Bezár

Hírarchívum

2022. December

1 2 

Az_SZTE_az_oklevelek_kiadasarol_tajekoztatta_a_hallgatokat

2022. december 23.
1 perc

A Nemzeti Felsőoktatási Törvényben 2022. december 20-i hatállyal megjelent változásokkal kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit.

nyito_PetakFerenc

2022. december 23.
9 perc

Hordozható innovatív légzésfunkciós mérőberendezés fejlesztésének ötletével nyert SZTE Innovációs Díjat Dr. Peták Ferenc, az SZTE SZAOK-TTIK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet professzora. Ennek kapcsán az innováció ötletéről, az eszköz megvalósításának folyamatáról, s annak lehetséges alkalmazási területeiről kérdeztük.

JaMese Szegeden

2022. december 23.
6 perc

A szegedi Radnóti Café adott otthont a közelmúltban a JaMese zenekar koncertjének. Molnár Emesét, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egykori hallgatóját, a zenekar énekesét egyetemi évekről, zenei karrierjéről, és a december 3-i adventi koncertjéről is kérdeztük, amelyre Budapesten került sor.

Az_anatomiai_pontossag_vezerli_Dr._Toth_Evat_a_fogorvost_es_a_festot

2022. december 22.
2 perc

Dr. Tóth Éva Szegeden született. A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulójaként érettségizett. Egyetemi tanulmányait a középiskola után Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen folytatta, ahová elsőre felvették – a SZOTE az SZTE Fogorvostudományi Kar jogelődje is.

Jelentkezz_TESO-nak_az_Erzsebet_taborokba

2022. december 22.
2 perc

Legyél TE is TESO a balatoni vagy az erdélyi Erzsébet-táborokban!

Csatlakozz az ország legnagyobb táboroztatási programjának csapatához! Táboroztass 2023 nyarán Zánkán, Fonyódligeten vagy Erdélyben az Erzsébet-táborokban.

Nyito_Nagy_Attila_Kutatocsoport

2022. december 21.
5 perc

A kutatók munkáját az SZTE saját pályázati támogatással is segíti. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) SZAOK Kari Kutatási Alap Szent-György Albert pályázatának egyik nyertesét, az asszociációs tanulási folyamatot vizsgáló Dr. Nagy Attila agykutatót új eredményeikről kérdeztük.

A_boldog_indonez_hallgatok_csoportkepe_az_SZTE_karacsonyi_delutanjan

2022. december 21.
3 perc

Karácsonyi délutánt rendezett az indonéz hallgatók számára az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága a Rektori Hivatal aulájában. Az indonéziai fiatalok gazdag kultúrájukkal, történelmükkel, nyelvükkel és különleges ételeikkel gazdagították idén a Szegedi Tudományegyetem hallgatói életét. Ennek kapcsán az SZTE szerette volna, ha egy kulturális délutánon köszönheti meg ezt, hogy milyen büszkék a hallgatókra és remélik, hogy számtalan élménnyel gazdagodtak az idei tanévben.

Nemzetkozi_bal_az_Erasmusos_hallgatok_tiszteletere

2022. december 21.
3 perc

Óriási sikernek örvendett a Szegedi Tudományegyetem 2022-es Nemzetközi Bálja, amit az Erasmus Student Network Szeged és az SZTE közösen szervezett. Az esemény célja az volt, hogy kifejezze a hallgatók számára: ők is fontos részei az egyetemi közösségnek és a Szegedi Tudományegyetemnek. A Rektori Hivatal dísztermében rendezett bálon több, mint 150 hallgató vett részt, közülük díjazták az Erasmus királyát és királynőjét.

szte_ornos100_ergo_nyito

2022. december 21.
3 perc

"Ormos100" elnevezéssel ergométeres evezősversenyt rendeztek az SZTE SZAOK Nagyoktatási épületben. Ormos Jenő patológusprofesszor, a SZEOL evezős szakosztályának korábbi elnöke születésének centenáriuma alkalmából a Dél-Alföldi Evezésért Alapítvány, az Orvosi Kar és a Szegedi Vízisport Egyesület közösen hozta létre a különleges sporteseményt.

Boldog_es_onfeledt_Erasmus_hallgatok

2022. december 20.
2 perc

Az idei évben több, tengerentúli francia egyetemmel is bővítette Erasmus kapcsolatait a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény új partnere a Francia Guyanai Egyetem (Université de Guyane), a Lycée Agricole d'Opunohu, a University of French Polynesia (Université de la Polynésie française) és a University of Reunion. A felsorolt intézmények mellett a széleskörű hálózattal bíró Pasteur Intézet több egysége is szakmai gyakorlati helyet kínál az érdeklődő hallgatóknak a tengerentúli régiókban.

Lechner_DFGM

2022. december 20.
10 perc

Három szempontból vizsgáltuk meg a földrajz és a földtudományok kapcsán a kooperatív és a duális képzést. A hallgató, az oktató és a képzésbe bekapcsolódó cég részéről is számos előnye van ennek a fajta együttműködésnek.

EUGLOH

2022. december 19.
6 perc

A EUGLOH szövetség első három évében a Szegedi Tudományegyetem vezette a hallgatói innovációs és vállalkozói programokat. A közös kezdeményezések eredményeként öt egyetemről hallgatók, trénerek és mentorok százai kapcsolódhattak be a kreativitást és együttműködést igénylő tevékenységekbe.

Prof. Dr. Földes István, Dr. Tóth Zsolt, Prof. Dr. Szatmári Sándor a Szegedi Tudományegyetem HILL laboratóriumában. Fotó: Sahin-Tóth István

2022. december 19.
7 perc

Magyar kutatók is részt vesznek a magfúziós energiatermelést célzó európai kutatásokban. Az Egyesült Államokban nemrég bejelentett sikeres lézeres fúziós kísérlet területén a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézet, Nagy Intenzitású Lézer Laboratóriuma (HILL) is rendelkezik ígéretes fejlesztésekkel.

VR-szimulációval támogatott digitális tananyag készül az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kara számára

2022. december 19.
3 perc

Még a beteggel való első találkozásuk előtt begyakorolhatják majd a klinikai protokoll műveleteit az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatói. Ezt segíti elő 2024 őszétől az a virtuálisvalóság-szimulációval támogatott tananyag, amelyet a Mozaik Kiadóval közös projektben fejlesztenek az SZTE ETSZK oktatói.

szaloncukor

2022. december 16.
2 perc

A B+N Referencia Zrt. és a Referencia Mosodák Zrt. több ezer kisgyerek karácsonyát teszi emlékezetesebbé. A piacvezető létesítménygazdálkodó és a textilgazdálkodó társaságok szaloncukrot ajándékoztak – többek között – az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ kis betegeinek.

Pintér Klára

2022. december 15.
4 perc

Dr. Pintér Klára, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Alkalmazott Pedagógiai Intézet Tanítóképző Tanszékének főiskolai docense a játékos, képesség és készségfejlesztő oktatásban hisz, szívügye a tehetséggondozás és vallja, hogy tanítani csak a szabadság szellemében tud jól az ember. A Szegedi Tudományegyetem 2022/23-as tanévnyitóján Év Oktatója Elismerő Oklevelet adományozott neki hosszú, több évtizedes, példaértékű munkájáért, amely kapcsán őt kérdeztük.

Unicorp

2022. december 15.
1 perc

Tizenegy éve rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A középiskolásoknak szóló megmérettetés nagyon népszerű a fiatalok körében, akiknek tudását nemcsak a helyezéssel, hanem a támogatóknak köszönhetően anyagi és tárgyi jutalommal is elismeri az intézmény. A legtöbb cég már a kezdetek óta szponzorálja a tanulmányi versenyt. Bemutatkozik az UniCorp Biotech Kft., az SZGYTV arany fokozatú támogatója.

Diákhitel_nyitó

2022. december 15.
2 perc

Tizenegy éve rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt. A középiskolásoknak szóló megmérettetés nagyon népszerű a fiatalok körében, akiknek tudását nemcsak a helyezéssel, hanem a támogatóknak köszönhetően anyagi és tárgyi jutalommal is elismeri az intézmény. A legtöbb cég már a kezdetek óta szponzorálja a tanulmányi versenyt. Bemutatkozik a Diákhitel Központ, az SZGYTV arany fokozatú támogatója.

Szabadegyetem_2022_Boritokep

2022. december 15.
2 perc

Idén ősszel immár XXX. alkalommal adott otthont a József Attila Tanulmányi és Információs Központ az SZTE Szabadegyetemnek. Az előadássorozat a 2022/23-as tanév első félévében 14 előadónak biztosított lehetőséget arra, hogy bemutassa oktatási, kutatási vagy gyógyítási területét a tudomány népszerűsítése érdekében.

Bensőséges ünnepségen vette át a Werner von Siemens Ring kitüntetést Karikó Katalin

2022. december 15.
6 perc

„Menj és tedd jobb hellyé a világot!” A kiemelkedő kutatótehetségek német elismerését, a Werner von Siemens Gyűrű kitüntetést 2022. december 13-án vette át a BioNTech cég négy kutatója, köztük Karikó Katalin, az SZTE professzora. A Werner von Siemens Ring most is kiváló ötvös keze munkáját dicséri.

Dr._Farsang_Andrea_1967_-_2022_gyaszhir

2022. december 14.
8 perc

Életének 56. évében, 2022. december 13-án elhunyt Prof. Dr. Farsang Andrea, a Szegedi Tudományegyetem TTIK Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja.

regio_patika_nap

2022. december 14.
3 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Szakorvosi Rendelő orvosait, asszisztenseit várta kötetlen találkozásra 2022. december 14-én a Régió Patika vezetősége. Az egyedülálló kezdeményezés célja az volt, hogy az egészségügyi szakemberek még jobban megismerjék a patika munkatársait, szolgáltatásait, ezáltal még magasabb színvonalúvá váljon a betegek ellátása az intézményben.

Universities_countries-001

2022. december 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem az egyik legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon a 2022-es UI GreenMetric világrangsor szerint. Az Indonéziai Egyetem toplistáján az SZTE több mint tíz helyett lépett előre, ezzel idén világviszonylatban a 73. helyen szerepel. A szegedi intézmény a rangsor „elhelyezkedés és infrastruktúra” alkategóriájában a legjobb magyar egyetemként végzett.

jakucs_verseny_boritokep

2022. december 14.
2 perc

A XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny középdöntőjét és döntőjét 2023. március 31-én és április 1-jén rendezik a Szegedi Tudományegyetemen. A középdöntőre az első fordulóból bejutó 48 csapat kap meghívást.

A 10 legjobb 2022-es videó közé választotta az SZTE videóját a Study.eu európai képzési portál

2022. december 14.
2 perc

Az európai felsőoktatási kínálatot listázó Study.eu oldalnak is megtetszett a Szegedi Tudományegyetem 2022. október 3-án kiadott, angol nyelvű „Szenvedélyünk a Jövőd!” című népszerűsítő videója.

pwc_accounting_challenge_versenyjo

2022. december 14.
2 perc

A PwC által megrendezett számviteli esetmegoldó (Accounting Challenge – PwC) versenyen több hallgató is megmérette magát az SZTE Gazdaságtudományi Karáról. A döntőbe 6 fő került be, akik közül hárman a Karon tanulnak: Ágoston Aliz, Balogh Dávid és Szalóky Bence. Önmagában ez az eredmény is hatalmas teljesítmény, ráadásul Balogh Dávid megosztott első helyen végzett.

Medgyesi_Csanat_kulfoldi_utja.

2022. december 13.
2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) évről évre számos lehetőséget biztosít diákjai számára, hogy ösztöndíjak és tanulmányutak segítségével nemzetközi szinteken is új ismeretekre tegyenek szert. Az MCC szegedi központjának több diákja is részesült már ezekből a lehetőségekből - Medgyesi Csanád útjairól Kovács Pál beszámolója következik.

sztefloorballmikulas

2022. december 13.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Sportközpont idén is megrendezte, a már hagyományosan népszerű Floorball Mikulás Kupát. A hat induló csapat új és visszatérő hallgatókkal mérkőzött meg az első helyért, akik a küzdelmes meccseket követően megajándékozták egymást.

Szent-Györgyi Albert legendás Luca-napja

2022. december 13.
5 perc

December 13. hófátyolban is szürke, napsütésben is borongós nap – itt és ma. Ehhez a tényközléshez elég csak kinézni az ablakon. De milyen nap december 13. – mondjuk – Stockholmban és 1937-ben? A 85 évvel ezelőtti újságoldalakon lelt válasz új fényben mutatja a boszorkányos nap egykori szereplőit.

Női jótékonysági operagála Zhang Yu Carolyn és tanítványai fellépésével

2022. december 13.
2 perc

Három női jótékonysági klub fogott össze, hogy operagálát rendezzen december 14-én, szerdán 18 órakor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épületében.

palmolnarelemer

2022. december 12.
5 perc

Több kilométer magas hegyvonulatok és mély völgyrendszerek, valamint többmillió éve kihűlt vulkánok is húzódnak a Dél-Alföld sík felszíne, a földtörténeti viszonylatban fiatalnak mondható üledékes kőzetek alatt. A Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetének kutatói különleges módszerekkel, nemzetközi kutatócsoportokkal együttműködve vizsgálják az aljzatot és annak összetételét, felfedezéseik eddig ismeretlen geológiai folyamatokat és képződményeket tárhatnak fel. Az SZTE földtudományi alapkutatásai akár rejtett energiahordozó lelőhelyeket lokalizálásában is hasznosak lehetnek.

műhold

2022. december 12.
3 perc

Fedélzetén a Szegedi Tudományegyetemen készült önálló kísérletek is a világűrbe kerülnek azzal a kisműholddal, amelyet az amerikai üzletember, Elon Musk rakétája visz majd a világűrbe.

EFOP_nyito

2022. december 09.
4 perc

Projektnyitó rendezvényen ismertették az SZTE és az ELTE gyakorló iskoláit érintő infrastrukturális fejlesztéseket december 9-én, a Szegedi Tudományegyetemen. A beruházások megvalósításával a részt vevő egyetemek célja a pedagógusi pálya népszerűsítése, amely közvetlenül hozzájárul a pedagógus-utánpótlás biztosításához.

Az_SZTE_Magyarorszag_legjobb_egyeteme_a_RUR_bolcseszettudomanyi_rangsoran

2022. december 09.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 132 helyet javított a Round University Ranking (RUR) frissen megjelent bölcsészettudományi listáján: idén a 173. helyezést érte el a világ legjobb intézményei között, és az első helyen végzett Magyarországon.

SZGYTV_gyoztes_csapat

2022. december 09.
5 perc

A XI. Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny döntőjét 2022. december 9-én rendezte a Szegedi Tudományegyetem. Az SZTE Nobel-díjas kutatójának munkásságához kötődő vetélkedőt idén a debreceni Tóth Árpád Gimnázium TÁG 11.1. csapat tagjai: Tóth Hanna, Miskei Zsófia és Égerházi Gergő nyerték. Felkészítő tanáruk Gőz József volt.

Bartos Blanka SZTE

2022. december 09.
7 perc

Bartos Blanka, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar egykori hallgatója Danubius Young Scientist Award elismerésben részesült - a díjat 2022 novemberében Szlovéniában vehette át. Kutatásának fő témája: a gén-, és sejtterápiák elérhetőbbé tétele a betegek számára, jogi szempontból. Az SZTE ÁJTK korábbi hallgatóját, egykori oktatója, mentora, Prof. Dr. Görög Márta, az intézmény dékánja terjesztette fel. Tanulmányokról, hivatásról, célokról beszélgettünk az ifjú kutatóval.

SZTE-DELTA_nyito

2022. december 08.
3 perc

Összesen 1000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Delta Systems Kft. a Szegedi Tudományegyetem informatikai eszközparkjának fejlesztéséhez, december 8-án. Az adományozott eszközöket az SZTE közoktatási intézményeinek laborjaiban és a Klebelsberg Kuno egyetemi könyvtárban a publikus digitális szolgáltatások eléréséhez, valamint a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az egészségügyi tevékenység során napi szinten használt eszközpark bővítésére használják fel.

Szent-Gyorgyi_Tanulmanyi_Verseny_megnyito

2022. december 08.
9 perc

2022. december 8-án a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatala adott otthont a XI. alkalommal megrendezett Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny megnyitójának, ahol 50 hazai és határon túli középiskolás csapat, azaz mintegy 200 diák és felkészítő pedagógus vett részt. Az eseményt Prof. Dr. Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem alumnája, világhírű tudós, Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja és Prof. Dr. Dux László, a verseny zsűrijének elnöke nyitotta meg.

Dr. Nagy Gyula, dr. Karikó Katalin, Dr. Szabó Gábor, Dr. Fendler Judit

2022. december 08.
8 perc

„Lélegzetelállítóan sok kitüntetést és díjat nyert” az utóbbi két évben Dr. Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora. Több mint száz elismerése közül a legérdekesebbeket látványos sajtó- és műtárgyfotók, míg egykori tanulmányi versenysikereit archív dokumentumok mutatják be az SZTE TIK kiállítási terében. A szenzációs tárlat az SZTE alumnája, a világhírű biokémikus jelenlétében nyílt meg 2022. dec ember 8-án, az SZTE XI. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyének első napján.

Szabadegyetem_MolnarGyongyver

2022. december 08.
11 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szabadegyetem sorozatának november 30-ai előadásán az oktatás digitális forradalmának okairól, hatásairól és következményeiről hallhattak a résztvevők. Prof. Dr. Molnár Gyöngyvér arra is kitért, hogy miért kell ma megújítani a felsőoktatást, illetve miért nem elég csak a digitális transzformáció. Arról is beszélt, melyek azok a módszerek, s kihívások, amelyekkel találkozhatunk a felsőoktatásban.

A matematika ésszerűségre tanít – vallja Dr. Dobi János, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója

2022. december 08.
11 perc

A megszerzett matematikai tudás mélyen beépül gondolkodásunkba – mondja Dr. Dobi János, aki 1988-ban lett a mai SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola középiskolai tanára, 1991 óta matematika szakvezető tanár, 2001 óta pedig az iskola igazgatója. A matematika-fizika szakos kutatótanárral nemrég átvett Csongrád-Csanád megyei közoktatási Prima-díja kapcsán beszélgettünk.

Ötven SZTE-hallgató nyert ösztöndíjat a szegedi önkormányzattól

2022. december 08.
5 perc

A kimagasló tanulmányi eredményt elérő szegedi egyetemi hallgatók közül negyvenöt fiatalnak adták át Szeged Megyei Jogú Város idei ösztöndíjait. A városházán rendezett ünnepségen a hallgatóknak Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese és Dr. Kovács Tamás, a szegedi önkormányzat gazdasági alpolgármestere nyújtotta át a tanulmányi ösztöndíjat.

Borito_-_Party_Petra

2022. december 07.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem Leginnovatívabb PhD-munkáért járó Innovációs Díját idén Dr. Party Petra, az SZTE GYTK Gyógyszerésztudományok Doktori Iskolájának hallgatója kapta. Kutatómunkájának címe: „Nanonizált hatóanyagtartalmú extra-finom porinhalációs rendszerek fejlesztése gyulladásos tüdőmegbetegedések kezelésének céljából”. A fiatal PhD-hallgatóval kutatásáról beszélgettünk.

Az_SZTE___hallgatoit_dijaztak_a_Stipendium_Hungaricum_Welcome_Eventen

2022. december 07.
3 perc

„Kiváló tanulmányi díjat” vehettek át a Lengyel Miklóstól, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárától november 23-án a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal Magyarországon tanuló hallgatók. A nívós eseményen a Szegedi Tudományegyetem két mezőgazdasági mérnök hallgatóját is kitüntették.

mefs_parasport_szte_mocsari_bence

2022. december 07.
2 perc

Mocsári Bence, az SZTE Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója kapta idén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség gáláján az „Év Parasportolója díjat”. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül, a paratriatlonista mellett még hárman részesültek elismerésben a MEFS Gálán.

szte_ningbo

2022. december 06.
3 perc

A kínai Ningbo University Sporttudományi Karának diákjai közül néhányan évek óta a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának vendéghallgatójaként folytatják biomechanikai tanulmányaikat. A PhD-hallgatók témái között a sportcipőfejlesztések mellett más mozgásdinamikához kapcsolódó kutatások is szerepelnek, amelyek a sportban és a rehabilitációban is komoly, világszintű innovációkat hozhatnak.

Az_SZTE_orszagosan_elso_a_HVG_2023-as_felsooktatasi_rangsoraban_oktatoi_kivalosag_alapjan

2022. december 05.
2 perc

Magyarország legjobb egyeteme lett a Szegedi Tudományegyetem az oktatók kiválósága alapján a HVG friss felsőoktatási rangsorában. Az összesített rangsorban második helyen végzett az SZTE a magyar intézmények között, ezzel egyúttal a legjobb fővároson kívüli intézmény. Idén az SZTE több kara is előrébb lépett: az összesített kari listán a Bölcsészet- és Társadalomtudományi, az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Fogorvostudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, valamint a Mezőgazdasági Kar is előkelőbb helyen végzett a tavalyihoz képest.

ELI ALPS

2022. december 05.
2 perc

A címet a Családbarát Magyarország Központ ítéli oda hazai szervezetek részére, miután hitelesen bizonyítják a családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségüket. A 2019 óta adományozott elismerés elnyerésére a szegedi ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont idén pályázott először.

sztetollasbajnoksag

2022. december 05.
2 perc

Külföldi hallgatói többségben zajlott le a II. SZTE Tollaslabda Egyéni Bajnokság. A résztvevők az SZTE Sportközpont Labdás termében mérhették össze tudásukat. Iráni és indiai győzelmet hozott a megmérettetés.

Dr. habil Fráter Márk, az SZTE FOK Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszék egyetemi adjunktusa

2022. december 02.
7 perc

Dr. habil Fráter Márk, az SZTE FOK Konzerváló és Esztétikai Fogászati Tanszék egyetemi adjunktusa idén ősszel elnyerte a Szegedi Tudományegyetemen az „Év fiatal oktatója” címet. A 36 éves kutató-fogorvos 2020-ban az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíjban részesült, PhD-hallgatókat kibocsátó kutatócsoportot vezet, valamint praktizáló fogorvosként is dolgozik.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek