Bezár

Hírarchívum

pwc_accounting_challenge_versenyjo

A Szegedi Tudományegyetem GTK-s hallgatói kiválóan szerepeltek a PwC számviteli esetmegoldó versenyén

A Szegedi Tudományegyetem GTK-s hallgatói kiválóan szerepeltek a PwC számviteli esetmegoldó versenyén

2022. december 14.
2 perc

A PwC által megrendezett számviteli esetmegoldó (Accounting Challenge – PwC) versenyen több hallgató is megmérette magát az SZTE Gazdaságtudományi Karáról. A döntőbe 6 fő került be, akik közül hárman a Karon tanulnak: Ágoston Aliz, Balogh Dávid és Szalóky Bence. Önmagában ez az eredmény is hatalmas teljesítmény, ráadásul Balogh Dávid megosztott első helyen végzett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A verseny remek lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy megismerjék a számviteli szakértők mindennapjait, megtapasztalják milyen döntési dilemmákkal és helyzetekkel kell szembenézniük, valamint a szakmai pályafutás elindításában is előnyükre válik.

A Szegedi tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója, Balogh Dávid megosztott első helyen végzett.

– A döntőben az esettanulmány megoldására készített előadásunkat kellett prezentálni a PwC budapesti iroda szakmai zsűrije előtt, majd pedig válaszolnunk kellett a felmerülő kérdésekre. Én lelkileg egy szóbeli vizsga hangulatára készültem, ezzel szemben rendkívül pozitív csalódás volt számomra, hogy tényleg kellemes hangulatú, szakmai beszélgetés alakult ki az előadásokat követően az előadó és a zsűri között. A hangsúly a kérdések kapcsán az előadó gondolatmenetén volt, példákat kértek, ahol a valós életben is felmerülhetnek a feladat problémái, vagy ők vetettek fel hasonló esetet, és érvelnünk kellett a választott megoldási módunk mellett – mondta el a döntő után Balogh Dávid, majd hozzáfűzte –Mindenképpen ajánlom a versenyen való részvételt a számvitel iránt érdeklődő („bizsergő”) hallgatótársaimnak, mert remek lehetőséget és motivációt biztosít egy-egy részterületen való alaposabb elmélyülésre, a szóbeli megmérettetések terén való edződésre és az ország különböző területeiről érkező, hasonló érdeklődésű hallgatókkal való megismerkedésre.

További részletek és élménybeszámolók az SZTE GTK hallgatóitól itt.

Nyitókép: SZTE GTK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek