weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_nyelvtanulas_SZTE_WEB

Tanulj idegen nyelveket az SZTE-n!IDEGENNYELVI KOMMUNIKÁCIÓS INTÉZET

Az IKI egyetemi hallgatók számára tart angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol nyelvekből, valamint magyar mint idegen nyelvből térítésmentes általános, szaknyelvi, készségfejlesztő és nyelvvizsga-előkészítő nyelvórákat. Az Intézet által oktatott nyelvi kurzusok a Neptunban vehetők fel. Az IKI akkreditált és nem akkreditált nyelvvizsgarendszerek vizsgahelye: ELTE Origó, Corvinus általános, Corvinus nemzetközi kapcsolatok, Corvinus Oeconom, BGE, IELTS, telc, TOLES, IKI gazdasági, IKI intézményi, PhD. Minden ősszel megrendezi Nyelvi Kavalkád című programsorozatát, melyen nyelvi játékok, keresztrejtvények, csapatversenyek, előadások, koncertek, nyeremények várják az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek külföldi diákokkal is.


Elérhetőségek:www.lingo.u-szeged.hu | titkarsag@lingo.u-szeged.hu | www.facebook.com/szte.iki

| 6722 Szeged, Honvéd tér 6. | +36-62/544-539

 

SZTE KONFUCIUSZ INTÉZET

A kínai állam által jóváhagyott programja alapján kínai nyelvoktatást és kínai kulturális tevékenységet végez. A kreditrendszerben is kínált, anyanyelvi tanárok által biztosított kínai nyelvórák a Konfuciusz Intézetben és az Egyetem egyes karainak tantermeiben zajlanak. Az Intézet nyelvvizsga-lehetőséget és kínai ösztöndíjat is kínál. A nyelvoktatás mellett nagy hangsúlyt fektet a kínai kultúra megismertetésére is: színes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.

Elérhetőségek: www.konfuciuszintezet.u-szeged.hu | konfuciusz@szte.hu

| 6722 Szeged, Mars tér 20. 1. emelet | +36-62/544-712

 

AMERICAN CORNER SZEGED

A szegedi American Corner sokszínű, főként angol nyelvű programokkal várja a látogatókat. A kéthetente megrendezésre kerülő társalgási klub résztvevői angol nyelvtudásukat fejleszthetik, miközben amerikai vonatkozású közéleti témákat vitathatnak meg. A digitális, vállalkozói és nyelvi kompetenciák fejlesztésére 3-4 alkalmas tréningeken van lehetőség. Természetesen az Egyesült Államok kultúrájának bemutatása is helyet kap amerikai ünnepek és emlékhónapok kapcsán szervezett előadások és egyéb programok formájában. Mindezek mellett az American Corner középiskolások és egyetemisták számára kiírt ösztöndíjakkal és amerikai továbbtanulással kapcsolatos információs központként is működik. A programok többsége angol nyelvű és mindenki számára ingyenes.

Elérhetőségek: www.facebook.com/americancornerszeged |szegedach@gmail.com

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 | +36-62/563-497 | www.instagram.com americancornerszeged

 

FRANKOFÓN EGYETEMI KÖZPONT

A Központ főbb tevékenységei közé tartozik nemzetközi projektek előkészítése és végrehajtása, a széles körű frankofón kapcsolatrendszer ápolása egyetemi, nemzetközi és kormányzati szervezetekkel, a francia nyelvű képzések – nemzetközi tanulmányok mesterképzés Európa-tanulmányok és Európa-Afrika fejlődés szakirányokon, francia nyelv, irodalom és kultúra alap- és mesterképzési szakok – megjelenítése, tudományos konferenciák, kiadványok és kulturális programok szervezése.

Elérhetőségek: www.cuf.u-szeged.hu | cuf@cuf.u-szeged.hu

| 6720 Szeged, Dugonics tér 2. | +36-30/228-3530


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.

Molnar_Eszter_felveteliMolnár Eszter – ZMK, oratórium és dalének

Mesterszakos hallgatóként bátran mondhatom, hogy az SZTE zeneművészeti képzése minden feltételt megad ahhoz, hogy a hallgatókból sikeres művészek váljanak. A karon családias a hangulat, szinte mindenki ismer mindenkit. A tanárok szakmailag támogatnak, segítenek az előrelépésben, fellépési lehetőségekben. A tanulmányokban az egyetemi könyvtár zenei különgyűjteménye is segít.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *