Bezár

Hírarchívum

jakucs_verseny_boritokep

Minden eddiginél több csapatot vár az SZTE a Kárpát-medence legnagyobb középiskolai földrajz versenyére

Minden eddiginél több csapatot vár az SZTE a Kárpát-medence legnagyobb középiskolai földrajz versenyére

2022. december 14.
2 perc

A XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny középdöntőjét és döntőjét 2023. március 31-én és április 1-jén rendezik a Szegedi Tudományegyetemen. A középdöntőre az első fordulóból bejutó 48 csapat kap meghívást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók 2 fős csapatainak szóló megmérettetés idén az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít. A verseny kiemelt témája a „Klímaváltozás kihívásai a Kárpát-medencében”, melyhez kötelező szakirodalmat biztosít a Szegedi Tudományegyetem.

A verseny felépítése:

- Első forduló -

Időpont: 2023. február 16. 14:00-16:30

Helyszín: A jelentkező iskolákban

A forduló online formában történik, feladatait minden csapat saját iskolájában tanári felügyelettel, az SZTE egyetemi CooSpace rendszerében oldja meg. A versenyhez a résztvevők középiskoláinak kell a szükséges internetes elérhetőséget és a számítógépet biztosítania.

- Középdöntő – Döntő -

Időpont: 2023. március 31. - április 1.

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék, 6722 Szeged, Egyetem u. 2.

A középdöntőbe az első forduló legjobb 48 csapata kerül be. A bejutott csapatokat és kísérőtanáraikat vendégül látják, szállást és étkezést biztosítanak számukra Szegeden. A péntek délutáni írásos középdöntőből idén a szombaton zajló országos döntőbe 24 csapat jut tovább.

A döntőben versenyző csapatok három fordulóban mérik össze tudásukat: labor, szóbeli és kvíz.

Az értékes díjak mellett a 2024-től érvénybe lépő felvételi szabályok szerint 100 intézményi felvételi pont jár az első 20 helyezett csapat tagjainak, 75 pont a döntő további résztvevőinek az SZTE TTIK alapszakjain. Az ebben a versenyben nyerhető többletpontok 2024-ben érvényesíthetők.

További részletek és jelentkezés itt.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek