Bezár

Hírarchívum

regio_patika_nap

Sikeres volt a Régió Patika különleges szakmai napja

Sikeres volt a Régió Patika különleges szakmai napja

2022. december 14.
3 perc

Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Szakorvosi Rendelő orvosait, asszisztenseit várta kötetlen találkozásra 2022. december 14-én a Régió Patika vezetősége. Az egyedülálló kezdeményezés célja az volt, hogy az egészségügyi szakemberek még jobban megismerjék a patika munkatársait, szolgáltatásait, ezáltal még magasabb színvonalúvá váljon a betegek ellátása az intézményben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A gyógyszertárakban zárul a betegellátásnak az a része, amikor a páciensek számára kiderül, hogy pontosan mi a bajuk és milyen terápiával, milyen gyógyszerekkel valósulhat meg a gyógyulásuk. A Szegedi Tudományegyetem különlegesen magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásának kulcsa, hogy a legmodernebb terápiás módszerek, eszközök mellett a szaktudás is a legmagasabb szinten áll rendelkezésre. 2022 márciusában jelentette be a Szegedi Tudományegyetem vezetése, hogy a már korábban is működő két patika (Korányi, Dávid) mellett két új gyógyszertárat létesít. Ezek közül a Centrál március óta, a Régió pedig április óta fogadja a betegeket. Mindkét egység elhelyezkedése ideális, hiszen a betegek már az épületen belül minden segítséget megkapnak a gyógyuláshoz.

A Régió Patika 2022. december 14-én különleges rendezvényre invitálta az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ I. sz. Szakorvosi Rendelő orvosait, asszisztenseit, egészségügyi szakembereit.

Egyutt_egymasert_

– A folyamatosan kiegyenlített magas szintű ellátás biztosításához elengedhetetlen az állandó fejlődés. Éppen ezt a célt szolgálja az országosan is egyedülálló kezdeményezésünk. A szakmai nap célja, hogy kötetlen formában mutatkozzunk be az itt dolgozó orvosoknak, asszisztenseknek és amellett, hogy jobban megismerjük egymást, ők is el tudják mondani az igényeiket nekünk és mi is meg tudjuk azt mutatni, hogy milyen szolgáltatásaink vannak, amelyeket igénybe vehetnek a gyógyítás során. Ez kézenfekvőnek tűnik, de a mai nap tapasztalatai alapján úgy gondolom, hogy mindkét fél tudott újat mondani a másiknak. Végső soron ennek a napnak a pozitív hatását a betegek fogják érzékelni, hiszen az eddigieknél is teljeskörűbb ellátás után, még elégedettebben léphetnek majd ki a rendelő kapuján – mondta Dr. Tóth-Vas Kata, az SZTE lakossági vényellátásért felelős főgyógyszerész-helyettese.

regio_patika_t-vk

A gyógyszerészek több módon is tudják segíteni az orvosok munkáját. Ha egy gyógyszerből ideiglenes hiány alakul ki, akkor például egy szakképzett gyógyszerész – az orvossal együttműködve – nagyon gyorsan tud alternatívát javasolni. A Szegedi Tudományegyetemen minden együtt van a lehető legjobb betegellátáshoz: infrastruktúra, szaktudás és humánerőforrás is, ez utóbbit a kutatások mellett, például az SZTE Gyógyszerésztudományi Karon zajló - képzés is biztosítja.

regio_patika_nyilt_nap_kiado

– Sikeres volt a kezdeményezésünk, mert az itt dolgozó orvosok és asszisztensek nagy része, körülbelül 80 százaléka el tudott jönni. Úgy gondolom, mindenki pozitív élményekkel és megerősödő szakmai kapcsolatokkal távozott. Ennek tükrében tervezzük, hogy speciális, szűkebb fókuszú szakmai napokat tartunk orvos teameknek, például reumatológusoknak, belgyógyászoknak, amelyeken bemutatjuk, hogy mi, gyógyszerészek milyen utógondozást tudunk itt a patikában nyújtani. A gyógyszerészi gondozás – például, hogy milyen gyógyszereket lehet egyszerre szedni, miket nem – pluszt adhat az orvosok munkájához. Ezt a mai nap szlogenje fejezi ki a legjobban: Együtt, egymásért – zárta gondolatait Dr. Tóth-Vas Kata, az SZTE lakossági vényellátásért felelős főgyógyszerész-helyettese.


Kép és Szöveg: Lévai Ferenc

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek