Bezár

Hírarchívum

2-es_korhaz_napelem

Energetikai fejlesztések előkészítése a Szegedi Tudományegyetemen

Energetikai fejlesztések előkészítése a Szegedi Tudományegyetemen

2022. október 28.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem célja épületeinél energetikai fejlesztések előkészítése, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek alkalmazása. Ezek révén az épületek energetikai besorolása, mutatói javulnak. A korszerűsítés a gazdaságosabb fenntarthatóság mellett magasabb használati komfortot is eredményez. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg európai uniós vissza nem térítendő támogatásból.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 268,39 millió forint támogatásból megvalósuló fejlesztés a KEHOP-5.2.15-21 számú, „Középületek energetikai fejlesztéseinek előkészítése” elnevezésű projekt keretében jön létre a Szegedi Tudományegyetemen 2022. július 9. és 2023. július 8. között. Célja a Szegedi Tudományegyetem épületeinél – kollégiumok, oktatási, klinikai épületek – energiahatékonysági tervezési feladatok megvalósítása, a kiviteli tervek, a tervezett állapotra vonatkozó energetikai számítások elkészíttetése, majd az energetikai számításokon alapuló kivitelezői szerződések megkötése.

Közép- és hosszú távú cél az egyetemi épületek energiafelhasználásának és szén-dioxid kibocsátásának drasztikus csökkentése, nagyobb hangsúlyt helyezve a megújuló energiák használatára, ezáltal megfelelve a hazai és az EU energetikai és környezetvédelmi irányelveinek.

A projekt eredményeként olyan - a hazai és EU stratégiákkal összhangban lévő épületek energetikai fejlesztésére, korszerűsítésére vonatkozó tervek és energetikai számítások jönnek létre, amelyekkel hosszú távon költséghatékonyan, környezettudatosan tudja fenntartani, és működtetni az egyetem épületeit.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek