kiemelt_biciklis

Sport és egészséges életmód az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetemen a tanulás mellett számos sportolási lehetőség közül válogathatnak a hallgatók. Többek között a vitorlázás, sárkányhajózás, atletizálás, teniszezés, jóga, de számos labdajáték és önvédelmi sport is elérhető az egyetemen.


A hallgatók minden félévben 300 meghirdetett sportkurzust találhatnak, több mint 30 féle sportágból. Az SZTE Sportközpontban hét különböző méretű fedett terem, küzdő-, cselgáncs-, asztalitenisz- és falmászó terem, a szabadtéren speciális streetballpálya, hagyományos kosárlabdapálya, négy fociaréna és két műanyag borítású teniszpálya van. Az SZTE hallgatói ingyenesen vagy kedvezményesen látogathatnak számos szegedi sportlétesítményt is, mint például a SZTE Teniszközpont, városi jégkorcsolyapálya, sportuszoda vagy éppen a Napfényfürdő Aquapolis.


A Szegedi Tudományegyetemen remekül összeegyeztethető a tanulás és a sport. Sikeres csapatunk a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapat, az SZTE Vívó Klub, de kitűnő eredményekkel büszkélkedhet a Szegedi Tudományegyetem sárkányhajós csapata is. Itt végezte a tanulmányait számos olimpikon: Dr. Nagy Péter súlyemelő, Márton Anita súlylökő, Kónya Zsófia rövidpályás gyorskorcsolyázó, Kárász Anna kajakozó. Nádas Bence kajakozó pedig jelenleg is az egyetem hallgatója.


Fontos szerepet kap az SZTE-n az egészség, a sport és a közösségi élmények is. Ennek segítségére építette ki az SZTE a Testkultúra Koncepciót, amely a hallgatók mellett az oktatókat, egyetemi polgárokat, a munkavállalókat is támogatja és ösztönzi az egészséges életmódra és a sportolásra. A koncepció célja az egészségfejlesztési programok kidolgozása és szolgáltatása.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták


Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.Lukács PetraLukács Petra – BTK – néprajz

Szeged egyik pozitívuma, hogy nem túl nagy a város. Sok az egyetemista fiatal, és szinte mindenki tud segíteni a másiknak, ha szükséges. Éppen ezért itt elsőévesként sem tud elveszni az ember. Ezt segíti természetesen az is, hogy szinte minden egy helyen van. A legjobb szerintem, hogy a szórakozóhelyek, kávézókban eszmecserére is van lehetőség.
További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *