kiemelt_biciklis

Sport és egészséges életmód az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetemen a tanulás mellett számos sportolási lehetőség közül válogathatnak a hallgatók. Többek között a vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, teniszezés, jóga, de számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.


A hallgatók minden félévben 300 meghirdetett sportkurzust találhatnak, több mint 30 féle sportágból. Az SZTE Sportközpontban hét különböző méretű fedett terem, küzdő-, cselgáncs-, asztalitenisz- és falmászó terem, a szabadtéren speciális streetballpálya, hagyományos kosárlabdapálya, négy fociaréna és két műanyag borítású teniszpálya van. Az SZTE hallgatói ingyenesen vagy kedvezményesen látogathatnak számos szegedi sportlétesítményt is, mint például a SZTE Teniszközpont, városi jégkorcsolyapálya, sportuszoda vagy éppen a Napfényfürdő Aquapolis.


A Szegedi Tudományegyetemen remekül összeegyeztethető a tanulás és a sport. Sikeres csapatunk a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapat, az SZTE Vívó Klub, de kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is. Itt végezte a tanulmányait számos olimpikon: Dr. Nagy Péter súlyemelő, Márton Anita súlylökő, Kónya Zsófia rövidpályás gyorskorcsolyázó, Kárász Anna kajakozó. Nádas Bence kajakozó pedig jelenleg is az egyetem hallgatója.


Fontos szerepet kap az SZTE-n az egészség, a sport és a közösségi élmények is. Ennek segítségére építette ki az SZTE a Testkultúra Koncepciót, amely a hallgatók mellett az oktatókat, egyetemi polgárokat, a munkavállalókat is támogatja és ösztönzi az egészséges életmódra és a sportolásra. A koncepció célja az egészségfejlesztési programok kidolgozása és szolgáltatása.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.


Olasz_BalazsOlasz Balázs - ZMK, előadóművész – klasszikus orgona

Mindig is tudtam, hogy zenész akarok lenni, már ötévesen a rádiót hallgatva operákat énekeltem. Később jött a zongora szeretete. Általános iskolában azt mondtam, hogy zongoraművész leszek, ez annyiban módosult, hogy orgona lett belőle. Békéscsabára jártam zenei konzervatóriumba, és a nyári kurzusok során volt szerencsém Szegeden is zenélni, ekkor szerettem bele a városba. Hogy miért pont Szegedet választottam a zenei pályám szempontjából? Mert ezen az egyetemen nagyon magas színvonalúan tanítanak, és közel van a lakóhelyemhez. Plusz megtalálható a városban az a pezsgés (koncertek sorozata), amire egy zenésznek szüksége van.További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *