Bezár

Hírarchívum

20221019_153113

A dél-koreai Gachon Egyetem delegációja járt az SZTE-n

A dél-koreai Gachon Egyetem delegációja járt az SZTE-n

2022. október 20.
1 perc

Dél-Korea kilencedik legnagyobb felsőoktatási intézményének, a Gachon Egyetemnek a küldöttei látogatottak a Szegedi Tudományegyetemre október 19-én. A delegáció a jövőbeli együttműködési lehetőségekről tárgyalt az SZTE képviselőivel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Gachon Egyetem képviseletében. Kim, Juneki és Lee, Seung Hwan, az intézmény nemzetközi ügyekért felelős egységének munkatársai érkeztek október 19-én a szegedi egyetemre. A küldöttséget Dr. Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója és Dr. Szabó Előd, az SZTE Nemzetközi Képzések Irodájának vezetője fogadta.

GachonEgyetem
A megbeszélésen készült képek itt megtekinthetőek.

A 26 ezres hallgatói bázissal rendelkező dél-koreai intézmény és a Szegedi Tudományegyetem profilja között több párhuzam is húzható. Nemcsak a tudományterületek tekintetében kínál hasonló képzéseket a két egyetem, hanem a nemzetközi rangsorokban is azonos kategóriába sorolhatók. – Az egyeztetésen a jövőbeli együttműködési lehetőségeket tártuk fel a hallgatói csereprogramok és a rövid távú képzések tekintetében. Úgy gondolom, hosszú távon a Szegedi Tudományegyetem több kara is bevonható lesz az együttműködésbe – fogalmazott Dr. Bene Tamás. Hozzátette: több olyan kutatási terület is felmerült, amelyen lehetnek kapcsolódási pontok, akár közös kutatás-fejlesztés tekintetében is. Ilyen terület a mesterséges intelligencia és az akkumulátortechnológia.

SZTEinfo

Fotó: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek