weboldal_nyito_facebok_insta_miertszte_nyelvtanulas_SZTE_WEB

Tanulj idegennyelveket az SZTE-n!IDEGENNYELVI KOMMUNIKÁCIÓS INTÉZET


Az IKI egyetemi hallgatók számára tart angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol nyelvekből, valamint magyar mint idegennyelvből térítésmentes általános, szaknyelvi, készségfejlesztő és nyelvvizsga-előkészítő nyelvórákat. Az Intézet által oktatottnyelvi kurzusok a Neptunban vehetők fel. Az IKI akkreditált és nemakkreditált nyelvvizsgarendszerek vizsgahelye: ELTE Origó, BGE, telc, IKI gazdasági, IKI intézményi, PhD. Az egyetemi karok igényei szerint szaknyelvi képzéseket és kritériumvizsgákat szervez.


Elérhetőségek: www.lingo.u-szeged.hu | titkarsag@lingo.u-szeged.hu | www.facebook.com/szte.iki

| 6722 Szeged, Honvéd tér 6. | +36-62/544-539

 

SZTE KONFUCIUSZ INTÉZET


Az Intézet a kínai állam által jóváhagyott programja alapján kínai nyelvoktatást és kínai kulturális tevékenységet végez. A kreditrendszerben is kínált, anyanyelvi tanárok által biztosítottkínai nyelvórák a Konfuciusz Intézetben és az Egyetem egyes karainak tantermeiben zajlanak. Az Intézet nyelvvizsga-lehetőséget és kínai ösztöndíjat is kínál. A nyelvoktatás mellett nagyhangsúlyt fektet a kínai kultúra megismertetésére is: színes és izgalmas programokkal várja az érdeklődőket.


Elérhetőségek: www.konfuciuszintezet.u-szeged.hu | konfuciusz@szte.hu

| 6722 Szeged, Mars tér 20. 1. emelet | +36-62/544-712

 

AMERICAN CORNER SZEGED


A szegedi American Corner sokszínű, főként angol nyelvűprogramokkal várja a látogatókat. A hetente megrendezésre kerülő társalgási klub résztvevői angol nyelvtudásukat fejleszthetik, miközben amerikai vonatkozású közéleti témákat vitathatnak meg. A digitális, vállalkozói és nyelvi kompetenciák fejlesztésére 3-4 alkalmas tréningeken van lehetőség. Természetesen az Egyesült Államok kultúrájának bemutatása is helyet kap amerikai ünnepek és emlékhónapok kapcsán szervezett előadások és egyéb programok formájában. Mindezek mellett az American Corner középiskolások és egyetemisták számára kiírt ösztöndíjakkal és amerikai továbbtanulással kapcsolatos információs központként is működik. A programoktöbbsége angol nyelvű és mindenki számára ingyenes.


Elérhetőségek: www.facebook.com/americancornerszeged |szegedach@gmail.com

6722 Szeged, Kálvária sgt. 23 | +36-62/563-497 | www.instagram.com americancornerszeged

 

FRANKOFÓN EGYETEMI KÖZPONT


A Központ főbb tevékenységei közé tartozik nemzetközi projektek előkészítése és végrehajtása, a széles körű frankofónkapcsolatrendszer ápolása egyetemi, nemzetközi és kormányzati szervezetekkel, a francia nyelvű képzések – nemzetközi tanulmányok mesterképzés Európa-tanulmányok és Európa-Afrika fejlődés szakirányokon, francia nyelv, irodalom és kultúraalap- és mesterképzési szakok – megjelenítése, tudományoskonferenciák, kiadványok és kulturális programok szervezése.


Elérhetőségek: www.cuf.u-szeged.hu | cuf@cuf.u-szeged.hu

| 6720 Szeged, Dugonics tér 2. | +36-30/228-3530


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.

Major_AttilaMajor Attila - ZMK, magánének

Azért jöttem erre a szakra, mert itt olyan tanárok tanítanak, akiket nagyra tartok. Maga a szak a tanszékvezető, Temesi Mária tanárnő miatt vonzó, hiszen sok lehetőséget kínál arra, hogy elsősként operában szerepelhessek, ez pedig kezdőként hatalmas lehetőség és megtiszteltetés. A ZMK-n a tanár-diák kapcsolat nagyon szoros, hiszen ez a pálya nagyon tanárfüggő. Én itt megtaláltam Andrejcsik István operaénekes személyében azt a mestert, akivel a legtöbbet tudtam eddig fejlődni.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *