Bezár

Hírarchívum

2022. Május

1 2 

Gala_plakat

2022. május 31.
2 perc

„A világ és az iskola olyan, amilyenné tesszük!” E mottó jegyében 2022. május 27-én művészeti gálát tartott a SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája. A pandémia miatti két év kényszerpihenő után az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban mutatták be az iskola tanulói az éves munka eredményét.

Nyito_Klinikakert

2022. május 30.
5 perc

„Ha egyszer hozzáértő írja majd meg egyetemünk történetét, akkor ezt a pillanatról-pillanatra változó, testet-lelket megőrlő, fordulatokban gazdag kort a férfias küzdelem, a kötelességtudás, kötelességteljesítés, a helytállás legszebb, legragyogóbb példáiként fogja az olvasó elé vetíteni” – fogalmazott Purjesz Béla rektor 1946. május 30-án, az egyetem Szegedre helyezésének 25. évfordulójáról megemlékező ünnepségen.

Hajnal_Tensiz-23_Nyito

2022. május 30.
2 perc

Izgalmas fordulók után, a negyedik helyen zárta a tavaszi csapatbajnokságot az SZTE SPORTMÁNIA férfi tenisz csapata a másodosztályban. Hajnal István irányításával, ősszel az élvonalba jutásért léphetnek pályára a játékosok, akik között a Szegedi Tudományegyetem volt, jelenlegi és remélhetőleg jövendőbeli hallgatói is helyet kaptak.

IMG_3072

2022. május 30.
3 perc

2022. május 26-28. között Szeged adott otthont a Családorvos Kutatók Országos Szervezetének (CSAKOSZ) XX. alkalommal megrendezett, jubileumi kongresszusának. Az eseményt Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke és Prof. Dr. Varga Albert, tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE Családorvosi Intézetének a vezetője, a Családorvos Kutatók Országos Szervezetének elnöke nyitotta meg. A rendezvényen átadták a 2022-es év CSAKOSZ Nívó- és Életműdíját.

cb

2022. május 28.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézethez köthető hallgatók és tanulók kiemelkedő eredményeket értek el a Kínai Nagykövetség főszervezésében és az SZTE Konfuciusz Intézet társszervezésében lebonyolított kínai nyelvi versenyen. A versenyről készült videó hamarosan visszanézhetővé válik az SZTE Konfuciusz Intézet YouTube csatornáján.

Cover_veradas2Youtube_Cover

2022. május 27.
1 perc

„Mentsünk meg együtt legalább 300 életet” – erre buzdítanak minden egyetemi polgárt a Nagy SZTE Véradás szervezői. A XV. alkalommal megrendezett eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ ad otthont, 2022. június elsején délelőtt 9:00 és délután 16:00 óra között.

Nyito2_Sebok_Katalin_es_Nagy_Ferenc_IMG_7319

2022. május 26.
5 perc

A „Straub-Napok” nagyívű programja mutatja be a Szegedi Biológiai Kutatóközpont friss eredményeit, együttműködését a stratégiai partnerekkel, köztük a Szegedi Tudományegyetemmel. A 2022. május 25-27. közötti program-sorozat a biológiatudomány hazai művelőinek seregszemléje és jövőbe mutató ünnepe.

vil

2022. május 26.
7 perc

Tóth Gábor 2010-ben, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán végezett terület-, és településfejlesztő geográfusként. Már egyetemista korában is fotózta a viharokat, azóta tudományos cikkeket írt a viharvadászat témakörében és előadásokat tartott az SZTE Éghajlattani Tanszékén, a Kutatók Éjszakája programsorozat keretein belül.  Hobbija az időjárás fotózása, a villámok megörökítése, ami nem veszélytelen tevékenység.

3

2022. május 26.
3 perc

A tudományos életben tett kiemelkedő munkájáért a legrangosabb magyar tudományos elismeréssel, a Széchenyi-díjjal tüntették ki Szenti Tibor hódmezővásárhelyi írót, néprajzkutatót. Az SZTE Mezőgazdasági Kar jogelőd intézményének 1980-ban lett tudományos munkatársa. A tanyavilág történetét, életmódját, szerepét és hanyatlását bemutató, szépirodalmi igényességgel megírt művei, pótolhatatlan értékű feldolgozása elismeréseként. A nyugdíjas írót, etnográfust kitüntetése kapcsán kérdeztük.

a_honap_alma_mater_tagja_6

2022. május 26.
6 perc

Ismét Szegedre látogatott öregdiákunk, Magyarósi Csaba, aki hazánk egyik legnézettebb YouTubereként videóival több tízezer embert ér el nap mint nap. Korábban az SZTE kommunikáció és média szakjának hallgatója volt, ma a YouTube csatornáján oszt meg tartalmakat, főleg utazás és tech témákban. A TIK-ben megrendezett SzeBIT konferencián sikerült elcsípnünk egy interjúra.

b3

2022. május 26.
2 perc

Bojtor Gellért nyerte az idei szabadfogású birkózó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságot (MEFOB), a 97 kilogrammos kategóriában. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar harmadéves, osztatlan testnevelés-angol szakos hallgatója a kötöttfogású szakágban is dobogóra állhatott, ott ezüstérmet nyert.

20220519_NORI-SZTE1956

2022. május 26.
4 perc

2022. május 19-én az SZTE vendége volt Móczár Gábor a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) főigazgatója.

IMG_1905

2022. május 25.
3 perc

2022. május 25-én köszöntötték a Szegedi Tudományegyetem Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasait. Az idei évben 281 hallgató részesült az elismerésben. Ennek köszönhetően 482 millió forint támogatás javította az intézmény kutatási feltételeit. Az eseménynek az SZTE Rektori Hivatala adott otthont, a résztvevőket Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Prof. Dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke, az SZTE ÁJTK intézetvezető egyetemi tanára köszöntötte.

spny

2022. május 25.
3 perc
A Szegedi Tudományegyetem TTIK Földtani és Őslénytani Tanszékének vezetője, Prof. Dr. Sümegi Pál kapta az egyik legnagyobb presztízzsel bíró földtudományi elismerést, a Lóczy Lajos Emlékplakettet, amelynek díjazottjai között korábban szerepelt a szegedi kötődésű Pál Molnár Elemér, illetve a híres televíziós személyiség, Juhász Árpád.

Zeneszes_kezdo-2

2022. május 25.
2 perc

2022. május 17-e és 19-e között világhírű művészek adták át a tudást az SZTE BBMK Fafúvós Tanszék fuvola szakos hallgatóinak. A Kar Franz Albanese és Deborah Kruzansky fuvolaművészeket látta vendégül. A három napos mesterkurzusról Prof. Dr. Varga Laura, az SZTE BBMK Fafúvós Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára mesélt.

nyito

2022. május 25.
3 perc

Fiatalon elhunyt egyetemista lányának állított méltó emléket Szűcsné Sipos Andrea a Petefészekrák Világnapja alkalmából a Somogyi-könyvtárban bemutatott könyvvel. Az On my way című kötetben Szűcs Tímea kutatási- és képanyagát gyűjtötte össze. A bemutatott könyvvel szerette volna elérni, hogy az olvasók megismerjék lánya munkásságát. A könyvbemutatón fontosnak érezte, hogy mindenkihez eljusson lánya betegségének üzenete és a megelőzés fontossága.

II._CourseRun-42

2022. május 25.
1 perc

A tavaszi szemeszterben második alkalommal díjazták a CourseRUN - Legyél te a Coursera bajnoka verseny győzteseit.

Nyito2_yale-2022-honorands

2022. május 24.
4 perc

Karikó Katalint a Yale University díszdoktorává avatták a 2022. május 23-i ünnepségen. A magyar biokémikussal, a Szegedi Tudományegyetem alumnájával, díszdoktorával és kutatóprofesszorával együtt tíz kiválóság részesült a 321 évvel ezelőtt alapított amerikai magánegyetem tiszteletbeli oklevele elismerésben. A kitüntetettek közül két díjazott is kötődik Karikó Katalinhoz, aki immár hat egyetem díszdoktora.

borito

2022. május 24.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Rézfúvós Tanszékének hallgatói több, kiváló eredménnyel tértek haza a nemrégiben megrendezett, temesvári "Lazăr Moldovanu” Nemzetközi Trombitaversenyről.

Rost_Gergely

2022. május 24.
4 perc

Magyarországi viszonylatban végzett a COVID-19 kapcsán kontaktmátrix kutatást Dr. Röst Gergely és csapata, melynek az eredményét a Scientific Reportsban publikálták. A szakértők egy olyan módszertant ismertettek a cikkben, amely egyesíti az online és a hagyományos adatgyűjtés előnyeit. Mindez lehetővé teszi a járványügyi intézkedések hatásainak közvetlen mérését, például a pandémia korai fázisában, vagyis a 2020 tavaszán kialakult alacsony kapcsolatszámét, ami ezen időszakban előrevetítette az első járványhullám sikeres elfojtását.

5

2022. május 23.
1 perc

A Szeged Napja ünnepségen, 2022. május 20-án átadták a városi kitüntetéseket. A díjazottak közül többen is kötődnek a Szegedi Tudományegyetemhez. Prof. Dr. Szajbély Mihály irodalomtörténész lett Szeged díszpolgára. Pro Urbe díjat Prof. Dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus és Duda Ernő immunológus, genetikus kapott. Szeged Emlékéremmel Szeri István közgazdászt tüntették ki.

IMG_7149

2022. május 23.
3 perc

2022. május 20-án a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepséget szervezett - az intézmény 2010 óta minden évben köszönti az ápolói hivatást gyakorló munkatársait kiemelve ezzel azt, hogy milyen nagy jelentőségűnek és elismerésre méltónak tartja a munkájukat. Az eseményen ezúttal is kitüntették a nyugdíjba vonuló egészségügyi szakdolgozókat, illetve elismerték a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó ápoló munkáját is.

mefssztenyit

2022. május 23.
2 perc

A hagyományoknak megfelelően átadták a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) éves rendes közgyűlésén, a szövetség által alapított díjakat. A Szegedi Tudományegyetem képviselői közül négyen vehettek át elismerést 2022. május 20-án, a Miskolci Egyetem díszaulájában.

Nyito_hatartalanul_jgy_foto_1

2022. május 23.
3 perc

Határtalan lelkesedéssel indultak el a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája 7. osztályos diákjai erdélyi körútjukra. Az EMMI Határtalanul Programja segítségével eljutottak Kolozsvárra is, ahol az SZTE elődintézménye történetével is megismerkedtek. Az öt napon át tartó kirándulás határtalan élményeket adott.

Tandi_Flora_Borito

2022. május 23.
2 perc

2022. május 25-én mutatja be az Egyetemi Tavasz záróeseményeként legújabb lemezét a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatója, Tandi Flora. Az énekesnő harmadik lemeze decemberben jelent meg #5050 címen, zenei anyagát a szegedi Molnár Gábor jegyzi. Az új dalok tematikus koncepcióra épültek és összetartó erejük van: az egyenlőség fontosságát mutatják be az élet legkülönbözőbb területeire vetítve.

Image00009

2022. május 23.
2 perc

Az idén 100 éves SZTE Füvészkertben egy újabb tartalmas és sokszínű családi nappal várnak minden kedves látogatót 2022. május 28-án, szombaton 9.00-18.00 óráig.

img_1650_52084708929_o

2022. május 20.
2 perc

Két év után ismét személyesen vehette át a Talent és Vállalati ösztöndíjakhoz járó elismerő okleveleket az a 144 hallgató, akik kimagasló eredményükkel kiérdemelték a Szegedi Tehetséggondozó Tanács mintegy 8 millió forint összértékű támogatását. A Rektori Hivatal Dísztermében rendezett Talent Díjátadó Ünnepségen a tanács új tagjait is bemutatták.

nyito

2022. május 20.
3 perc

2022. május 20-án, jubileumi tanácsüléssel ünnepelték az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, hogy 60 éve folyik mérnökképzés Szegeden. A Szegedi Tudományegyetem stratégiai fontosságú kara az elmúlt hat évtizedben folyamatosan fejlődött és bővítette képzési palettáját.

Nyito_Wilhelm_Exner_Medal_Kariko_Torsi

2022. május 19.
4 perc

A Covid-19 pandémia miatt tavaly nem tudták megtartani, elhalasztották a díjátadót, ezért az osztrák Wilhelm Exner Érmet 2022. május 18-án vette át Karikó Katalin. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatóprofesszora, a BioNTech alelnöke és az University of Pennsylvania (UPenn) „adjunct professzora” Bécsben is előadásokat tartott az mRNS csodamolekuláról.

verseny

2022. május 19.
1 perc

Az egyetemi hallgatók és oktatók számára mindig izgalmas visszajelzéseket ad egy-egy adatelemzési versenyen való részvétel. Ekkor egy érdeklődő vagy szakember nemcsak a szűkebb intézményi körben, hanem gyakran országos vagy nemzetközi mezőnyben is el tudja helyezni magát adatelemzési képességei alapján. Erre nyújt lehetőséget a Magyar Nemzeti Bank és a BME által rendezett data science verseny, a Dataracing.

fognyit

2022. május 19.
6 perc

Saját szakterületükön a világon a legjobbak közé tartoznak azok a kutatók, akik kulcsszerepet vállaltak a 10. SZERINA-n, az SZTE nemzetközi orr, fül és koponyaalapi sebészeti kurzusán. Prof. Prepageran Narayanan és Prof. Yves Brand előadásait és útmutatásait az SZTE orvosai, oktatói mellett hazai és nemzetközi résztvevők is hallhatták. A képzés kapcsán tovább erősödhet a Szegedi Tudományegyetem kapcsolati hálója az ázsiai és az európai egyetemekkel is.

nyito

2022. május 19.
5 perc

Az MTA Fizikai Tudományok Osztálya Csillagászati és Űrfizikai Tudományos Bizottsága, az MTA SZAB és az SZTE TTIK Fizikai Intézet társszervezésében „Kozmikus körforgás” címmel nyilvános előadóülést rendeztek május 16-án a SZAB székházban, amelyen nagy hatású, szegedi kötődésű csillagászati eredményekről, hallhattak az érdeklődők.

10

2022. május 19.
4 perc

A 17. Egyetemi Tavasz keretében megrendezett kortárs irodalmi körsétán kiderült, hogy Szeged irodalma nem ért véget a klasszikus korszakkal, napjainkban is mérvadó. A kortársak előszeretettel készítettek "rajzot" a város általuk kedvelt részleteiről. Az emléksétán az iskolák, szerkesztőségek, vendéglátóhelyek érintésével ismerhettük meg a versek és az írott emlékek keletkezéseit.

facebook_ad_copy_17

2022. május 18.
1 perc

A SZTE Mezőgazdasági Kara 3.410.000 Ft-ot nyert a Nemzeti Tehetség Program keretében „A Tudományos Diákköri műhelymunka, a hozzá kapcsolódó kutatások és rendezvények támogatása” című pályázatára.

gt

2022. május 18.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Magyarország legegészségesebb egyeteme kíván lenni, ennek érdekében indította el az egész intézményt átfogóan érintő testkultúra programot. A hallgatók sportolási lehetőségeinek bővítése, az infrastruktúra fejlesztése mellett kiemelt fontosságú a munkatársak egészségének megőrzése is. Ez utóbbit szolgálja az a program, amelynek keretében az egyetem sportközpontjának oktatói, többféle ingyenes mozgáslehetőséget biztosítanak az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ ápolóinak.

IMG_2958ny

2022. május 18.
10 perc

Milyen gyakorlati haszna lehet a tudományos ismeretterjesztésnek? Mit gondol egy csillagász professzor az ufóészlelésekről és az asztrológiáról? Reális célokat tűzött-e ki Elon Musk a SpaceX projekttel? Kiss László akadémikussal, a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatójával és jelenlegi oktatójával többek közt ezekről a kérdésekről is beszélgettünk interjúnkban.

Nyito_Mesterkurzus_IMG_1222

2022. május 18.
4 perc

„Jöjjenek Nápolyba az Erasmus programmal operaéneklést tanulni!” – biztatta a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit Pasquale Tizzani. Az olasz professzor mesterkurzusán, az SZTE Bartók Béla Művészeti Karon jártunk. A teltházas program után az opera nagyköveteit, mestereket és magánének szakos hallgatót is kérdeztük arról, egy-egy mesterkurzus hogyan segíti a művészi pályára készülő szegedi egyetemistákat.

IMG_9985

2022. május 18.
7 perc

2022. május 17-én és 18-án a Szegedi Tudományegyetem adott otthont az „Okos, Egészséges és Idős-barát Környezetek Létrehozására Született Nemzetközi Interdiszciplináris Kutatóhálózat” - röviden a Net4Age - találkozójának, amit a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban szerveztek meg. A kutatóhálózat működését az Európai Unió COST pályázati programja támogatja.

Nyito_20220510_044A6432

2022. május 17.
9 perc

Báthory Emlékzászlót kapott a Szegedi Tudományegyetem azon a 2022. május 10-én tartott ünnepségen, amelynek kezdetén megkoszorúzták a Dóm téri Nemzeti Emlékcsarnokban az „Egyetemalapító” mellszobrát. Az SZTE előd intézményei történetében kulcsszerepű Báthory István (1533-1586) életéről 10 és emlékezetéről 3 érdekességet gyűjtöttünk össze.

geony

2022. május 17.
3 perc

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan! A geográfia, mint a jövő segítője! Ezzel a címmel tartottak előadást a Szegedi Tudományegyetem geográfusai a Somogyi-könyvtárban. Dr. Szilassi Péter egyetemi docens és Prof. Dr. Rakonczai János egyetemi tanár, az MTA doktora segítségével az érdeklődők betekintést nyerhettek az SZTE Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszékén évek óta zajló, a klímaváltozás várható hatásait, gazdasági, természeti és társadalmi következményeit elemző kutatások kulisszatitkaiba.

Nagykovetsegen

2022. május 16.
2 perc

Qi Dayu, a Kínai Népköztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete 2022. május 5-én fogadta a Magyar-Kínai Baráti Társaság (MKBT) vezetőségét. A találkozón az elnökségből hárman vettek részt: Zombory Klára elnök, valamint Ipolyi Éva és Mohr Richárd alelnökök. Mohr Richárd egyúttal a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetét is képviselte. További jelentős siker, hogy az SZTE szervezheti az idei "Chinese Bridge" versenyt.

Nyito_TTIK_101_unnep_SZNSZ_DSC_2530

2022. május 16.
2 perc

A Trianon utáni Magyarország egyetlen természettudományi kara önmagát, elődeit és alapítóit ünnepelte a 101. szegedi tanévben. Dékáni köszöntő és prodékáni anekdoták után a Szegedi Nemzeti Színházban díszelőadás és ünnepi fogadás tette emlékezetessé az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar közösségének 2022. május 12-i ünnepét.

IMG_4608

2022. május 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara adott otthont 2022-ben az SZTE Prezilimpia országos döntőjének – a prezentációs verseny az SZTE GTK, az SZTE Junior Akadémia, valamint a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub jóvoltából valósult meg a tavaszi félévben.

Nyito_Kolozsvar_emlektabla_avatas_utan_20220512

2022. május 13.
4 perc

Alapítása és 441 éves akadémiai hagyományai évfordulóját 2022. május 12-én, Kolozsvárott, együtt ünnepelte a Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE). A jeles napon leleplezték azt az emléktáblát, amely négy nyelven hirdeti: Báthory István 1581. május 12-én alapította azt az intézményt, amelyet mindkét egyetem jogelődjének tekint. A kolozsvári ünnepség-sorozatról Prof. Dr. Zakar Péter nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettest is kérdeztük, aki az SZTE vezetése nevében látogatott el a testvéregyetemre.

Ovodatorteneti_kiallitas

2022. május 13.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara az SZTE működésének centenáriuma tiszteletére Óvodatörténeti, állandó kiállítást rendezett az Alkalmazott Pedagógiai Intézetben, az Óvodapedagógus-képző Tanszéken.

NYITO_Tel_Aviv_KarikoKatalin_diszdoktor

2022. május 12.
6 perc

Tudós nőket motiváló és a fehérjepótló terápiát bemutató előadásokat tartott Izraelben Karikó Katalin. Az mRNS-alapú orvosi technológiát felfedezéseivel megalapozó magyar biokémikus 2022. május 12-én vette át a Tel-Aviv University (TAU) díszdoktori cím kitüntetését. A Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora a közel-keleti ország második legnagyobb városában kapta a hírt: a 2022-es Warren Alpert-díj egyik kitüntetettjének is őt választották.

lundkja

2022. május 12.
2 perc

Eredményesen zárult a svédországi EUGLOH Hét, amelyen a Szegedi Tudományegyetem küldöttsége is részt vett. A 2022. május 9. és 12. közötti eseményen az SZTE hallgatói és munkatársai értékes tapasztalatokat szereztek. A svédországi Lundban elhangzott, hogy az eddigi öt felsőoktatási intézményhez a nyáron négy újabb csatlakozhat.

2022.06.11._2

2022. május 12.
2 perc

Két év után újra megrendezik az Alma Mater Weekend és Sportnapot az SZTE-n – az eseménynek június 11-én az intézmény Hattyas sori központja ad otthont. A koronavírus-járvány kitörése miatt a több mint 15 éves hagyománnyal bíró esemény két évig szünetelt, az idén azonban minden eddiginél több programmal: sportvetélkedővel, főzőversennyel és esti bulival várják a Szegedi Tudományegyetem polgárait a szervezők.

A_tudomany_uttoro_magyar_noirol_szuletett_konyv

2022. május 12.
1 perc

Az SZTE Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar két oktatójának, Cristian Réka Mónika és Kérchy Anna főszerkesztői munkájából született meg a Pioneer Hungarian Women in Science and Education című kötet, amely az 1945 előtt született, a tudományos kutatás és oktatás területén jelentős eredményeket elért nők életútjának és pályaívének bemutatására vállalkozik.

Nyito_JGYPK_onkentesekkel

2022. május 11.
3 perc

Megmozdult a Szegedi Tudományegyetem az ukrajnai háború miatt otthonukat elhagyni kényszerülők érdekében - az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar közösségi és civil tanulmányok szakos hallgatói és oktatói is keresték a lehetőséget a bajba kerültek megsegítésére: ukrajnai gyerekeknek tartottak interaktív foglalkozásokat Domaszéken, adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek