Bezár

Hírarchívum

2023. Február

1 2 

Egyetemi_munkacsoport_a_boldogsagert_SZTE

2023. március 01.
3 perc

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány munkaerőpiaci programjában részt vevő Szegedi Tudományegyetem és további családbarát egyetemek, vállalatok összefogásának célja, a munka-magánélet harmónia és a családbarát kultúra elmélyítése. A Szegedi Tudományegyetemen a családbarát szemlélet előnyeivel és működésével kapcsolatos előadások, kurzusok, műhelymunkák valósulhatnak meg. Előkészület alatt állnak olyan programok, mint például a vándorbölcső, amelynek célja, hogy a gyermeket váró fiatal SZTE-s egyetemi polgárok ingyenesen kölcsönözhessenek bölcsőket.

Prof. Dr. Zakar Péter történész

2023. március 01.
7 perc

Biró Sándor 19. századi erdélyi református lelkész és értelmiségi, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc radikális közéleti személyisége, majd tábori lelkésze életpályájáról adott ki új kötetet Prof. Dr. Zakar Péter történész egyetemi tanár (SZTE Modernkori Magyar Történeti Tanszék). A Kolozsvári Egyetemi Kiadónál megjelent könyvről március 2-án 16 órakor az SZTE Klebelsberg Könyvtár AudMin helyszínén Hegyi Ádám egyetemi docens (SZTE Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék) beszélget a szerzővel.

SZTE BBMK

2023. február 28.
1 perc

Czingel Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Zeneművésztanár mesterszakos, zongoraművész-tanár szakirányon tanuló hallgatója ismét meghatározó elismerésben részesült. Ezúttal a Bécsi Nemzetközi Mozart Zongoraversenyen díjazták, minek köszönhetően meghívást kapott a bécsi Konzerthausban rendezett gálakoncertre.

a_honap_alma_mater_tagja

2023. február 27.
7 perc

Balló Andrea szegedi származású, jelenleg is itt élő festőművész. Ezer szállal kötődik a városhoz, a Szegedi Tudományegyetemhez, hiszen családjának (egyelőre) három generációja szerezte diplomáját itt. Balló Andrea angol szakon végzett az akkori JATE BTK-n, több évig a Szegedi Konzervatórium tanára is volt, végül 2011-ben festői tevékenységéhez az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szerzett rajz szakos tanári diplomát festő szakirányon, és fordult teljes figyelmével a művészeti alkotás irányába. A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódó kiállítása a SZTE Kulturális Iroda felkérésére és szervezésében a Rektori Hivatal Aulájában 2023. március 31-ig látogatható. Február hónap Alma Mater Tagja Balló Andrea, festőművész.

Prof. Dr. Páles Zsolt

2023. február 25.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének Tanácsa Prof. Dr. Páles Zsolt egyetemi tanárnak, a Debreceni Tudományegyetem matematikusának ítélte oda a Szőkefalvi-Nagy Béla Érmet. Páles professzor a díj átvétele után „Elválasztási tételek kommutatív félcsoportokban és a kvázieltérés közepek jellemzése” címmel tartott előadást, majd válaszolt kérdéseinkre.

Magyar Ápolók Napja SZTE

2023. február 24.
5 perc

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezet 2023. február 24-én, a Magyar Ápolók Napja alkalmából szervezett ünnepségén a dél-alföldi régió egészségügyi dolgozóinak mondott köszönetet fáradhatatlan munkájukért. Az eseményen, ahol Prof. Dr. Széll Márta, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai rektorhelyettese is köszöntőt mondott, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ hét dolgozója részesült elismerésben.

Prof. Dr. Krisztin Tibor, Prof. Dr. Venetianer Pál, Prof. Dr. Kemény Lajos a Pro Scientia Életműdíj átadásakor. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

2023. február 23.
9 perc

Dr. Venetianer Pál biológus, biokémikus kutatóprofesszornak ítélte oda a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottsága a 2023. évi Pro Scientia Életműdíjat. A SZAB éves közgyűlését Dr. Kosztolányi György, az MTA alelnöke köszöntötte, Prof. Dr. Jelasity Márk, az SZTE Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára a mesterséges intelligencia megtévesztéséről tartotta a nap tudományos előadását.

francia nagykövet

2023. február 23.
2 perc

Claire Legras, Franciaország magyarországi nagykövete az éppen egy éve zajló orosz-ukrán háború kapcsán tartott francia nyelven előadást „Európa és a védelem egy évvel Ukrajna megtámadása után” címen, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon. Az eseményre 2023. február 23-án, az SZTE Frankofón Egyetemi Központ meghívására került sor, a Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézettel közös szervezésben.

MGK_csaladbarat

2023. február 23.
2 perc

Második alkalommal pályázott a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-hez az SZTE Mezőgazdasági Kar a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy elnyerésére.

Mentorhalo

2023. február 23.
2 perc

Az SZTE JGYPK Mentor(h)áló Központ következő 2 rendezvénye kiemelt érdeklődés mellett zajlik a következő napokban. Mindkét előadásra a jegyek 90%-a elővételben elkelt, így az IH Rendezvényközpont 600 fős nagytermében már csak néhány szabad hely maradt. A nagyszabású, minőségi feltöltődést és tanulást kínáló programokra nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők.

nyito_Vatican_City_20230220_Fpa7uvpWcAEXGz-

2023. február 22.
4 perc

„A biotechnológia a közjót szolgálja” – jelentette ki Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem professzora, több akadémia tagja, előadást tartott a „Személyhez közeledve – Új technológiák a közjóért” témájú konferencián. A Vatikáni Akadémia tudományos programjának résztvevőit audiencián fogadta Ferenc pápa.

Orvosidij_bannerek_szavazas_mobil

2023. február 22.
1 perc

Több SZTE-s orvos is bekerült a 2023-as Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjei közé. A közönség szavazatait március 20-ig várják a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon.

Nemzetkozi_Informatikai_Diakolimpiat_rendeznek_Szegeden

2023. február 22.
4 perc

A 35. Nemzetközi Informatikai Olimpiát 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között rendezik meg Neumann János születésének 120. évfordulójához kapcsolódva Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem részvételével. A verseny előkészítő találkozóján a nemzetközi szervezőbizottság tagjai bemutatták az esemény részleteit.

borito

2023. február 22.
3 perc

Tavasszal is folytatódik a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Radnóti-estek elnevezésű rendezvénysorozata. Ebben az évadban a történelem áll a beszélgetések középpontjában – négy alkalom, a történelem négy arca. Először egy történész-akadémikus érkezik, aki a saját édesapja sorsából kiindulva alkotta meg egy egész nemzedék csoportképét, majd egy gyerekkönyv-kiadó új vállalkozására, az Abszolút töriről lesz szó, szerzők és a főszerkesztő társaságában, harmadszorra egy krimiíró érkezik, akinél az esetek mögött a történelem elhallgatott fejezetei sejlenek fel, végül pedig egy pszichoterapeuta segítségével igyekeznek jobban megérteni a transzgenerációs traumákat. Szeretettel várnak minden érdeklődőt szerda esténként a BTK főépületében, a Café Radnótiban! A rendezvényekre való belépés díjtalan!

Prof. Dr. Rovó László

2023. február 21.
3 perc

Az egész világon egyedülálló az immár újszülötteken és néhány hetes csecsemőkön, illetve nagyobb gyermekeknél is alkalmazott gégeműtéti eljárás, amelyet az elmúlt években Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és szakmai csoportja alakított ki. Az innovatív beavatkozás egylépésben nyújt megoldást azoknak a gyerekeknek, akik öröklött vagy szerzett, fulladással járó felső légúti szűkülettel küzdenek. Ez az eljárás segített nemrég egy mindössze féléves, román kislányon is.

Alma Mater díj

2023. február 21.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater irodája, olyan szervezetek, cégek jelentkezését várja pályázatára, amelyek az egyetemmel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, emellett aktív szerepet vállalnak a SZTE céljainak elérésben, valamint Szegeden végzett hallgatókat foglalkoztatnak. A pályázatokat 2023. március 20-ig lehet benyújtani.

Mocsari_Bence_kep__Janos_M._Schmidt

2023. február 21.
3 perc

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója több díjat is elnyert a 2022-es évben. Világbajnok lett duatlonban, elnyerte az SZTE „Jó tanuló, jó sportoló” díjat, illetve megválasztották az Év Egyetemi Parasportolójának is. A tavalyi évről, jövőbeli terveiről és tanulmányairól kérdeztük a hallgatót.

Dr. Bencsik Péter történész, SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszék. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

2023. február 21.
13 perc

Két falut egyszerre csak államhatár választ el ott, ahol addig soha nem húzódott határ. Az emberek illegálisan szöknek át a saját földjükre, annyira nem tudják vagy nem akarják tudomásul venni az új határt. Dr. Bencsik Péter történésszel, az SZTE BTK Jelenkortörténeti Tanszék egyetemi docensével beszélgettünk a 20. századi határok mentén kialakuló közösségi konfliktusokról.

SMA_szures

2023. február 21.
1 perc

Február 10-én megtörtént az első újszülöttkorban kiszűrt SMA-s csecsemő génterápiás kezelése Magyarországon. A mérföldkő elérésében alapvető szerepet vállalt az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika Anyagcsere-betegségek Szűrővizsgálati Laboratóriuma, ahol a gyermek újszülöttkori szűrése történt.

SZTE_AJTK_Bal

2023. február 21.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar a 2022/23-as tanévben ünnepli kolozsvári alapításának 150. évfordulóját. A „150 éve a magyar jogásztársadalom szolgálatában” címet viselő ünnepi tanév keretében 2023. március 31-én Alumni Bálra kerül sor, ahová a Kar vezetése minden egykori és jelenlegi oktatóját és hallgatóját szeretettel várja.

ASK_kartya

2023. február 21.
1 perc

Úgy érzed, hogy valami nincs rendben a környezetedben? Segíteni szeretnél egy barátodnak, családtagodnak, rokonodnak vagy ismerősödnek, aki szerinted bajba került? Ha igen, akkor jó hírünk van! Te is tudsz segíteni.

Dr. Pintér Sándor gyermekgyógyász professzor

2023. február 17.
5 perc

Prof. Dr. Katona Márta az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika gyermekkardiológusa, az újszülött intenzív osztály egykori vezetője tartott emlékező előadást Prof. Dr. Pintér Sándorról, az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika volt vezetőjéről, a hazai koraszülött-ellátás jelentős alakjáról.

Nyito_Visy_Csaba_es_az_SZTE-s_tiszteletbeli_konzulok_IMG_1409

2023. február 17.
4 perc

A Finn Oroszlán Lovagrend I. osztályú érdemrendjét adta át Pertti Anttinen nagykövet Visy Csabának, a Szegedi Tudományegyetem professor emeritusának, aki befejezte finn tiszteletbeli konzuli tevékenységét. Az ebből az alkalomból rendezett 2023. február 16-i ünnepségen megjelentek a hasonló diplomáciai feladatot ellátó egyetemi polgárok, az SZTE Finnugor Nyelvtudományi Tanszék munkatársai, Visy Csaba kollegái, családtagjai és tisztelői.

Kiallitok_jelentkezeset_varja_az_SZTE_Allasborzeje

2023. február 17.
1 perc

2023. március 13-ig adhatják le jelentkezésüket azok a cégek, amelyek részt szeretnének venni a Szegedi Tudományegyetem Állásbörzéjén. A régió legnagyobb álláskeresési fórumának 2023. április 18-án, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont. A szervezők várják a munkalehetőséget kínáló cégek, a mikro- és középvállalkozások és szolgáltatók jelentkezését.

wab23jo

2023. február 17.
1 perc

Az olimpia után a legnagyobb világverseny az atlétikai világbajnokság, amit idén Budapesten rendeznek meg. Február 20-ig várják az önkéntesek jelentkezését a szervezők. Az életreszóló élmény mellett a feladat komoly tapasztalatot is jelenthet azoknak hallgatóknak, akik élnek a lehetőséggel.

Infektológia

2023. február 16.
6 perc

A mintegy 5 milliárd forintból, zöldmezős beruházásként létrehozott Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Purjesz Béla Infektológiai Klinikai és Oktatási Központ teljes mértékben megfelel a 21. századi izoláció, és infekciókontroll követelményeknek. Az Állomás utca 3. szám alatti intézmény célja, hogy új működési és ellátásszervezési modellt honosítson meg a betegellátásban. Az épületet sajtónyilvános eseményen avatták fel, 2023. február 16-án, amelyen részt vett Dr. Takács Péter, egészségügyi államtitkár.

Elkeszult_a_Magyar_anyagtudomanyi_es_anyagtechnologiai_kompetencia-terkep

2023. február 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem vezetésével, nemzetközi szakértőkkel kiegészülve elkészült a „Magyar anyagtudományi és anyagtechnológiai kompetencia-térkép. A projekt meghatározta a hazai anyagtudománnyal kapcsolatos tevékenység erős és gyenge pontjait, felvázolta a jövő lehetőségeit és szükségleteit, szinergikus együttműködési, valamint ipari kapcsolatokhoz vezet, és tanácsadási tevékenység-hálózatot alapoz meg. Az angol és magyar nyelven elkészült, 80 oldalas kiadvány egy “élő”, állandóan formálódó és fejlődő dokumentum.

Kulonleges_modszerekkel_a_fenntarthatosagert

2023. február 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem, a Miskolci és a Soproni Egyetem a 2022/2023-as tanév második félévében is meghirdeti közös kurzusait

XX.SZTE_veradas

2023. február 16.
1 perc

„Mentsünk meg együtt legalább 300 életet” – erre buzdítanak minden egyetemi polgárt a Nagy SZTE Véradás szervezői. A XX. alkalommal megrendezett eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont, 2023. február 20-án délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között.

mjls

2023. február 16.
3 perc

Luca Schneider és Muhammad Jarkas a Bochumi Ruhr Egyetem PhD-hallgatói, akik a Szegedi Tudományegyetem vendéghallgatójaként a HCEMM kutatásában is részt vesznek. Olyan új gyógymódokat és gyógyszereket keresnek, amelyek a szívműködési zavarok megelőzésében és gyógyításában hozhatnak áttörést.

FiziGame_InSitu_DiviNote__A_ma_otletei_a_jovo_vallalkozasai_16_otletet_tamogat_az_SZTE_az_idei_HSUP_kurzus_2._feleveben

2023. február 16.
5 perc

Január végén rendezték meg a 3 napos HSUP-ötletversenyt a Szegedi Tudományegyetemen. A harmadik alkalommal megrendezett ötletversenyen közel 100 hallgató és számos egyetemi és piaci szakember vett részt. A rendezvényen a HSUP első féléves hallgatói szakmai zsűri előtt prezentálják saját startup ötletüket és a megvalósításához vezető utat. Összesen 16 hallgatói csapat jutott tovább, akik a második félévben innovatív vállalkozásötleteik megvalósításán dolgoznak.

Borito_-_gyermekmutet_SZTE

2023. február 15.
4 perc

Ritka fejlődési rendellenességgel született, kétéves kisfiút műtöttek meg a szegedi gyermekklinikán. A beavatkozást a világhírű Dr. Amulya Saxena és az SZTE SZAKK orvosai hajtották végre a közelmúltban. A hódmezővásárhelyi gyermek ezzel a negyedik műtéten esett át. Az ötödik után Kovács Benett Zoltán várhatóan már teljesértékű életet élhet.

hunskate_noi_valto_dordrecht

2023. február 15.
3 perc

Minden idők legjobb Világkupa eredményét ismételte meg a Kónya Zsófiával felálló, magyar női rövidpályás gyorskorcsolya váltó azzal, hogy a hollandiai versenyen ezüstérmet szerzett. Az SZTE BTK pszichológia szakos hallgatója az egyetemi lapnak mesélt a sikerről és a terveiről.

SZTE SBO

2023. február 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya bekerült a Richter Anna-díj döntősei közé. Arról, hogy ki nyeri el a Richter Anna-díj Közönségdíját, szavazás dönt majd. A szegedi SBO-ra 2023. március 12-ig bárki leadhatja a voksát.

Dr. Gali Máté történész könyvbemutatóján a szegedi MCC képzési központban. Fotó: Sahin-Tóth István

2023. február 14.
4 perc

A szegedi MCC képzési központban járt Dr. Gali Máté történész, a Szegedi Tudományegyetem alumnusa, hogy bemutassa legújabb könyvét, amely A próbára tett nemzet címet viseli. Kötete az 1867-es kiegyezés és a második világháború vége közötti magyar történelem egyes fejezeteit öleli fel. Szegedi éveiről és könyvének témáiról kérdeztük.

jakucs_laszlo_szte

2023. február 14.
3 perc

Rekordszámú jelentkezés érkezett a XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyre. Idén 88 iskolából 580 tanuló (290 csapat) vág neki a megmérettetés első fordulójának, amelynek középdöntőjét március 31-én, fináléját április elsején rendezik Szegeden. A legjobb 24 csapat tanulói az értékes nyeremények mellett, pluszpontokkal gazdagodnak, ami hozzájárulhat a sikeres egyetemi felvételihez.

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

2023. február 14.
4 perc

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.

prevenció, gasztroenterológia szeged

2023. február 14.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinikájának Gasztroenterológia osztályát és ambulanciáit a legforgalmasabb betegellátó egységek között tartják számon, Szegeden. Prof. Dr. Molnár Tamás, az SZTE SZAKK Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai Osztályának vezetője szerint a prevenció mindennél fontosabb és nem hanyagolható el a napi betegellátás terhei mellett sem, ráadásul a megelőzés csökkentheti a betegszámot, ezáltal segíthet a „forgalomcsökkentésben”. Ennek érdekében, több figyelemfelkeltő programot is rendeznek a közeljövőben.

SZTE ETSZK új szak

2023. február 14.
2 perc

Egészségügyi szolgáltatást nyújtó gazdasági társaság, vagy közfinanszírozású szervezet vezetője, orvosigazgató és akár ápolási igazgató is válhat abból, aki elvégzi a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociálisképzési Kar új, egészségügyi menedzser címen, levelező tagozaton meghirdetett mesterképzését. Az új szak céljáról, hogy milyen ismeretekre tehetnek szert a felvételt nyert hallgatók, és hogy miként kamatoztathatják a tudást, Dr. Buzás Norbert, az SZTE SZAOK docense, az ETSZK tudományos főmunkatársa, a szak felelőse mesélt.

Prof. Dr. Hohmann Judit akadémikus, Prof. Dr. Krisztin Tibor akadémikus és Újszászi Ilona, a kiállítás kurátora.

2023. február 13.
4 perc

Az ENSZ „Nők és lányok a tudományban” világnapja előestéjén az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság székházában nyílt meg újra az a fotókiállítás, amely Karikó Katalin biológus, a szegedi egyetem kutatóprofesszora tudományos kitüntetéseit mutatja be mintegy hatvan sajtófotóval, közöttük a díjakról készült műtárgyfotókkal.

SZTE_Szabadegyetem

2023. február 13.
2 perc

A tudomány izgalmas témáiról színes és érthető formában tájékoztatnak az SZTE Szabadegyetem előadói. A félévről félévre megújuló SZTE-sorozat XXXI. szemesztere 2023. február 15-én startol és május 3-án zárul.

Alumni mentorprogram

2023. február 13.
2 perc

Az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogramja a hallgatói visszajelzések szerint az egyik leghasznosabb szabadon választható kurzus az egyetemen, akkor is, ha valaki még nem pontosan tudja, milyen karrierutat választ a diplomaszerzést követően, és akkor is, ha már pontos elképzeléssel, megvalósítandó célokkal rendelkezik.

nyito_SZTE_orvosok

2023. február 13.
2 perc

A Terrorelhárítási Központ egészségügyi sürgősségi ellátóhelyet működtetett a törökországi, földrengés sújtotta Antakya városában. Itt dolgoztak a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szakemberei. A háromfős orvoscsoport a TEK orvosaival együtt a romok alól kimentett emberek sürgősségi ellátását és állapotstabilizálását biztosította, ember feletti erővel és kitartással.

SZTE JGYPK

2023. február 13.
2 perc

A könyvtár tudástár, s az ebben való eligazodás roppant hasznos készség világunkban, amely a gyorsan terjedő információkra épül. A könyvtár világában való jártasságot és ennek a tudásnak a továbbadását tanulhatják a hallgatók a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon a 2023/24-es tanévtől.

EFMD Accredited

2023. február 10.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar angol nyelvű gazdálkodás és menedzsment alapszakja elnyerte a képzések minőségének fejlesztését és fenntartását célzó European Foundation for Management Development (EFMD) elit szervezet nemzetközi akkreditációját.

Junior_Akademia

2023. február 10.
2 perc

Felvételi kiadványokkal teli prospektustartót adott át a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiája 31 partnerintézményének. A középiskolákban így első kézből értesülhetnek a diákok az SZTE összes karának felvételi információiról.

Podcast SZTE

2023. február 10.
2 perc

A beiskolázást segíti az az ötrészes podcast sorozat, amelyet a Szegedi Tudományegyetem az év elején indított útjára. A „Hallgatókról hallgatóknak” című beszélgetéssorozat olyan témákat ölelt fel, amelyek az Erasmus program előnyeit, a hallgatók lakhatási lehetőségeit, a munkaerőpiacon való elhelyezkedést, a kikapcsolódásra és szórakozásra alkalmas lehetőségeket és az ösztöndíjakat is érinti. A témakörök kibontásában az SZTE jelenlegi és egykori hallgatói segítettek.

JGYPK_tanari_szak3

2023. február 10.
2 perc

Természettudomány-környezettan szakos tanárképzést indított a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara a 2022/23-es tanévtől. A szak elsősorban Z-generációs fiataloknak és azoknak ajánlott, akik nyitottak a komplex természettudományos szemléletre, valamint a tanári pályára és a környezetvédelemre.

Harmas_egyuttmukodesi_megallapodast_irt_ala_Bekes_varmegyeben_a_Szegedi_Tudomanyegyetem

2023. február 09.
4 perc

Hármas együttműködési megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem, a Gál Ferenc Egyetem és a Békés Vármegyei Kormányhivatal 2023. február 8-án Békéscsabán a Szakképzési Munkacsoport pályaorientációs kerekasztal ülésén.

Kortárs magyar ifjúsági regények legjobbjai a Bolygó bogozón

2023. február 09.
3 perc

Új évaddal jön az irodalomterápiát minőségi kortárs magyar irodalommal összekötő szegedi rendezvénysorozat. Kortárs magyar ifjúsági regények magyarországi és határon túli reprezentáns szerzői, a szakma legjobb gyerekirodalom-kutatói, szerkesztők, magyartanárok és irodalomterapeuták lesznek 2023. február 13-a és április 24-e között a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék Informatóriumának (6722 Szeged, Egyetem u. 2., BTK-főépület, I. emelet) vendégei.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek