weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_nyelvtanulas_SZTE_WEB

Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!IDEGENNYELVI KOMMUNIKÁCIÓS INTÉZET

Az IKI egyetemi hallgatók számára tart angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol nyelvekből, valamint magyar mint idegen nyelvből térítésmentes általános, szaknyelvi, készségfejlesztő és nyelvvizsga-előkészítő nyelvórákat. Az Intézet által oktatott nyelvi kurzusok a Neptunban vehetők fel. Az IKI akkreditált és nem akkreditált nyelvvizsgarendszerek vizsgahelye: ELTE Origó, Corvinus általános, Corvinus nemzetközi kapcsolatok, Corvinus Oeconom, BGE, IELTS, telc, TOLES, IKI gazdasági, IKI intézményi, PhD. Minden ősszel megrendezi Nyelvi Kavalkád című programsorozatát, melyen nyelvi játékok, keresztrejtvények, csapatversenyek, előadások, koncertek, nyeremények várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek külföldi diákokkal is.


Elérhetőségek:www.lingo.u-szeged.hu | titkarsag@lingo.u-szeged.hu | www.facebook.com/szte.iki

| 6722 Szeged, Honvéd tér 6. | +36-62/544-539

 

SZTE KONFUCIUSZ INTÉZET

A kínai állam által jóváhagyott programja alapján kínai nyelvoktatást és kínai kulturális tevékenységet végez. A kreditrendszerben is kínált, anyanyelvi tanárok által biztosított kínai nyelvórák a Konfuciusz Intézetben és az Egyetem egyes karainak tantermeiben zajlanak. Az Intézet nyelvvizsga-lehetőséget és kínai ösztöndíjat is kínál. A nyelvoktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a kínai kultúra megismertetésére is: színes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

Elérhetőségek: www.konfuciuszintezet.u-szeged.hu | konfuciusz@szte.hu

| 6722 Szeged, Mars tér 20. 1. emelet | +36-62/544-712

 

AMERICAN CORNER SZEGED

A szegedi American Corner sokszínű, főként angol nyelvű programokkal várja a látogatókat. A kéthetente megrendezésre kerülő társalgási klub résztvevői angol nyelvtudásukat fejleszthetik, miközben amerikai vonatkozású közéleti témákat vitathatnak meg. A digitális, vállalkozói és nyelvi kompetenciák fejlesztésére 3-4 alkalmas tréningeken van lehetőség. Természetesen az Egyesült Államok kultúrájának bemutatása is helyet kap amerikai ünnepek és emlékhónapok kapcsán szervezett előadások és egyéb programok formájában. Mindezek mellett az American Corner középiskolások és egyetemisták számára kiírt ösztöndíjakkal és amerikai továbbtanulással kapcsolatos információs központként is működik. A programok többsége angol nyelvű és mindenki számára ingyenes.

Elérhetőségek: www.facebook.com/americancornerszeged |szegedach@gmail.com

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 | +36-62/563-497 | www.instagram.com americancornerszeged

 

FRANKOFÓN EGYETEMI KÖZPONT

A Központ főbb tevékenységei közé tartozik nemzetközi projektek előkészítése és végrehajtása, a széles körű frankofón kapcsolatrendszer ápolása egyetemi, nemzetközi és kormányzati szervezetekkel, a francia nyelvű képzések – nemzetközi tanulmányok mesterképzés Európa-tanulmányok és Európa-Afrika fejlődés szakirányokon, francia nyelv, irodalom és kultúra alap- és mesterképzési szakok – megjelenítése, tudományos konferenciák, kiadványok és kulturális programok szervezése.

Elérhetőségek: www.cuf.u-szeged.hu | cuf@cuf.u-szeged.hu

| 6720 Szeged, Dugonics tér 2. | +36-30/228-3530


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Linka_KrisztinaLinka Krisztina - TTIK, földrajz

Hogy miért pont Szegedet választottam? Tudom, hogy a Szegedi Tudományegyetem elég jó hírű nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Emellett nagyon sok ismerősöm ezt az egyetemet választotta, és szerettem volna a közelükben maradni. Földrajzszakosként fontosak voltak számomra a város természeti kincsei: a Tisza és a határtalan Alföld. A szülővárosomban, Baján szintén van egy folyó, számomra nagyon fontos, hogy a város víz mellett legyen. A szakomon természettudományokat és társadalomtudományokat tanulok, mindkettőt szeretem, de majd a természettudományok irányába szeretnék specializálódni.
Marx_Eva_felveteliMarx Éva - BTK, magyar

Elsőéves hallgatóként nincs még sok tapasztalatom, de azt már ennyi idő után is elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az egyetemmel. A közvetlen tanárok, szakmai felkészültségük, a gazdag könyvtári állomány, a színes kulturális programok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a végzéskor ne csak elismert diplomát kapjak, hanem az egyetemi éveket hasznosan is töltsem.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *