Bezár

Hírarchívum

A_boldog_indonez_hallgatok_csoportkepe_az_SZTE_karacsonyi_delutanjan

Bejgli és játékok – az indonéz diákokra volt büszke a Szegedi Tudományegyetem

Bejgli és játékok – az indonéz diákokra volt büszke a Szegedi Tudományegyetem

2022. december 21.
3 perc

Karácsonyi délutánt rendezett az indonéz hallgatók számára az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága a Rektori Hivatal aulájában. Az indonéziai fiatalok gazdag kultúrájukkal, történelmükkel, nyelvükkel és különleges ételeikkel gazdagították idén a Szegedi Tudományegyetem hallgatói életét. Ennek kapcsán az SZTE szerette volna, ha egy kulturális délutánon köszönheti meg ezt, hogy milyen büszkék a hallgatókra és remélik, hogy számtalan élménnyel gazdagodtak az idei tanévben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Indonesian International Student Mobility Awards, azaz az IISMA az indonéz kormány által nyújtott kiválósági ösztöndíjprogram, amely második éve biztosít egy-egy szemesztert az indonéz hallgatók számára a világ legrangosabb, nemzetközileg is elismert egyetemein. Az SZTE IISMA indonéz hallgatói idén már 7 karon, az ÁJTK, a BTK, az ETSZK, a GTK, a JGYPK, az MK és az MGK által kínált kurzusokon vehettek részt. E kurzusokkal később hazájukban szabadon választható tárgyaikat váltják majd ki. A 2022/2023-as tanév őszi félévében, már 46 fiatal indonéz diák folytathatta tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. Az akadémiai elvárások mellett, két nagyobb eseményt is szerveztek: a Batik day és a Modern hősök napja is hatalmasa sikerrel zárult.

Jellegzetes_magyar_eteleket_mutattak_be_mint_a_bejgli_a_sos_pogacsa_a_szaloncukor

Jellegzetes magyar ételeket mutattak be, mint a bejgli, a sós pogácsa, a szaloncukor Fotó: Bobkó Anna

Az SZTE Rektori Hivatalában rendezett karácsonyi eseményen az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda és a Nemzetközi Együttműködési és Beiskolázási Iroda, ünnepség keretében szerette volna viszonozni azt a kulturális oldottságot és kedvességet, amelyet az indonéz hallgatók az idei szemeszterben az egyetem életébe hoztak. Úgy szerettek volna elköszönni a hallgatóktól, hogy közös játékokon vesznek részt, valamint olyan jellegzetes magyar ételeket mutatnak be, mint a bejgli, a sós pogácsa, a szaloncukor.

Bundzsakne_Dr._Tanacs_Edit_az_SZTE_Nemzetkozi_Mobilitasi_Iroda_irodavezetoje

SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda munkatársai játék közben. Fotó: Bobkó Anna

A rendezvényen a hallgatókat a Bundzsákné Dr. Tanács Edit, az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda irodavezetője köszöntötte. Megnyitó beszédében kiemelte az indonéz hallgatók féléves teljesítményét és kifejezte örömét, hogy a Szegedi Tudományegyetemet választották; egyúttal elismerően beszélt arról , hogy az indonéz hallgatók az idei tanévben ilyen nagysikerű és színes programokat tartottak.

Hangulatoldo_jatek_kozben

A kötetelen hangulatoldó játék közben Fotó: Bobkó Anna

A megnyitó után kezdődött a játék: Mustafa-Belal Aseel Diána, nemzetközi ügyvivő szakértő két „hangulatoldó” játékot indított, és közben szabad volt a kóstolgatás a tradicionális magyar édességekből.


IISMA_karacsonyi_galeria

Képgaléria az eseményről, a képre kattintva érhető el. Fotó: Bobkó Anna

Az eseményen kari kollégák, programkoordinátorok és az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda és a Nemzetközi Együttműködési és Beiskolázási Iroda munkatársai is részt vettek. A résztvevők ezen a programon jobban megismerhették egymást és megoszthatták egymással az itt töltött szemeszter legjobb pillanatait. A játékokat követően minden indonéz hallgató egy Szegedi Tudományegyetem pólóval lett gazdagabb, hogy sose feledjék el, mostantól örökös tagjai az egyetemnek.

A Szegedi Tudományegyetem részvétele a kiválósági ösztöndíjprogramban nemcsak, hogy hozzájárul az indonéz egyetemekkel való együttműködések elmélyítéséhez, de növeli a felsőoktatási intézmény nemzetközi elismertségét is.

Kovács-Jerney Ádám

Borítókép: A boldog indonéz hallgatók csoportkép a karácsonyi délutánon. Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek