Szeged fesztiválváros

Szegeden mindig pörög az élet, számtalan élményben lehet itt részed, hiszen programok színes kínáltatát nyújtja a város. Az ide látógatoknak és a helyieknek egyaránt rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt Szeged, ez az a hely, ahol sosem fogsz unatkozni. 

A város leghíresebb és legnagyobb fesztiválja a nyárzáró SZIN, vagyis a Szegedi Ifjúsági napok. Az ország egyik kiemelkedő zenei fesztiváljaként, külföldi sztárokat is felvonultat a nagy hazai nevek mellett, és a rendezvénysorozaton az SZTE is képviselteti magát – egy egyedülálló szabadulószobával! A hallgatók azonban már jóval előbb, a tavaszi szemeszterben átélhetik a fesztivál hangulatot a Szegedi Egyetemi Napokon, azaz a SZEN-en, amely az EHÖK szervezésében zajlik.


Az ínyenceknek kifejezetten kedvez Szeged, tízezreket vonzanak a város gasztronómiai rendezvényei. Tartanak itt Nemzetközi Halászlé Fesztivált, Borfesztivált, Hídi Vásárt, Toros és Pálinka Fesztivált, Szeged-napi Ünnepségeket és Karácsonyi Heteket is.


A kultúra szerelmeseinek jó hír, hogy Szeged egyike Európa 168 kulturális és kreatív városának. Szeged ad otthont a méltán híres Szegedi Szabadtéri Játékoknak, mely a nyári hónapokban birtokba veszi a Dóm tért. Szintén színházi rendezvénysorozat a MASZK Egyesület által szervezett nemzetközi Thealter Fesztivál is. Könyvmolyoknak kifejezetten ajánlott a részvétel a Városi Könyvhéten, a filmkedvelőknek pedig a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon.


Az egyetem Kulturális Irodája szervezi az Egyetemi Tavasz programsorozatot és az Őszi Kulturális Fesztivált. Végül, de nem utolsósorban, a hivatalosan nem fesztiválként megnevezett, de hasonló érzést nyújtó, kari gólyatáborok is egyedülálló élményben részesítik az elsőéves hallgatókat.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Iszak KrisztianIszak Krisztián – BTK, szociológia

Egyáltalán nem bántam meg, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeztem, ugyanis a képzés itt sokkal gyakorlatiasabb, mint más egyetemeken. Minden tavasszal részt kell vennünk élesben egy kérdőíves kutatásban, ami a Szeged Studies nevet viseli. Így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a szakma szépségeit, és hogy mennyi és milyen munka áll egy komplett kutatás lebonyolításában, kivitelezésében. Úgy gondolom, ezáltal egy igazán gyakorlatias tudást kapunk meg.


Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.