Bezár

Hírarchívum

Nemzetkozi_bal_az_Erasmusos_hallgatok_tiszteletere

Nemzetközi bál az Erasmusos hallgatók tiszteletére

Nemzetközi bál az Erasmusos hallgatók tiszteletére

2022. december 21.
3 perc

Óriási sikernek örvendett a Szegedi Tudományegyetem 2022-es Nemzetközi Bálja, amit az Erasmus Student Network Szeged és az SZTE közösen szervezett. Az esemény célja az volt, hogy kifejezze a hallgatók számára: ők is fontos részei az egyetemi közösségnek és a Szegedi Tudományegyetemnek. A Rektori Hivatal dísztermében rendezett bálon több, mint 150 hallgató vett részt, közülük díjazták az Erasmus királyát és királynőjét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetemen december 13-án megrendezett Nemzetközi Bál kiváló alkalom arra, hogy a világ különböző részeiből Magyarországra érkező hallgatók találkozzanak, ismerkedjenek egymással és kultúránkkal. A rendezvény célja volt, hogy a Szegedi Tudományegyetem megköszönje a hallgatóknak, amiért az egyetemet választották, és kifejezze, hogy az itt tanuló fiatalok fontos részei az egyetemnek, Szegednek és az országnak. Az eseményt az Erasmus Student Network szegedi szekciója és a vele több éve együttműködő Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatósága szervezte.

Biro_Ivett_az_Erasmus_Student_Network_elnoke

Bíró Ivett az Erasmus Student Network elnöke. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az eseményt Bíró Ivett az Erasmus Student Network elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a legnagyobb boldogság számára, hogy ekkora érdeklődés volt az esemény iránt, és hogy a hallgatók, örültek a bálnak, hiszen az ESN célja, hogy a hallgatók ittlétük alatt csodás emlékeket szerezzenek; ezért is rendeztek felejthetetlen estét a tiszteletükre.

Dr._Bene_Tamas_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_Nemzetkozi_es_Kozkapcsolati_Igazgatosag_igazgatoja_is_beszedet_mondott

Dr. Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati igazgató beszéd közben Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az estén Dr. Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója is beszédet mondott. Kiemelte, bízik abban, hogy jól érezték magukat az idei szemeszterben itt Szegeden, és reméli, hogy sok barátot szereztek, és kellemes emlékké válik majd ez a bál. Megköszönte a szervezést az ESN Szegednek és sok sikert kívánt a vizsgákhoz. Gondolatait azzal zárta, hogy a hatalmas érdeklődésre tekintettel szeretné, ha a jövőben rendszeressé válna az esemény.

Dr._Kovacs-Jerney_Leona_az_SZTE_Nemzetkozi_Kepzesek_Irodajanak_irodavezetoje

Dr. Kovács-Jerney Leona az SZTE Nemzetközi Képzések Irodájának irodavezetője. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az eseményen beszédet mondott még Dr. Kovács-Jerney Leona az SZTE Nemzetközi Képzések Irodájának irodavezetője is.

– Az Erasmus Student Network volt elnökeként régi álmom vált valóra, a hallgatók tiszteletére rendezett bállal. Úgy vélem, hogy minden eseményben és visszajelzésben az ESN Szeged mentorainak munkája tükröződik – mondta Dr. Kovács-Jerney Leona.

Gondolatainak zárásaként az ESN Szeged mentorainak segítségével egy kis figyelmességet osztottak ki, amivel az SZTE szerette volna megköszönni a nemzetközi hallgatóknak, hogy az egyetemet választották.

A_szegedi_egyetem_epuleteirol_keszult_naptar

A szegedi egyetem épületeiről készült naptár Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az ajándékozás után a díjkiosztás következett. Olyan kategóriákban osztottak díjakat, mint a legnagyobb utazó, szívtörő, a legnagyobb szórakoztató, a „party állat”, valamint az Erasmus királya és királynője. A verseny az ESN Instagram oldalán zajlott, ahol mindenki jelölhetett, majd az összesítésben megválaszthatta az arra a kategóriára érdemesnek tartott hallgatót.

Beatriz_Oliveira_az_Erasmus_Kiralynoje

Beatriz Oliveira az Erasmus Királynője megköszönte a megtisztelő címet Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az Erasmus Királynőjévé választott Beatriz Oliveira megkoronázását követően elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy ezzel a címmel kitüntették a hallgatók, mivel ő az őszinte, nyitott barátkozás és a kapcsolatok miatt szeretett volna ehhez a közösséghez tartozni. Örök emlék lesz számára Szeged, mert ez itt, ebben a közösségben megvalósult.

ESN_bal_galeria  

Képgaléria az eseményről a képre kattintva elérhető. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Szegedi Tudományegyetem számára kiemelten fontos a nemzetközi hallgatókkal való együttműködés. Az SZTE közössége hallgatóbarát, támogató közeg és egészen a diploma megszerzéséig segíti a tanulni vágyók útját, majd ezt követően is az életük része marad. A hasonló programok nagyban hozzájárulnak, hogy távol az otthonuktól elmélyítse a hallgatókban, hogy nincsenek egyedül, és hogy ők már egy nagy család, a Szegedi Tudományegyetem családjának örökös tagjai.

Kovács-Jerney Ádám

Borítókép: Nemzetközi bálon gyülekező az Erasmusos hallgatók tiszteletére Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek