Bezár

Hírarchívum

cover_1

Indonéz ízek, táncok, dalok kavalkádja az SZTE-n

Indonéz ízek, táncok, dalok kavalkádja az SZTE-n

2022. október 19.
1 perc

2022. október 21-én, a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri főépületben rendezik meg az indonéz diákok kulturális délutánját. Az esemény a Hősök Napja nevet viseli, amely egyben megemlékezés is az ország függetlenné válására. Célja többek között, hogy az indonéz hallgatók megismertessék az érdeklődőkkel az Indonéziának szabadságot kivivó hősök értékeit, valamint, hogy nemzetközi rendezvénysorozaton mutassák be a térség sokszínűségét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az indonéz kormány az Indonesian International Student Mobility Awards, azaz az IISMA kiválósági ösztöndíjprogramot, már másodszor hirdette meg, ami egy szemesztert biztosít az indonéz hallgatók számára a világ legrangosabb, nemzetközileg is elismert egyetemein. Ennek köszönhetően a 2022/2023-as tanév őszi félévében 46 fiatal indonéz diák folytathatja tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. A magyar egyetemek közül csupán két intézmény képviselteti magát a kezdeményezésben, az egyik az SZTE, a másik pedig a PTE.

A diákok hagyományos kulturális délutánja a „Bhinneka Tunggal Ika” jegyében zajlik, ami annyit tesz, hogy az egység, a különbözőségben rejlik. Az eseményt Csúri-Magosi Rita, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság munkatársa nyitja meg.

A Szegedi Tudományegyetem nagyon fontosnak tartja, hogy a nemzetközi fiatalokat tömörítő csoportok minél jobban képviselhessék és bemutathassák magukat és a kultúrájuk sokszínűségét az egyetemen. A rendezvényen az érdeklődők megismerhetik az Indonéz himnuszt, azaz a Rayat, valamint tradicionális indonéz táncokat is láthatnak. A programot, kiállítások, TED talk-ok, interaktív mini játékok és ételkóstolók is színesítik.

Az előző évi kulturális délutánról készült beszámoló ízelítő itt olvasható.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek