kiemelt_biciklis

Sport és egészséges életmód az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetemen a tanulás mellett számos sportolási lehetőség közül válogathatnak a hallgatók. Többek között a vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, teniszezés, jóga, de számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.


A hallgatók minden félévben 300 meghirdetett sportkurzust találhatnak, több mint 30 féle sportágból. Az SZTE Sportközpontban hét különböző méretű fedett terem, küzdő-, cselgáncs-, asztalitenisz- és falmászó terem, a szabadtéren speciális streetballpálya, hagyományos kosárlabdapálya, négy fociaréna és két műanyag borítású teniszpálya van. Az SZTE hallgatói ingyenesen vagy kedvezményesen látogathatnak számos szegedi sportlétesítményt is, mint például a SZTE Teniszközpont, városi jégkorcsolyapálya, sportuszoda vagy éppen a Napfényfürdő Aquapolis.


A Szegedi Tudományegyetemen remekül összeegyeztethető a tanulás és a sport. Sikeres csapatunk a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapat, az SZTE Vívó Klub, de kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is. Itt végezte a tanulmányait számos olimpikon: Dr. Nagy Péter súlyemelő, Márton Anita súlylökő, Kónya Zsófia rövidpályás gyorskorcsolyázó, Kárász Anna kajakozó. Nádas Bence kajakozó pedig jelenleg is az egyetem hallgatója.


Fontos szerepet kap az SZTE-n az egészség, a sport és a közösségi élmények is. Ennek segítségére építette ki az SZTE a Testkultúra Koncepciót, amely a hallgatók mellett az oktatókat, egyetemi polgárokat, a munkavállalókat is támogatja és ösztönzi az egészséges életmódra és a sportolásra. A koncepció célja az egészségfejlesztési programok kidolgozása és szolgáltatása.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *