weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_kolesz_SZTE_WEB

Kolesz vagy inkább albérlet? - A második otthon Szegeden


SZÉLESKÖRŰ ALBÉRLETKÍNÁLAT, KEDVEZŐ ÁRÚ SZOBÁK, SZÍNVONALAS, UGYANAKKOR MEGFIZETHETŐ KOLLÉGIUMOK – ILYEN SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK VÁRNAK RÁD, HA AZ SZTE-T VÁLASZTOD.


SZTE Kollégiumok listája >>>


Az SZTE öt központi beiskolázású kollégiumában a legkülönbözőbb tudományterületek és szakok hallgatói között születhetnek ismeretségek, egész életre szóló barátságok, vagy épp szerelmek, míg a kari beiskolázású kollégiumban csak az adott karok hallgatói laknak. A kari kollégiumok előnye a közös kar vagyis az ebből adódó közös jegyzetekés tanulás, és persze a felsőbb évesegyetemisták tanácsai, mellyel az első-éveseket segíthetik.

 

KOLLÉGIUMI DÍJAK

A kollégiumi térítési díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban az állami ösztöndíjashallgatók esetében havi 10 ezer forint körül, az önköltséges képzésben részt vevő diákokesetében havi 10-16 ezer forint körül mozog. Ez igen kedvező a fővárosi kollégiumokhoz képest, ahol akár 25 ezer forintot is fizethet egy önköltséges egyetemista.

 
A Szegedi Tudományegyetem kollégiumi videósorozata az alábbi lejátszási listán tekinthető meg:
ALBÉRLETEK A FŐVÁROSI ÁR TÖREDÉKÉÉRT

Szegeden akkor is megtalálod a számodra legmegfelelőbb szállás-helyet, ha inkább albérletben laknál. A kiadó szobák és lakásokválasztéka rendkívül nagy, a város gyakorlatilag bármely részén talál-ható megfelelő albérlet. Érdemes az online egyetemi albérletkeresőn böngészni, az egyetemi albérlet-közvetítő Facebook-oldalát felkeresni, vagy a szegedi ingatlanirodáknál tájékozódni. Kiadó szobákat már 40 ezer forint + rezsi áron találhatsz, míg a 1,5-2 szobásalbérletek 90-100 ezer forintnál kezdődnek. Ez a budapesti albérletárakkal összehasonlítva – ahol egy1,5 szobás lakásért legalább 170 ezerforintot elkérnek – szuper ajánlat!

esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Balogh_RamonaBalogh Ramóna - TKK, magyar-, média-, mozgókép-, és kommunikációtanár

Ezzel a képzéssel a későbbiek során nagyobb esélyem van a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre, és szerintem a kommunikáció bármely munkaterületen kifizetődő. Azért ezt a szakot választottam, mert kisgyermekkorom óta szerelmese vagyok a magyar nyelvnek, a magyar irodalomnak, és ehhez a kommunikáció mint olyan, elválaszthatatlan dolog.Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *