Bezár

Hírarchívum

Medgyesi_Csanat_kulfoldi_utja.

Külföldön az MCC-vel

Külföldön az MCC-vel

2022. december 13.
2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) évről évre számos lehetőséget biztosít diákjai számára, hogy ösztöndíjak és tanulmányutak segítségével nemzetközi szinteken is új ismeretekre tegyenek szert. Az MCC szegedi központjának több diákja is részesült már ezekből a lehetőségekből - Medgyesi Csanád útjairól Kovács Pál beszámolója következik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az MCC-nek 2021 szeptembere óta Szegeden is van központja, ahová nemcsak a szegedi, hanem a környékbeli fiatalok jelentkezését is várják, és ahol több tudományterülettel kapcsolatos képzéseken is részt vehetnek a hallgatók. A helyi központ azt vallja, az ország jövőjét a fiatalok jelentik, így az ő képzésükbe különösen fontos, hogy a legfrissebb nemzetközi irányzatok, ötletek, szempontok is beépüljenek. Szükség van arra, hogy a magyar fiatalok világot lássanak és a külföldön szerzett tapasztalatot idehaza hasznosítsák, és véleményük szerint ugyanennyire fontos az is, hogy a nemzetközi szakemberek ide jöjjenek, és átadják ismereteiket a magyar fiataloknak. Sőt, az MCC nemzetközi kezdeményezései kultúrdiplomáciai szempontból is lényegesek, hiszen közvetetten erősítik Magyarország kapcsolatait más országokkal.

MCC Medgyesi Csanád

Medgyesi Csanád az MCC tagja.

Medgyesi Csanád, az SZTE ÁJTK másodéves joghallgatója érettségi után lett tagja a szegedi MCC-nek. Ennek köszönhetően tavaly októberben négynapos tanulmányútra Strasbourgba utazott , ahol részt vett az Európai Unió működésével kapcsolatos European Youth Event-en. Idén szeptemberben pedig Miamiba látogatott egy külföldi ösztöndíj elnyerése után, és részt vett az aktuális társadalmi és gazdasági problémákra fókuszáló, National Conservatism konferencián.

Konferencian

Egy pillanat Amerikából.

Az SZTE hallgatója szerint a tanulmányutak segítségével jobban megértette az ott élő emberek gondolkodását, mentalitását és nehézségeit, és azt is, hogy az Egyesült Államok és Franciaország sem tökéletes. Mint mondta: ott is vannak releváns problémák, ez a két ország se nem jobb, se nem rosszabb, mint hazánk, Magyarország. Majd kiemelte: hatalmas élmény volt számára, hogy részt vehetett ezeken az utakon, és minden hallgatótársának bátran ajánlja a Mathias Corvinus Collegium képzéseit és ösztöndíjas lehetőségeit.

Kovács Pál

Borítókép: Medgyesi Csanád külföldi útja. Fotó: MCC, Medgyesi Csanád

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek