Bezár

Hírarchívum

Női jótékonysági operagála Zhang Yu Carolyn és tanítványai fellépésével

Női jótékonysági operagála Zhang Yu Carolyn és tanítványai fellépésével

Női jótékonysági operagála Zhang Yu Carolyn és tanítványai fellépésével

2022. december 13.
2 perc

Három női jótékonysági klub fogott össze, hogy operagálát rendezzen december 14-én, szerdán 18 órakor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának épületében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Női jótékonysági operagála Zhang Yu Carolyn és tanítványai fellépésévelA jótékonysági koncerten Zhang Yu Carolyn, Szegeden élő kínai operaénekesnő és tanítványai lépnek fel. Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének művésztanára tanítványaival ingyen vállalta a fellépést, amelynek jegybevételéből a Csongrád-Csanád Megyei Karitász ajándékcsomagokat állít össze rászoruló családok számára. Az operagála előtt Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese köszönti az eseményt.

A jótékonysági koncert szervezői a Partiscum Club Szeged, a Soroptimist Club Szeged és a szabadkai Soroptimist International Club Subotica. Mindhárom szervezet célkitűzése, hogy a női optimizmus segítő erejével nehéz helyzetben lévő nőket támogassanak.

Dr. Bálint Erika, az SZTE SZAOK egyetemi adjunktusa, a Partiscum Club Szeged elnöke elmondta, hogy egyesületük 4 éve alakult és a „Nők a nőkért” jelmondatot választotta. Ez a szervezet rendezte meg három egymást követő évben a szegedi jótékonysági divatbemutatót, amelynek bevételét tavaly a daganatos betegségből gyógyuló nők testi-pszichés rehabilitációja céljára, idén pedig a stroke-ból gyógyuló nők számára ajánlották fel. A Partiscum Club idén májusban a TIK-ben kiállítást, korábban jótékonysági garázsvásárt rendezett, márciusban pedig 250 ezer forintos gyógyszer- és vitamincsomagot adományozott az ukrajnai menekülteknek.

Dr. Bálint Erika a jótékonyságért önfeledt időtöltést és lelki feloldódást ígér a közönségnek.

2022. december 14. (szerda) 18.00
Szeged, Dugonics tér 13. SZTE Rektori Hivatal díszterem
Belépő és támogatói jegy: 3990 forint.

Műsoron:

Zhang Yu Carolyn előadásában Wolf Péter: Ave Mária; Hu Ting Jiang: tavasz balettje; Kacagó dal; A csitári hegyek alatt.

Pál Zsófia előadásában Donizetti: Lucrezia Borgia - Orsini áriája; Mozart: Abendempfindung.

Guo You Jing előadásában Bellini - I Puritani - Ah! per sempre io ti perdei; Mozart - Don Giovanni -Deh vieni alla finestra.

Yan Aoxue előadásában Hu Ting Jiang: Dance of Youth; Lehár Ferenc - Die Lustige Witwe - Hanna Glavari - Es lebt eine Vilja (Vilja-Lied).

Shen Ye Qin előadásában Stanislao Gastaldon: Musica proibita; Antonio Cesti – Orontea - intorno all'idol mio.

Közös előadásban César Franck: Panis angelicus (Messe à trois voix).

SZTEinfo

Borítókép: Zhang Yu Carolyn , az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének művésztanára

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek