Szeged fesztiválváros

Szegeden mindig pörög az élet, számtalan élményben lehet itt részed, hiszen programok színes kínáltatát nyújtja a város. Az ide látógatoknak és a helyieknek egyaránt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt Szeged, ez az a hely, ahol sosem fogsz unatkozni. 

A város leghíresebb és legnagyobb fesztiválja a nyárzáró SZIN, vagyis a Szegedi Ifjúsági napok. Az ország egyik kiemelkedő zenei fesztiváljaként, külföldi sztárokat is felvonultat a nagy hazai nevek mellett, és a rendezvénysorozaton az SZTE is képviselteti magát – egy egyedülálló szabadulószobával! A hallgatók azonban már jóval előbb, a tavaszi szemeszterben átélhetik a fesztivál hangulatot a Szegedi Egyetemi Napokon, azaz a SZEN-en, amely az EHÖK szervezésében zajlik.


Az ínyenceknek kifejezetten kedvez Szeged, tízezreket vonzanak a város gasztronómiai rendezvényei. Tartanak itt Nemzetközi Halászlé Fesztivált, Borfesztivált, Hídi Vásárt, Toros és Pálinka Fesztivált, Szeged-napi Ünnepségeket és Karácsonyi Heteket is.


A kultúra szerelmeseinek jó hír, hogy Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának. Szeged ad otthont a méltán híres Szegedi Szabadtéri Játékoknak, mely a nyári hónapokban birtokba veszi a Dóm tért. Szintén színházi rendezvénysorozat a MASZK Egyesület által szervezett nemzetközi Thealter Fesztivál is. Könyvmolyoknak kifejezetten ajánlott a részvétel a Városi Könyvhéten, a filmkedvelőknek pedig a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon.


Az egyetem Kulturális Irodája szervezi az Egyetemi Tavasz programsorozatot és az Őszi Kulturális Fesztivált. Végül, de nem utolsósorban, a hivatalosan nem fesztiválként megnevezett, de hasonló érzést nyújtó, kari gólyatáborok is egyedülálló élményben részesítik az elsőéves hallgatókat.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Higi_CsillaHigi Csilla – BBMK, zenetanár (ütőhangszer)

Óvodás korom óta zenélek, így már a kezdetektől egyértelmű volt, hogy ezen a vonalon megyek tovább. Hódmezővásárhelyen lakom, ezért az egyetem közelsége fontos szempont volt. A gyerekeket is nagyon szeretem, ezért választottam a zenetanár-képzést. Korábban több szegedi zenészbarátom mesélte, hogy milyen jó koncerteket, rendezvényeket szerveznek Szegeden, ez is vonzott a városban. Szerintem az SZTE sok lehetőséget biztosít a zenészként való érvényesüléshez.


Spitzer BarbaraSpitzer Barbara – BTK – anglisztika

Szeged és a Szegedi Tudományegyetem is nagyon diákközpontú. Sokkal gyakorlatiasabb az oktatás, mint más egyetemeken, és rengeteg lehetőséget kínál a hallgatóinak. Ugyanez elmondható a városról is, hiszen rengeteg kedvezményt adnak a diákoknak, melyekkel nagyon sokat lehet spórolni. Így pedig egy kicsit az egyetemista élet is könnyebbé válik.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *