Bezár

Az Egyetemről

Rektori köszöntő

Rektori köszöntő

2014. október 15.
2 perc


Tisztelt Látogató!


Szeretettel köszöntöm a Szegedi Tudományegyetem honlapján!

Prof. Dr. Rovó László rektorA Szegedi Tudományegyetem Magyarország magas presztízsű felsőoktatási intézménye, ahol 12 karon és a Tanárképző Központban zajlik a felsőoktatás teljes spektrumát lefedő minőségi oktatási tevékenység. Intézményünk az egyik legnagyobb hazai oktatási komplexum, melyben mintegy 21 ezer egyetemi hallgató, köztük több mint 4000 külföldi fiatal gyarapítja tudását.

Intézményünk minden évben kiváló eredményeket ér el a felsőoktatási intézményeket rangsoroló különböző nemzetközi listákon. A brit Quacquarelli Symonds rangsorban Egyetemünket 2020-ban a 501-510. helyen értékelték, ami magyarországi viszonylatban a legjobb eredeményt jelenti.

Intézményünk 2019 szeptemberétől egy európai egyetemi konzorcium tagjaként részt vesz az Európai Bizottság által kiemelt figyelemmel kísért „Európai Egyetemi Szövetségben”. Partnereink ebben a konzorciumban országaik és régióik vezető felsőoktatási intézményei: a müncheni Ludwig Maximillian Egyetem, a Lundi Egyetem Svédországban, a Portói Egyetem Portugáliában, valamint Franciaország legnagyobb felsőoktatási intézménye, a Paris-Saclay Egyetem. Büszkék vagyunk rá, hogy Intézményünk ilyen rangos partnerekkel együtt fogja oktatási, kutatási és mobilitási tevékenységét fejleszteni az előttünk álló időszakban.

Egyetemünk oktatástól elválaszthatatlan küldetése a nemzetközi összehasonlításban is versenyképes kutatóegyetemi jelleg megőrzése, és az európai színvonalú gyógyító munka biztosítása. Mindemellett a szegedi egyetem, mint a Dél-alföldi régió egyik legnagyobb szervezete, aktív szerepet vállal a régió társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődésében.

Egyetemünk célja, hogy egy regionális szerepkörű intézményből európai szinten is mértékadó, élvonalba tartozó egyetemmé fejlődjön. Az Egyetem kutatási-fejlesztési potenciálja alapján, a klinikai fejlesztésekkel, az ELI-ALPS kutatóközpont körüli Science Park kialakításával arra törekszünk, hogy megfeleljünk a XXI. században az egyetemi oktatással és kutatással kapcsolatos kihívásoknak.

 

Prof. Dr. Rovó László
Szegedi Tudományegyetem
rektor

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

 • *
  júl
  24
  6720 Szeged, Dugonics tér 13.
  18:30 - 22:00
  6720 Szeged, Dugonics tér 13.
  18:30 - 22:00

Kapcsolódó hírek