SZTE SBO

2023. február 14.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya bekerült a Richter Anna-díj döntősei közé. Arról, hogy ki nyeri el a Richter Anna-díj Közönségdíját, szavazás dönt majd. A szegedi SBO-ra 2023. március 12-ig bárki leadhatja a voksát.

Dr. Gali Máté történész könyvbemutatóján a szegedi MCC képzési központban. Fotó: Sahin-Tóth István

2023. február 14.

A szegedi MCC képzési központban járt Dr. Gali Máté történész, a Szegedi Tudományegyetem alumnusa, hogy bemutassa legújabb könyvét, amely A próbára tett nemzet címet viseli. Kötete az 1867-es kiegyezés és a második világháború vége közötti magyar történelem egyes fejezeteit öleli fel. Szegedi éveiről és könyvének témáiról kérdeztük.

jakucs_laszlo_szte

2023. február 14.

Rekordszámú jelentkezés érkezett a XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyre. Idén 88 iskolából 580 tanuló (290 csapat) vág neki a megmérettetés első fordulójának, amelynek középdöntőjét március 31-én, fináléját április elsején rendezik Szegeden. A legjobb 24 csapat tanulói az értékes nyeremények mellett, pluszpontokkal gazdagodnak, ami hozzájárulhat a sikeres egyetemi felvételihez.

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

2023. február 14.

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.

prevenció, gasztroenterológia szeged

2023. február 14.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikájának Gasztroenterológia osztályát és ambulanciáit a legforgalmasabb betegellátó egységek között tartják számon, Szegeden. Prof. Dr. Molnár Tamás, az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai Osztályának vezetője szerint a prevenció mindennél fontosabb és nem hanyagolható el a napi betegellátás terhei mellett sem, ráadásul a megelőzés csökkentheti a betegszámot, ezáltal segíthet a „forgalomcsökkentésben”. Ennek érdekében, több figyelemfelkeltő programot is rendeznek a közeljövőben.

SZTE ETSZK új szak

2023. február 14.

Egészségügyi szolgáltatást nyújtó gazdasági társaság, vagy közfinanszírozású szervezet vezetője, orvosigazgató és akár ápolási igazgató is válhat abból, aki elvégzi a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociálisképzési Kar új, egészségügyi menedzser címen, levelező tagozaton meghirdetett mesterképzését. Az új szak céljáról, hogy milyen ismeretekre tehetnek szert a felvételt nyert hallgatók, és hogy miként kamatoztathatják a tudást, Dr. Buzás Norbert, az SZTE SZAOK docense, az ETSZK tudományos főmunkatársa, a szak felelőse mesélt.

Prof. Dr. Hohmann Judit akadémikus, Prof. Dr. Krisztin Tibor akadémikus és Újszászi Ilona, a kiállítás kurátora.

2023. február 13.

Az ENSZ „Nők és lányok a tudományban” világnapja előestéjén az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában nyílt meg újra az a fotókiállítás, amely Karikó Katalin biológus, a szegedi egyetem kutatóprofesszora tudományos kitüntetéseit mutatja be mintegy hatvan sajtófotóval, közöttük a díjakról készült műtárgyfotókkal.

SZTE_Szabadegyetem

2023. február 13.

A tudomány izgalmas témáiról színes és érthető formában tájékoztatnak az SZTE Szabadegyetem előadói. A félévről félévre megújuló SZTE-sorozat XXXI. szemesztere 2023. február 15-én startol és május 3-án zárul.

Alumni mentorprogram

2023. február 13.

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja a hallgatói visszajelzések szerint az egyik leghasznosabb szabadon választható kurzus az egyetemen, akkor is, ha valaki még nem pontosan tudja, milyen karrierutat választ a diplomaszerzést követően, és akkor is, ha már pontos elképzeléssel, megvalósítandó célokkal rendelkezik.

nyito_SZTE_orvosok

2023. február 13.

A Terrorelhárítási Központ egészségügyi sürgősségi ellátóhelyet működtetett a törökországi, földrengés sújtotta Antakya városában. Itt dolgoztak a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. A háromfős orvoscsoport a TEK orvosaival együtt a romok alól kimentett emberek sürgősségi ellátását és állapotstabilizálását biztosította, ember feletti erővel és kitartással.

SZTE JGYPK

2023. február 13.

A könyvtár tudástár, s az ebben való eligazodás roppant hasznos készség világunkban, amely a gyorsan terjedő információkra épül. A könyvtár világában való jártasságot és ennek a tudásnak a továbbadását tanulhatják a hallgatók a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon a 2023/24-es tanévtől.

EFMD Accredited

2023. február 10.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapszakja elnyerte a képzések minőségének fejlesztését és fenntartását célzó European Foundation for Management Development (EFMD) elit szervezet nemzetközi akkreditációját.

Junior_Akademia

2023. február 10.

Felvételi kiadványokkal teli prospektustartót adott át a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiája 31 partnerintézményének. A középiskolákban így első kézből értesülhetnek a diákok az SZTE összes karának felvételi információiról.

Podcast SZTE

2023. február 10.

A beiskolázást segíti az az ötrészes podcast sorozat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem az év elején indított útjára. A „Hallgatókról hallgatóknak” című beszélgetéssorozat olyan témákat ölelt fel, amelyek az Erasmus program előnyeit, a hallgatók lakhatási lehetőségeit, a munkaerőpiacon való elhelyezkedést, a kikapcsolódásra és szórakozásra alkalmas lehetőségeket és az ösztöndíjakat is érinti. A témakörök kibontásában az SZTE jelenlegi és egykori hallgatói segítettek.

JGYPK_tanari_szak3

2023. február 10.

Természettudomány-környezettan szakos tanárképzést indított a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara a 2022/23-es tanévtől. A szak elsősorban Z-generációs fiataloknak és azoknak ajánlott, akik nyitottak a komplex természettudományos szemléletre, valamint a tanári pályára és a környezetvédelemre.

Harmas_egyuttmukodesi_megallapodast_irt_ala_Bekes_varmegyeben_a_Szegedi_Tudomanyegyetem

2023. február 09.

Hármas együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem, a Gál Ferenc Egyetem és a Békés Vármegyei Kormányhivatal 2023. február 8-án Békéscsabán a Szakképzési Munkacsoport pályaorientációs kerekasztal ülésén.

Kortárs magyar ifjúsági regények legjobbjai a Bolygó bogozón

2023. február 09.

Új évaddal jön az irodalomterápiát minőségi kortárs magyar irodalommal összekötő szegedi rendezvénysorozat. Kortárs magyar ifjúsági regények magyarországi és határon túli reprezentáns szerzői, a szakma legjobb gyerekirodalom-kutatói, szerkesztők, magyartanárok és irodalomterapeuták lesznek 2023. február 13-a és április 24-e között a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék Informatóriumának (6722 Szeged, Egyetem u. 2., BTK-főépület, I. emelet) vendégei.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek