Bezár

Hírarchívum

SZTE_J_gyakorlo2

Lengyel diákok a JUGYU-ban

Lengyel diákok a JUGYU-ban

2022. október 22.
2 perc

Húsz Łódź-i diák vendégeskedett 2022. október 3. és október 7. között a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodájában, akik a Power Projekt elnevezésű lengyel pályázatnak köszönhetően érkeztek Szegedre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Martonné Lányi Anikó szervező némettanár egy online tanári csoportban ismerkedett meg a lengyel pedagógusokkal, akik partnert kerestek pályázatukhoz. Választásuk az iskola 7.b osztályára esett, mert a hetedikes emelt szintű német nyelvi drámaosztály tanulói ugyanolyan drámapedagógiai módszerekkel tanulnak német nyelvet, mint a lengyel fiatalok.

A lengyelországi vendégek egy hetet töltöttek Szegeden. Délelőttönként egy-egy tanítási órán vettek részt, ezt követően pedig a 7.b-s diákokkal a közös projekten dolgoztak. Egy német nyelvű színdarabot állítottak össze, melyhez a díszleteket és a kellékeket is maguk készítették el, pénteken pedig bemutatták előadásukat az érdeklődőknek. Emellett minden napra jutott közös szabadidős program is: voltak városnézésen, ahol a német nyelvű idegenvezetők a szegedi diákok voltak, kisvasutaztak, kirándultak Ópusztaszerre, bepillantottak a Szegedi Nemzeti Színház kulisszái mögé, és elutaztak Budapestre is. Az egyhetes program részletes, fényképes beszámolója itt olvasható.

SZTE_gyakorlo
A programon készült képek itt megtekinthetőek.

A vendéglátás és a kirándulások költségeit a Wacław Felczak Alapítvány Sasfiókák pályázatán (2022/135.) elnyert támogatásból finanszírozta az iskola.

Az együttműködés által a diákok megismerhették egymás kultúráját és gyakorolhatták a németet, mint közvetítő nyelvet. A szervezők bíznak abban, hogy ezzel a programmal egy hosszabb lengyel-magyar testvériskolai együttműködést sikerült megalapozniuk.

alapitvany

Szöveg és fotó: SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek