weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_kolesz_SZTE_WEB

Kolesz vagy inkább albérlet? - A második otthon Szegeden

Széleskörű albérletkínálat, kedvező árú szobák, színvonalas, ugyanakkor megfizethető kollégiumok – ilyen szálláslehetőségek várnak rád, ha az SZTE-t választod.

Központi beiskolázású kollégiumok


Az SZTE öt központi beiskolázású kollégiumában a legkülönbözőbb tudományterületek és szakok hallgatói között születhetnek ismeretségek, egész életre szóló barátságok, vagy épp szerelmek. Az eduline.hu szavazása alapján a Magyarország legjobb egyetemi szálláshelyének számító Károlyi Mihály Kollégium lakójaként részese lehetsz az évente megrendezett, nagyszabású, országos hírű Kollégiumi Pajkosságoknak. A felújított Öthalmi Diáklakásokban a jól felszerelt apartmanokban lakhatnak az SZTE-s diákok. A kulturális és társasági életet olyan egyedi programok színesítik, mint a Mister és Miss Öthalom Választás. Újszeged parkos környezetében nyújt ideális otthont a csendet szerető, tanulni vágyó fiataloknak a Herman Ottó Kollégium két külön épülete. A Fürj utcai kollégiumban kétágyas szobák, a Temesvári körúti épületben háromágyas szobák és műfüves sportpálya várja az egyetemistákat. Szintén a város zöldövezetében található a Móra Ferenc Kollégium, amely Minősített Szakkollégiumként és Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működik. Vonzereje az egyetemi oktatást kiegészítő kurzusok mellett a bőséges szakmai, kulturális és sportrendezvényekben rejlik. Szellemi közösséget is jelent az Eötvös Lóránd Kollégium, mely tudományos műhelyekkel, előadásokkal és saját könyvtárral várja a tehetséges egyetemistákat.


Kari beiskolázású kollégiumok


Az SZTE kari beiskolázású kollégiumának előnye a közös kar, az ebből adódó közös jegyzetek és tanulás, és persze a felsőbb éves egyetemisták tanácsai, mellyel az elsőéveseket segíthetik. Elsősorban orvostanhallgatókat vesz fel az id. Jancsó Miklós Kollégium és az Apáthy István Kollégium. Utóbbi szakkollégiumi helyeket is biztosít az orvostudomány világában elmélyülő hallgatóknak. Az újszegedi Madzsar József Kollégiumban főként az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatóit várják a kétágyas szobák, jól felszerelt főzőkonyha, zuhanyzóhelyiség, biciklitároló és számítógépterem, míg a belvárosi Béke Utcai Kollégium szobái két-, három- és négyágyasak, szintenként közös főzőkonyhával.


A Semmelweis Ignác Kollégium mindössze 3 perc sétára van a Gyógyszerésztudományi Kar központi épületétől, ezért ideális a kar hallgatói számára. A kolesz földszintjén egyetemi menza üzemel, az alagsorban fitneszterem és tévészoba is található. A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatóit fogadó, a belvárosban található Teleki Blanka Kollégiumban társalgó, ping-pong asztal, konditerem, futball- és kosárlabdapálya biztosít teret a közösségi és sportprogramoknak. A szálláson három akadálymentesített szoba is várja a mozgáskorlátozott hallgatókat.


Tömegközlekedéssel gyorsan elérhető a Mérnöki Kar diákjait váró MK Kollégium, amely jól felszerelt szobákkal, egy csaknem kéthektáros füves parkosított területtel és sportpályákkal várja a jövő mérnökeit. Hódmezővásárhelyen, a Mezőgazdasági Karon tanulók számára az MGK Kollégiumban többágyas szobák, szintenként közös fürdők és elektromos főzőlappal ellátott konyhák állnak a hallgatók rendelkezésére. A kollégium közvetlen szomszédságában egy étterem üzemel. A hallgatók sportolási és kikapcsolódási lehetőségét társalgó, csocsó, ping-pong asztal, szabadtéri és fedett sportpálya, UV klub biztosítja.


kollegium2


Kollégiumi díjak

A kollégiumi térítési díj mind a karközi, mind a kari kollégiumokban az államilag támogatott hallgatók esetében havi 10 ezer forint körül, a költségtérítéses diákok esetében havi 10-16 ezer forint körül mozog. Ez igen kedvező a fővárosi kollégiumokhoz képest, ahol akár 25 ezer forintot is fizethet egy költségtérítéses egyetemista.


További információk az SZTE kollégiumai oldalon találhatóak.


Kollégiumi férőhelyek >>>


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


Major NoemiMajor Noémi – TTIK, molekuláris bionikai mérnök

Azért jelentkeztem az SZTE-re mert az országban csak két egyetemen érhető el a molekuláris bionikai mérnök szak. Mivel Szeged egyetemi város, így ezért választottam inkább Szegedet. És milyen jól is tettem! A tanároknak nagyon jó hírük van, kedvesek, segítőkészek és fiatalok. A képzés rendkívül gyakorlatias, sokszor van laborgyakorlatunk, ami igazán hasznos lesz majd a jövőben. A sok gyakorlat miatt pedig teljesen más a képzés, érdekes és izgalmas.

További hallgatói vélemények >>>