SZTE Info

Kedvezményes másolás a TIK Fénymásolóban!

Mint korábbi írásunkban beszámoltunk róla, megszűnt a Klebelsberg-könyvtárban a chipes diákigazolvánnyal való fizetési lehetőség, ez vonatkozik a fénymásolás árának kiegyenlítésére is. Ettől függetlenül természetesen lehet fénymásolni a könyvtárban, ráadásul szeptemberben különleges kedvezménnyel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A diákigazolvány helyett immár készpénzzel fénymásolhatnak a hallgatók. Erre a célra létrehoztak egy önkiszolgáló fénymásoló szalont az első emeleti számítógépes kabinet végén. A szalon jelenleg minden nap 9 és 17 óra között tart nyitva. Különösen jó hír, hogy az új helyen szeptemberben óriási kedvezménnyel, oldalanként 5 forintért lehet A/4-ben és fekete-fehérben fénymásolni vagy nyomtatni.

SZTEPress

5ft_plakat_akcio

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.