Bezár

Hírarchívum

2016. Február

2016. február 29.
1 perc

A Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív díj bolygónk legégetőbb kihívásaira válaszoló kiemelkedő innovatív megoldásokat, projekteket, munkákat jutalmaz a környezetvédelem, fenntartható fejlődés, design, orvostudomány, egészségmegőrzés,- fejlesztés és oktatás területéről. A pályamunkákat április 15-ig várják.

kiemelt_eu_karrierlehetosegek_eloadas

2016. február 28.
2 perc

Az európai uniós karrierlehetőségekről tartottak előadást csütörtökön a jogi karon. A hallgatók megismerhették a kiválasztási rendszert valamint az EU intézményrendszerét.

Kiemelt_BA_Agykutato_brainstorming

2016. február 27.
6 perc

A magyar közoktatás fejlődése – a tudomány felelőssége címmel tartott előadást Csapó Benő, az SZTE Prima Primissima díjas intézetvezető egyetemi tanára. A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottsága közgyűlésén az évértékelés mellett átadták a Média-díjakat is. Elismerést kapott az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság két sajtós munkatársa.

2016. február 26.
2 perc

50 ösztöndíjas szerbiai fiatalt fogadhatnak a magyarországi felsőoktatási intézmények, köztük a Szegedi Tudományegyetem a 2016-2017. tanévben. A Stipendium Hungaricum ösztöndíj körülbelül havonta nettó 70 ezer forint, a programra jelentkezni 2016. március 16-ig lehet.

Facebook_cover_plaket-2

2016. február 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater pályázatot hirdet azon szervezetek részére, amelyek az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápolnak, támogatják céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatói a Szegeden végzett hallgatóknak. A pályázatokat 2016. március 7-ig lehet beadni.

Kiemelt_TTIK_naptar

2016. február 23.
3 perc

Diákbarát falinaptárt készített a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar. Az SZTE TTIK 12 hónapon át friss kiadványán a doktorandusz és mesterszakos hallgatók mellett helyet kaptak a még csak az alapszakot végző, de már tanulmányi sikereket elérő fiatalokkal kapcsolatos információk is.

2016. február 23.
1 perc

meghivo_hideghaboru

2016. február 22.
3 perc

Közel 300 fotó és dokumentum 50 tablón az 1945 és 1991 közötti időszakból. Ez jellemzi A hidegháború – Egy megosztott világ rövid története című kiállítást, amely 2016. március 1-jén nyílik a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

2016. február 19.
3 perc

Dobogós helyezést ért el a szegedi egyetem csapat a 7. Nemzetközi Matematika Olimpián 2015. decemberében. A szegedi fiatalok 2016. februárjában egy újabb világversenyen, a Calculus World Cup-on mérik össze tudásukat.

SZTE-KemenyLajos-innovacio-fb

2016. február 18.
7 perc

Üzleti szempontból is hasznosítható szellemi alkotásokat várnak SZTE Innovációs Díj pályázatra. Az idén 1. alkalommal 5 kategóriában meghirdetett pénzdíjas pályázatról, a versenyképes tudásteremtésről és a tudás értékesítéséről is kérdeztük Kemény Lajos professzort, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettesét.

kiemelt_dan_nagykovet

2016. február 18.
2 perc

Hogyan valósítható meg a szénmonoxidmentes város? – többek között erről beszélt Tom Nørring, Dánia magyarországi nagykövete előadásában, amelyet február 17-én, szerdán tartott a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában.

kiemelt_diplomaatado

2016. február 15.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem téli diplomaátadóin több mint hétszázan vehették át oklevelüket. A sort az Állam és Jogtudományi kar nyitotta és az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar zárta.

2016. február 15.
2 perc
Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünneplik minden évben a Magyar Ápolók Napját. Ebből az alkalomból a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központ - a Magyar Ápolási Egyesület közreműködésével - rendez szakmai előadásokkal egybekötött ünnepséget 2016. február 18-án. Ezen a napon névadót is tartanak: egy oktatóterem fogja viselni Kossuth Zsuzsanna nevét.
kiemelt_gravitacios_hullam
2016. február 15.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem Elméleti és Kísérleti Fizikai Tanszékeinek kutatói is részt vettek abban az észlelésben, amely igazolja Albert Einstein 1915-ben közölt általános relativitáselméletének egyik legfőbb előrejelzését. A téridő „gravitációs hullámoknak” nevezett fodrozódásait először észlelték kutatók, miután azok két feketelyuk összeütközéséből kiindulva elérték a Földet.

2016. február 12.
1 perc

Tom Nørring, Dánia magyarországi nagykövete érkezik Szegedre a Szegedi Tudományegyetem meghívására 2016. február 17-én, szerdán. Látogatásának célja egyebek mellett az egyetem dán kapcsolatainak erősítése és gazdagítása. A nagykövetet – aki előadást is tart és megnyit egy kiállítást is - az SZTE rektora és Szeged polgármestere is fogadja.

2016. február 12.
1 perc

Környezetirányítási rendszer belső auditor képzést hirdet az SZTE Mérnöki Kara. A képzés célja, hogy a résztvevők elsajátítsák az ISO 14001 szabvány követelményeinek megfelelő környezetirányítási rendszert.

lett_nagykovet

2016. február 10.
1 perc

Marie-France André, a Belga Királyság budapesti nagykövete február 9-én, Imants Lieģis Lettország magyarországi nagykövete február 10-én érkezett városunkba a Szegedi Tudományegyetem meghívására.

2016. február 08.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Pszichiátriai Klinikája pályázatot hirdet a pszichiátria tematikáját hordozó, művészi kivitelű logójának megtervezésére. A pályamunkákat 2016. május 1-ig várják.

Sarkozy_Bence_nyito

2016. február 07.
7 perc

Sárközy Bencét 1998-ban olvasás iránti vágya hozta a JATE Bölcsészettudományi Karára, magyar szakra. Szerkesztői pályafutása a Magvetőnél 2003-ban kezdődött, 2011 óta a Libri Kiadói Csoport egyik vezetője. 2016. februárjában ő volt a Hónap Alma Mater tagja. A Bölcsészettudományi Kar januári nyílt napján megtudtuk tőle, hogyan lesz az albérletben olvasó egyetemistából az évek során az ország legnagyobb kiadójának vezetői székében olvasó szakember.

Csapo_Beno_kiemelt

2016. február 05.
14 perc

Tavaly év végén Prima Primissima díjjal ismerték el Csapó Benő egyetemi tanár munkáját. A szegedi professzor a természettudományi karon szerzett oklevelet, több nemzetközi projektben dolgozott, a PISA felméréseket kidolgozó munkacsoportok tevékenységében is részt vett.

maskepp

2016. február 04.
1 perc

Az SZTE Alma Mater Máskép(p) - Köztünk élő alkotók kiállítássorozatának idei első kiállításmegnyitóján Dr. Szabó Tibor, az SZTE JGYPK Alkalmazott Társadalomismereti Tanszéke oktatójának festményeit tekinthetik meg az érdeklődők 2016. február 8-tól a TIK Caféban.

konzisztorium_kiemelt

2016. február 03.
2 perc

2016. február 2-án sajtótájékoztatón mutatkozott be a Szegedi Tudományegyetem konzisztóriuma. A rektor és a kancellár mellett a bizottság tagja Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója, Lantos Csaba, a Lantos Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és Nagy Endre, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója.

veradas_kiemelt

2016. február 03.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem az elmúlt 9 évben minden alkalommal részt vett a Felsőoktatási Véradó Versenyen. 2014-ben az első helyezést szereztük meg, az tavalyi esztendőben azonban már a dobogóról is lecsúsztunk. Az SZTE elkötelezett a véradás mellet, arra kéri az egyetemi polgárokat, hogy menjenek el vért adni!

orientacioshet_kiemelt

2016. február 03.
2 perc

Az ERASMUS+ program keretében 202 külföldi hallgató folytat tanulmányokat a Szegedi Tudományegyetemen a 2015/2016. tanév II. félévében.

kulfoldi_diakok_tik_kiemelt_nagy

2016. február 03.
3 perc

A legtöbb külföldi egyetemistát fogadó hazai intézmények között az SZTE a negyedik, Magyarország vidéki képzőhelyei közül az első. A Szegedi Tudományegyetemre Erasmus-programmal érkező diákok száma folyamatosan növekszik: 2007-2013 között közel háromszorosára nőtt.

Kiemelt_szabadegyetem_2016

2016. február 02.
4 perc

A „sötét oldal” kémiájáról és a gyógyszerfelfedezésekről, de a médiának a párkapcsolatokra gyakorolt hatásáról és a jogszabályi dzsungelben a túlélés esélyeiről is szó esik az SZTE Szabadegyetem – Szeged sorozat XVII. szemeszterében. Az előadók skálája a minisztertől kezdve a laboratórium vezetőn át a vezérigazgatóig terjed.

Gyaraki_Boglarka

2016. február 01.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem kupakgyűjtő akciót hirdet Gyaraki Bogi agydaganatos szegedi kislány javára. A kupakokat az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban lehet leadni.

2016. február 01.
1 perc

Szeretnél valódi tapasztalatot szerezni a munka világában, saját motivációból? Optimális lenne, ha ezért kredit is járna? Akkor Neked szól az SZTE Karrier Iroda kurzusa.

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek