Szeged fesztiválváros

Szegeden mindig pörög az élet, számtalan élményben lehet itt részed, hiszen programok színes kínáltatát nyújtja a város. Az ide látógatoknak és a helyieknek egyaránt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt Szeged, ez az a hely, ahol sosem fogsz unatkozni. 

A város leghíresebb és legnagyobb fesztiválja a nyárzáró SZIN, vagyis a Szegedi Ifjúsági napok. Az ország egyik kiemelkedő zenei fesztiváljaként, külföldi sztárokat is felvonultat a nagy hazai nevek mellett, és a rendezvénysorozaton az SZTE is képviselteti magát – egy egyedülálló szabadulószobával! A hallgatók azonban már jóval előbb, a tavaszi szemeszterben átélhetik a fesztivál hangulatot a Szegedi Egyetemi Napokon, azaz a SZEN-en, amely az EHÖK szervezésében zajlik.


Az ínyenceknek kifejezetten kedvez Szeged, tízezreket vonzanak a város gasztronómiai rendezvényei. Tartanak itt Nemzetközi Halászlé Fesztivált, Borfesztivált, Hídi Vásárt, Toros és Pálinka Fesztivált, Szeged-napi Ünnepségeket és Karácsonyi Heteket is.


A kultúra szerelmeseinek jó hír, hogy Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának. Szeged ad otthont a méltán híres Szegedi Szabadtéri Játékoknak, mely a nyári hónapokban birtokba veszi a Dóm tért. Szintén színházi rendezvénysorozat a MASZK Egyesület által szervezett nemzetközi Thealter Fesztivál is. Könyvmolyoknak kifejezetten ajánlott a részvétel a Városi Könyvhéten, a filmkedvelőknek pedig a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon.


Az egyetem Kulturális Irodája szervezi az Egyetemi Tavasz programsorozatot és az Őszi Kulturális Fesztivált. Végül, de nem utolsósorban, a hivatalosan nem fesztiválként megnevezett, de hasonló érzést nyújtó, kari gólyatáborok is egyedülálló élményben részesítik az elsőéves hallgatókat.


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

 

Kocsis KadosaKocsis Kadosa – TTIK, programtervező informatikus

Amikor egyetemet választottam, fontos volt a város is és a szak hírneve is. Így jutottam Szegedre. Szerintem ideálisabb itt tanulni, mint más városban. A szakomat nagyon szeretem, sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken, ez pedig hasznos lesz majd a munkám során. A tanárok igazán segítőkészek és közvetlenek. A szaktársaim is rendesek, úgy gondolom, tartós barátságokat sikerült kialakítani néhány emberrel.
Szolga_Valentina_kicsiSzolga Valentina – GYTK, gyógyszerész

Már gimnáziumban is Szegedre jártam, így szinte egyenes út vezetett az SZTE-re. Mórahalmi vagyok, így az SZTE helyileg közel van, Szegedet pedig egy vonzó, gyönyörű városnak tartom. Ami nagyon pozitív számomra, hogy a képzés rendkívül gyakorlatorientált, és az egyetemi rangsorokban is jó helyezéseket érünk el.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *