Bezár

Hírarchívum

SZTE-DELTA_nyito

Nagy értékű számítástechnikai adományt kapott a Szegedi Tudományegyetem a Delta Systems Kft-től

Nagy értékű számítástechnikai adományt kapott a Szegedi Tudományegyetem a Delta Systems Kft-től

2022. december 08.
3 perc

Összesen 1000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Delta Systems Kft. a Szegedi Tudományegyetem informatikai eszközparkjának fejlesztéséhez, december 8-án. Az adományozott eszközöket az SZTE közoktatási intézményeinek laborjaiban és a Klebelsberg Kuno egyetemi könyvtárban a publikus digitális szolgáltatások eléréséhez, valamint a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az egészségügyi tevékenység során napi szinten használt eszközpark bővítésére használják fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– A Szegedi Tudományegyetem számára stratégiai fontosságú a működés digitalizációja, a digitális működési kultúra meghonosítása, annak érdekében, hogy az egyetem megőrizze vezető szerepét a felsőoktatási intézmények versenyében, hallgatóit a 21. századi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő tudással lássa el, oktatói, kutatói, valamint az egészségügyet igénybe vevők számára pedig a legmodernebb feltételeket biztosítsa – hangsúlyozta az adományátadó ünnepség kezdetén Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora. Hozzátette: az egyetem egyik legerősebb ága az informatikai képzés és kutatás. – Az innováció és a kiválóság viszi előre a világot, mi már azt is látjuk, hogy az oktatási és kutatási struktúra is átalakul a világon. Ezeknek a kihívásoknak csak olyan kiváló partnerekkel együtt tudunk megfelelni, mint a Delta Systems Kft. – fogalmazott.

SZTE-DELTA1

Az adományátadón részt vett Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora, Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Fendler Judit az SZTE kancellárja és Fekete Csaba az SZTE Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság vezetője.

Sikeres évet tudhat maga mögött a Delta Technologies Nyrt. Számos projekttel segítette a kis- és közepes vállalatok digitalizációját, a termelővállalatok Ipar 4.0-fejlesztéseit, a közigazgatás modernizálását, és nem utolsósorban a magyar köz- és felsőoktatás informatikai hátterének korszerűsítését. – A megkötött üzletek sikeréből szeretnénk részesíteni a stratégiailag fontos partnereinket is, ami egyszerre jótékonyság, emellett pedig befektetés a jövőbe. Számos vidéki partnervállalatunk és intézményi együttműködésünk mellett Szegeddel stratégiai partnerséget ápolunk. A Delta csoport egyik fontos fejlesztési részlege évek óta a városban működik, így természetes volt, hogy a Szegedi Tudományegyetemmel alakul ki szoros együttműködésünk a jövő digitális egyetemének megvalósításáért. Ma ugyanis sem korszerű oktatás, sem egészségügyi szolgáltatás nem létezik élenjáró technológiai háttér nélkül. A Delta csoport ezzel az adománnyal járul hozzá a mind oktatási és technológiai, mind élettudományi területen méltán híres egyetem további fejlődéséhez – mondta el Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

SZTE_Fendler_Judit

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja.

Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja azt emelte ki, hogy a Szegedi Tudományegyetem és a Delta Systems Kft. hosszú ideje dolgozik együtt, több közös, sikeres projektet megvalósítva. – Stratégiai partnereinket kiemelt ügyfélként kezeljük. A céggel tudományos és kutatás-fejlesztési projektekben is együtt dolgozunk, sőt, a jelenleg zajló közös pályázataink is sikeresek – fogalmazott a kancellár. Azt is hangsúlyozta, hogy a szegedi informatikai képzés magas szakmai színvonalú, amit a nemzetközi informatikai cégeknél elhelyezkedett alumnik magas száma és az a tény is alátámaszt, hogy 2023-ban a Szegedi Tudományegyetem ad otthont a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiának.

SZTE-DELTA3

Nagy értékű számítástechnikai adományt kapott a Szegedi Tudományegyetem a Delta Systems Kft-től.

Fekete Csaba, az SZTE Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője arról beszélt, hogy az egyetem komplex tevékenységet végez az oktatás, a kutatás és a gyógyítás területén. – Napi szinten körülbelül 10 ezer darab számítógép működtetést biztosítjuk, ez hazai viszonylatban is igen jelentősnek tekinthető. Nagy kihívást jelent, hogy ezek az eszközök korszerűek legyenek és megfelelő szinten támogassák a napi munkát, a lehető legkevesebb energia felhasználásával. Az eszközöknek az egyetem adatvagyonának megőrzését és a biztonságos munkavégzést is biztosítaniuk kell.

Delta_kepek
Az esemény készült fotók a galériára kattintva tekinthetők meg.

Fekete Csaba hozzátette: a Delta által adományozott 1000 darab, HP gyártmányú vékonykliens a legújabb környezetvédelmi követelményeknek megfelelő, korszerű számítógépek. Az adományozott eszközöket az SZTE közoktatási intézményeinek laborjaiban, továbbá a Klebelsberg Kuno egyetemi könyvtárban a publikus digitális szolgáltatások eléréséhez, valamint a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban az egészségügyi tevékenység során napi szinten használt eszközpark bővítésére használják fel.

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek