Szeged fesztiválváros

Szegeden mindig pörög az élet, számtalan élményben lehet itt részed, hiszen programok színes kínáltatát nyújtja a város. Az ide látógatoknak és a helyieknek egyaránt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt Szeged, ez az a hely, ahol sosem fogsz unatkozni. 

A város leghíresebb és legnagyobb fesztiválja a nyárzáró SZIN, vagyis a Szegedi Ifjúsági napok. Az ország egyik kiemelkedő zenei fesztiváljaként, külföldi sztárokat is felvonultat a nagy hazai nevek mellett, és a rendezvénysorozaton az SZTE is képviselteti magát – egy egyedülálló szabadulószobával! A hallgatók azonban már jóval előbb, a tavaszi szemeszterben átélhetik a fesztivál hangulatot a Szegedi Egyetemi Napokon, azaz a SZEN-en, amely az EHÖK szervezésében zajlik.


Az ínyenceknek kifejezetten kedvez Szeged, tízezreket vonzanak a város gasztronómiai rendezvényei. Tartanak itt Nemzetközi Halászlé Fesztivált, Borfesztivált, Hídi Vásárt, Toros és Pálinka Fesztivált, Szeged-napi Ünnepségeket és Karácsonyi Heteket is.


A kultúra szerelmeseinek jó hír, hogy Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának. Szeged ad otthont a méltán híres Szegedi Szabadtéri Játékoknak, mely a nyári hónapokban birtokba veszi a Dóm tért. Szintén színházi rendezvénysorozat a MASZK Egyesület által szervezett nemzetközi Thealter Fesztivál is. Könyvmolyoknak kifejezetten ajánlott a részvétel a Városi Könyvhéten, a filmkedvelőknek pedig a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon.


Az egyetem Kulturális Irodája szervezi az Egyetemi Tavasz programsorozatot és az Őszi Kulturális Fesztivált. Végül, de nem utolsósorban, a hivatalosan nem fesztiválként megnevezett, de hasonló érzést nyújtó, kari gólyatáborok is egyedülálló élményben részesítik az elsőéves hallgatókat.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Nemeth MelittaNémeth Melitta – TTIK, földrajz

Korábban már elkezdtem egy szakot, viszont úgy hozta az élet, hogy azt abbahagytam. Ezután elkezdtem dolgozni, és a munkám során jöttem rá, hogy a turizmus és a földrajz az, ami igazán érdekel. Így újra nekifutottam a tanulásnak, és felvételiztem a TTIK-ra, földrajz szakra. Szakiránynak a turizmust választottam. Itt végre úgy érzem, hogy a helyemen vagyok. Pozitívum, hogy habár kevesen vagyunk ezen a specializáción mégis elindították, így sokkal több idő jut egy-egy emberre az órákon.


Kocsis_Bernadett_felveteliKocsis Bernadett - BTK, szociológia

Nagyon szeretem Szegedet, hallgatókkal teli, pezsgő egyetemi város. A képzéssel is elégedett vagyok, különösen azért, mert számos gyakorlati helyet biztosít az egyetem a hallgatóknak –nemcsak szociológia szakon. Szeretem, hogy olyan sokféle testnevelés kurzus közül lehet választani, így az is megtalálja a számára kedvező sportágat, aki a labdajátékokat szereti, de az is, aki inkább az extrém mozgásformákat kedveli.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *