Bezár

Hírarchívum

2023. Március

1 2 

IOI

2023. április 17.
1 perc

Önkéntes csapatkísérőket (guide) várnak a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI 2023), amelyet 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között rendeznek meg Szegeden. A világ legrangosabb versenyprogramozási eseményére mintegy 100 ország 400 versenyzője érkezik. A verseny mellett kiránduláson, kulturális- és sportprogramokon is részt vesznek a diákok és kísérőik.

150_eves_a_jogi_kar

2023. március 31.
6 perc

2022/23-as tanévében 150 éves fennállását ünnepeli a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar – az intézmény március 31-én, „150 éve a magyar jogásztársadalom szolgálatában” címen ünnepi ülést szervezett.

Borze_foto

2023. március 31.
3 perc

Az idei Karriernapokon sem hagyjuk, hogy felkészületlenül érkezz az április 18-i Állásbörzére. A felkészítő napok számtalan hasznos és érdekes előadással, munkaerő-piaci kompetenciákat fejlesztő programokkal, személyes tanácsadásokkal és izgalmas workshopokkal várnak április 13-18. között.

knyn

2023. március 31.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete és a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium idén közösen rendezi meg a „Kínai Nyelv Napját”. A szakértők érdekes előadásokkal és szakmai beszélgetésekkel járják körül a kínai kultúra és nyelvoktatás jelenlegi, hazai és nemzetközi tendenciáit.

Nyito_Villaminterju_Bruce_Alan_Beutler_26_of_33

2023. március 31.
4 perc

Mostanában miért van sokkal kevesebb áttörésszerű fölfedezés a tudományban, mint a múlt évszázadban? Mi a mesterséges intelligencia szerepe a gyógyszerfejlesztésben? Miért nem működik például a tumoros betegségek többségében az immunterápia? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolt a Nemzeti Tudósképző Akadémia vendégeként a Szegedi Tudományegyetemen tartott előadásában az amerikai kutatóorvos, Bruce Alan Beutler. A veleszületett immunrendszer aktiválásával kapcsolatos felfedezéseiért Nobel-díjjal is elismert tudós villáminterjút adott az SZTE Hírportálnak.

Terenyi_Zoltan

2023. március 30.
4 perc

Keresett, eredményes, költséghatékony, rugalmas és innovatív az az Online Pszichoterápiás Osztály, amely a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Pszichiátriai Klinikáján jött létre 2021-ben. A virtuális térben folytatott terápiák csoportokban, meghatározott tematikára épülve zajlanak, csökkentve ezáltal a klinika járó- és fekvőbeteg ellátásának forgalmát.

Eotvozet_Konferencia

2023. március 30.
2 perc

Március 31-én és április 1-jén a XI. Eötvözet Konferencián 13 szekcióban 65 előadást tartanak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Kattintson a teljes programért!

A_tankonyveken_tul

2023. március 30.
3 perc

A 2017-ben indított kezdeményezés lehetőséget biztosít az érettségiző diákoknak, hogy áttekinthetőbbé váljanak számukra az egyetemi szakok által támasztott elvárások. A természettudományos anyagok (matematika, fizika, biológia, kémia) mellett elérhetőek a humán terület (magyar nyelv és irodalom, történelem) segédletei is az SZTE Alma Mater YouTube-csatornáján.

IMG_9064

2023. március 30.
1 perc

Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár a napokban fogadta David Pressman amerikai nagykövetet a Szegedi Tudományegyetemen, ahol az egyetem szervezeti felépítéséről, működéséről és az amerikai intézményekkel való együttműködésről tárgyaltak.

nov

2023. március 30.
1 perc

Évek óta tart és egyre több adatot, információt szolgáltat a Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetének kutatása, amely a Tiszában található szennyezéseket, kiemelten a mikroműanyagokat vizsgálja. Az SZTE Multimédia rovatában, most egy ezzel kapcsolatos televíziós riportot tekinthetnek meg.

Nyito_NTA_csoportkep

2023. március 29.
12 perc

43 középiskola mintegy 250 diákja, valamint 140 élettudományok iránt elkötelezett egyetemista, továbbá számos pedagógus és egyetemi oktató vett részt a Nemzeti Tudósképző Akadémia 2023. március 26-28. közötti szegedi programjain. A konferencia díszvendége, Bruce Alan Beutler amerikai immunológus, genetikus a 12. Nobel-díjas tudós, aki az NTA fölkérésre előadást tartott a Szegedi Tudományegyetemen. Az NTA mögött álló, az SZTE berkeiből indult Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány 20. alkalommal rendezte meg a Nobel-díjasok és tehetséges diákok találkozóját.

Francia_info_nap_az_SZTE-n

2023. március 29.
5 perc

2023. március 29-én a Szegedi Tudományegyetem adott otthont a Francia Tengerentúli Területek Információs Napjának – az eseményen a partnerintézményeknek lehetőségük nyílt, hogy képviselőiken keresztül bemutatkozzanak az egyetem vezetői, oktatói és hallgatói előtt, és hogy velük együtt új célokat határozzanak meg, megalapozva ezzel a további együttműködések lehetőségét. Az SZTE oktatói és hallgatói pedig élménybeszámolókkal tették izgalmasabbá a találkozót.

Börtönlátogatás SZTE ÁJTK HÖK

2023. március 29.
4 perc

Börtönlátogatást szervezett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata. A többnyire első és másodévesekből álló, 27 főt számláló csoport tagjai Pusztai Beáta bv. őrnagy segítségével betekintést nyerhettek a büntetés-végrehajtás intézetének működésébe, megismerkedhettek a legfontosabb alapfogalmakkal és választ kaphattak a felmerülő kérdésekre.

SZTE TRX

2023. március 29.
2 perc

A TRX az utóbbi időben ott van a legnépszerűbb edzésformák között, ám azoknak, akik eddig nem próbálták, az SZTE Sportközpont jóvoltából, most volt alkalmuk belekóstolni. Hallgatók és dolgozók egyaránt éltek a lehetőséggel.

Nyito_MTA_doktori_oklevelatado_2_20230328

2023. március 28.
9 perc

A kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegző, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédő kutatókat köszöntöttek 2023. március 28-án az MTA székházában. Az MTA 82 új doktora közül 8 a Szegedi Tudományegyetem kötelékébe tartozik.

Paratlan_turkologia_konyvadomannyal_bovult_a_Szegdi_Tudomanyegyetem

2023. március 28.
5 perc

Több mint 1200, nagyrészt 19. századi ritkaságnak számító könyvet adományozott az SZTE Klebelsberg Kuno Könyvtárának Altay Mehmet Gökbilgin török üzletember. Az Egyesült Államokban élő vállalkozó, történettudós édesapja gyűjteményét ajánlotta fel, ezzel még exkluzívabbá téve a Szegedi Tudományegyetem könyvtárának Keleti Gyűjteményét. A nagylelkű felajánlást az egyetem vezetése 2023. március 28-án Mecénás-díjjal viszonozta.

tul_kozel

2023. március 28.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.Ezúttal Reke Balázs kötetét.

Negy_kontinensrol_erkeztek_kutatok_az_SZTE_termeszeti_veszelyekkel_foglalkozo_konferenciajara

2023. március 24.
4 perc

Szeged két napra a klímaváltozás és a természeti veszélyek kutatásának fővárosává vált. A Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természeti- és Környezetföldrajzi Tanszéke 2023. március 23-án és 24-én a EUGLOHRIA Seeding Grant támogatásával, nemzetközi konferenciát és workshopot szervezett „Natural Hazards and Climate Change” címmel, amelyen nemcsak a földrengések, aszályok és árvizek összefüggéseit de a klímaváltozás népegészségügyi és járványügyi hatásait is vizsgálták.

1_IMG_8169_B-J_dr._Kecskes_Peter_foosztalyvezeto_Szalay_Bobrovniczky_Vince_helyettes_allamtitkar_prof._dr._Zakar_Peter_rektorhelyettes_dr._Jancsak_Csaba__tanszekvezeto

2023. március 24.
2 perc

Közösségek, társadalmi értékek, civil szervezetek szerepe és lehetőségei Magyarországon címmel szabadon választható kurzus indítását tervezi a Szegedi Tudományegyetem.

Vándorgyűlés SZTE

2023. március 24.
1 perc

2023. május 25-én és 26-án a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszéke ad otthont a Magyar Politikatudományi Társaság XXVIII. Vándorgyűlésének.

sport

2023. március 23.
7 perc

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek. A pályázat benyújtási határideje: 2023. április 3.

Nyito_Zrinyi_matekverseny_2023

2023. március 23.
2 perc

34. alkalommal rendezték meg a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, amelynek egyik vármegyei szervezője a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája volt. Az ünnepélyes díjkiosztón, 2023. március 16-án kiderült: az SZTE gyakorló iskoláinak diákjai első és második helyezettként végeztek.

A korábbi klímaváltozások megismerését is segítheti a kutatás, amelyről könyvet adtak ki az SZTE kutatói

2023. március 23.
3 perc

2023. március 22-én könyvbemutatót és konferenciát rendeztek a Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetében. A sárgaföld emlékezete - A Kárpát-medence löszös szintjeinek kialakulása és fejlődéstörténete című könyvről és a löszhöz kapcsolható kutatási eredményekről a szerzők számoltak be. Sümegi Pál, Molnár Dávid, Gulyás Sándor és Törőcsik Tünde 2022-ben a GeoLitera Kiadónál publikálta azokat az eredményeket, amelyek a löszön és a löszben található ősmaradványokon (fosszíliákon) keresztül segíthetik, például a földtörténeti korokban lezajlott klímaváltozások pontosabb megismerését az Alföldtől Új-Zélandig.

Temesi Mária operaénekes és Klebniczki György zongoraművész-zeneszerző a kiállítás megnyitóján.

2023. március 22.
4 perc

Az SZTE BBMK II. Bartók Béla Művészeti Napokhoz kapcsolódóan tárlattal emlékeznek a 100 éve született Sinkó György Liszt-díjas operaénekesre, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagjára. A művész hagyatékából és a Szegedi Nemzeti Színház archívumából rendezett kiállítás június végéig látogatható az SZTE Klebelsberg Könyvtárban.

Az_SZTE_elso_helyen_vegzett_Magyarorszagon_a_biologiai_tudomanyok_teruleten_a_QS_rangsora_alapjan

2023. március 22.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem, amely évek óta Magyarország legjobb egyeteme a brit Quacquarelli Symonds (QS) összegyetemi világrangsorában, kiválóan szerepelt a frissen megjelent tudomány- és szakterületi listákon. A 2023. március 22-én nyilvánosságra hozott eredmények alapján az SZTE holtversenyben első helyen végzett biológiai tudományok területén magyar viszonylatban. Emellett több területen előrelépett a nemzetközi rangsorban, és új tudományterületi listára is felkerült.

Nyito_Kariko-Sahin-Tureci_Meyenburg-dij

2023. március 22.
4 perc

„Abszolút kivételes tudósok” kapták meg a 100 ezer eurós Meyenburg-díjat. Karikó Katalin (Szegedi Tudományegyetem, Pennsylvaniai Egyetem), Özlem Türeci és Uǧur Șahin (BioNTech AG és Universitätsmedizin Mainz) a rák elleni védőoltások és immunterápiák továbbfejlesztőjeként nyerte el a kitüntetést. A tudós-trió a közös munka városában, Mainzban, a HI-TRON éves szimpóziumán, 2023. március 21-én vette át a 2020/2021-es Meyenburg-díjat.

Sandor_Klara

2023. március 22.
1 perc

Prof. Dr. Sándor Klára, az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont Kulturális Örökség és Digitális Társadalom kutatócsoportjának vezetője 2023. március 14-én A honfoglalás előtti török–magyar kapcsolatokról – és ami újabban körülöttük van címmel tartott előadást Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem felkérésére.

Harminc év után újra Szegeden járt Zane Ball, az Intel alelnöke

2023. március 22.
5 perc

Zane Ball, az Intel Corporation vállalati alelnöke és az SZTE egykori kutatóhallgatója a múlt héten Szegedre látogatott. Sűrű programja ellenére volt alkalmunk kérdezni őt a Szegeden töltött időszakról, emlékeiről és a mostani visszatérése során szerzett benyomásairól.

Karsai_Kriszta_SZTE_AJTK

2023. március 22.
7 perc

Prof. Dr. Karsai Krisztina oktat, kutat, intézetet vezet, emellett ott van a TikTok-on, tarokkozni tanítja a szegedieket és mindent megtesz azért, hogy lerántsa a leplet a bűnös mítoszokról. Nemrégiben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Szegedért Emlékéremmel jutalmazta. Az elismerés átadására 2023. május 19-én kerül sor. Kitüntetésről, hivatásról, szabadidőről kérdeztük.

SZTE_Guardians_kupa

2023. március 22.
2 perc

Új sportágban mérhették össze tudásukat a hazai egyetemek. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói csapata, az amerikai futball tornán minden mérkőzést megnyerve, 100 %-os teljesítménnyel zárt az első helyen. A sikerből oroszlánrészt vállalt a Guardians Amerikai Futball Club, amely az SZTE Sportközpontjával együttműködve hozta létre és készíettte fel a csapatot.

Givaudan

2023. március 21.
4 perc

Évek óta szoros együttműködésben áll a Givaudan Hungary Kft. és a Szegedi Tudományegyetem. A társaság duális képzési és szakmai gyakorlati helyszínként segíti a szegedi hallgatók tanulmányait, és minden évben kiemelten támogatja az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt.

SZTE BBMK

2023. március 21.
1 perc

Előadás, hangversenyek, flashmob, emlékkiállítás – elkezdődtek a II. Bartók Béla Napok programjai a Szegedi Tudományegyetemen. A nagyszabású zenei rendezvénysorozat eseményeit 2023. március 20-24. között olyan helyszíneken rendezik, mint az SZTE Rektori Hivatalának díszterme, a Rókusi Templom, illetve a Somogyi Könyvtár. A kiállításnak az SZTE Klebelsberg Könyvtár, a flashmoboknak pedig Szeged jeles pontjai adnak helyszínt.

windstock SZTE BBMK

2023. március 21.
1 perc

Ötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Fafúvós Tanszékén a Kari Mini Windstock - Fafúvós Fesztivált. Az eseménynek 2023. 03. 24-e és 26-a között a Reök-palota ad otthont.

Kovács-Fiskus Fanni

2023. március 21.
5 perc

Kovács-Fiskus Fanni, az NB II-ben hétről hétre bizonyít a Vidux-Szegedi RSE női felnőtt röplabdacsapatának meghatározó tagjaként, miközben az egyesület egyik munkatársa is, valamint az SZTE hallgatója.

pistyur-veronika-milyenek-azok-a-cegek-ahol-a-gyerekeink-is-szivesen-dolgoznanak-majd

2023. március 21.
2 perc

Kihagyhatatlan előadás következik a 21. század vezetőiről: a Mentor(h)áló március 27-i vendége a leginspirálóbb és legbefolyásosabb magyar nők egyike, Pistyur Veronika lesz. Előadásában a jelen és jövő vezetőiről mesél – vezetőkről, akik "szeretnének hatással lenni a világra", akiknek "tudatos, hosszú távú stratégiájuk van arra, mit hagynak hátra maguk után".

Nyito_Kariko-kiallitason_Szabo_Gabor_szulei_20230316

2023. március 20.
5 perc

Március 30-ig tekinthető meg a Szegedi Tudományegyetem „Karikó Katalin elismerései a tanulmányi versenyektől a Lasker-díjig” című vándorkiállítás a kisújszállási Vigadó Kulturális Központban. Az SZTE Karikó-gyűjteményének értékes dokumentumai mellett a világhírű kutató legérdekesebb kitüntetéseit fotók mutatják be. A tárlatmegnyitó ünnepségen megjelent – többek között – Karikó Katalin legendás biológia-tanára, néhány családtagja és az mRNS-kutató sok-sok tisztelője.

a_szogedi_paprika

2023. március 20.
2 perc

„A fűszerpaprika nem egy leírt fogalom, hanem ma is élő hagyomány!”

 

Molnár Anitával beszélgettünk a közelmúltban megjelent A szögedi paprika című kiadvány kapcsán.

SZTE_nemzetkozi_nyilt_nap_2023

2023. március 20.
3 perc

Több mint 400 külföldi érdeklődő regisztrált a Szegedi Tudományegyetem NKI Nemzetközi Beiskolázási és Együttműködési Iroda 2023. március 9-i nyílt napjára. Az online eseményen – többek között – bemutatták az idegen nyelvű képzési lehetőségeket, az elérhető ösztöndíjakat és az egyetemisták mindennapjait.

SZTE BTK

2023. március 20.
1 perc

Az IKT és Társadalmi kihívások Kompetenciaközpont kutatócsoportjaiban zajló munka első félévének értékeléséről, a folytatás következő lépéseiről 2023. március 2-án egy kompetenciaközpont szintű belső szakmai rendezvényt szerveztek. Erre a megbeszélésre a kutatócsoportok vezetőit és helyetteseit, valamint a projektmenedzsment csapat tagjait várták az SZTE BTK Informatóriumába.

Interaktív tanórákkal motiválja a hallgatókat az SZTE GTK oktatója

2023. március 20.
5 perc

Dr. Udvari Beáta tagja Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának, a díjat még 2009-ben kapta, kiemelkedő tudományos diákköri munkásságért. A fordított tanteremről, a kutatásról és az oktatásról is kérdeztük a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar oktatóját.

Fotoakusztikus_meromuszerrel_vizsgaljak_a_mezogazdasagi_eredetu_kornyezeti_nitrogen_szennyezest_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_kutatoi

2023. március 20.
8 perc

Az SZTE Fizikai Intézet kutatócsoportja által használt és fejlesztett módszereket már régóta alkalmazzák levegő- és földgázszennyezettség kimutatására. A Fizikai Intézet Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének és az ELKH-SZTE Fotoakusztikus Környezetifolyamat-megfigyelési Kutatócsoportjának „Műtrágyázásból eredő nitrogénveszteség mértékének vizsgálata; a környezeti nitrogénterhelés becslése szántóföldi kultúráknál fizikai mérésekkel” című projektje is támogatást nyert az MTA Fenntartható Fejlődés és Technológiák Nemzeti Program, Fenntartható Technológiák Alprogram keretében. A projekt tudományos hátteréről, Dr. Horváth László, a kutatócsoport tagja és egyik elméleti kidolgozója beszélt nekünk.

IMG_6772-001

2023. március 18.
14 perc

Elődök és utódok, színpadi szereplők és színházrajongó nézők találkoztak 2023. március 15-én délután a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épületében és a közeli emlékhelyeken azért, hogy együtt tisztelegjenek az 1960-as/70-es évek legkiválóbb amatőr színháza és legendás vezetője, Paál István emléke előtt. Az egykori előadások és alkotók emlékének mozaikkockáiból képet alkotó könyv előbemutatójától kezdve az 50 éves Petőfi-rock üzeneteinek fölvillantásán át a VI. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozó nyitányáig feszült a „Volt egyszer egy Szegedi Egyetemi Színpad…” című nosztalgikus emléknap íve.

szte kek

2023. március 17.
4 perc

Idén már a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját rendezte meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében, a fővárosban. A multisport esemény az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal mellett kiegészült darts, valamint sakk versenyekkel is. A röplabda tornán a nőknél a Szegedi Tudományegyetem bizonyult a legjobbnak.

Prof._Dr._Michael_Kaschke_eloadasa_az_ELI_ALPS-ban_az_ipar_es_a_tudomanyos_elet_kozotti_szakadek_athidalasarol

2023. március 16.
3 perc

Az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézetben és a Szegedi Tudományegyetemen tartott előadásokat a napokban Prof. Dr. Michael Kaschke fizikus. A professzor az ipar és a tudományos élet közötti szakadék áthidalásáról, azok kapcsolatáról beszélt a kutatóintézetben. Az iparban és az akadémiában betöltött tisztsége folytán mindkét terület jó ismerője, nagy tapasztalattal rendelkezik a kutatás, az oktatás, az innováció és a tudománypolitika terén. Pályafutása elején olyan kutatási témákkal foglalkozott, mint az ultrarövid lézerimpulzusok előállítása és alkalmazása.

Nyito_SZTE_NKI_Sajtofoto_kiallitas_fotosok_20230314

2023. március 16.
7 perc

Március 15. jeles ünnep: az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója, valamint a magyar sajtó napja. Több jubileumra is emlékeztetett a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság kommunikációs csoportja a 2023. március 14-i programján. Az SZTE NKI sajtófotó kiállítása 2023. március 22-ig tart nyitva az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

SZTEsok

2023. március 16.
3 perc

Az SZTE által hirdetett program, egy egyedülálló lehetőség a 11. évfolyamos középiskolások számára: egy napra ők is egyetemistává válhatnak, betekintést nyerhetnek a mindennapjaikba.

IKIKK

2023. március 16.
1 perc

Az IKIKK, azaz a Szegedi Tudományegyetem Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központja az országban egyedülálló módon gyűjti össze és karolja fel az egyetem legkiválóbb kutatóit, kutatásait és projektjeit.

Mezősi Gábor

2023. március 16.
1 perc
Átadták a nemzeti ünnepen az állami kitüntetéseket. Ebben az évben is több szegedi egyetemi polgár van a díjazottak között.

IMG_8933

2023. március 16.
2 perc

Az archeogenetikai vizsgálatokat jelentősen megkönnyítő új módszert közöltek az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika kutatói, az SZTE Genetikai Tanszékével és az MKI Archeogenetikai Kutatóközpontjával együttműködésben.

A_napsugaras_haz_rejtelye

2023. március 16.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek