Bezár

Hírarchívum

sztetollasbajnoksag

Nemzetközi mezőny indult az SZTE tollaslabda versenyén

Nemzetközi mezőny indult az SZTE tollaslabda versenyén

2022. december 05.
2 perc

Külföldi hallgatói többségben zajlott le a II. SZTE Tollaslabda Egyéni Bajnokság. A résztvevők az SZTE Sportközpont Labdás termében mérhették össze tudásukat. Iráni és indiai győzelmet hozott a megmérettetés.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rövid bemelegítés után a tollaslabda Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság férfi páros győztesei, Pápai Balázs és Pápai Bálint tartottak bemutatót tudásukról.

 sztetollasteremtotal

Fotó: Lantos Rebeka

– 9 éves korom óta tollaslabdázom versenyszerűen, manapság már félporfi szinten. Bálinttal nem rég óta, körülbelül négy-öt éve kezdtünk el párosban együtt játszani. Az Országos Bajnokságot megnyertük fiú párosban, ezért Ocskó Tímea szervező felkért minket, hogy tartsunk egy rövid bemutatót, hogy motiváljuk az egyetemen tollaslabdázókat – mondta el Pápai Balázs, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar matematika szakos hallgatója.

 sztetollaspapai

A bajnokságon amatőrök és profik is indulhattak, hogy mindenki a saját szintjén tudjon versenyezni. Összesen 68 meccset játszott a 27 résztvevő. Az esemény igazán különleges volt, hiszen a magyar játékosok mellett a külföldi hallgatók túlnyomó többségben voltak jelen. Képviselte magát többek között Kína, Vietnám, India, Spanyolország, Irán, Pakisztán is.

sztetollaslabda

Fotó: Lénárt Dóra

– Kicsit félek, de nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Tavaly még az amatőr kategóriában indultam el, idén már a profik között. Szeretem a kihívásokat. Rendszeresen sportolok, ez nagyon fontos számomra. Amikor sokáig tanulok, elkezd fájni a hátam és a fejem, ilyenkor tudom, hogy mozgásra van szükségem – mesélte Chen Luyu, kínai hallgató, aki az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon tanul angol alkalmazott nyelvészetet.

sztetollasuto

tklogo

 Fotó: Lénárt Dóra

A dobogósok érmet és oklevelet kaptak. Amatőr kategóriában Morteza Yazdani, iráni hallgató állhatott fel a dobogó első fokára. A profi kategóriában Ricky George Thomas, indiai hallgató zsebelte be az aranyérmet.

tollaserem_szte

 

Lantos Rebeka

Borítókép: A külföldi hallgatók körében is népszerű volt az SZTE tollaslabda bajnoksága, Fotó: Lantos Rebeka, Lénárt Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek