Bezár

Hírarchívum

Tandi_Flora_Borito

Miklósa Erika és Wolf Kati társaságában mutatja be legújabb lemezét az SZTE egykori hallgatója, Tandi Flora

Miklósa Erika és Wolf Kati társaságában mutatja be legújabb lemezét az SZTE egykori hallgatója, Tandi Flora

2022. május 23.
2 perc

2022. május 25-én mutatja be az Egyetemi Tavasz záróeseményeként legújabb lemezét a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatója, Tandi Flora. Az énekesnő harmadik lemeze decemberben jelent meg #5050 címen, zenei anyagát a szegedi Molnár Gábor jegyzi. Az új dalok tematikus koncepcióra épültek és összetartó erejük van: az egyenlőség fontosságát mutatják be az élet legkülönbözőbb területeire vetítve.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az énekesnő a Premier és a Flow című, szintén tematikus felépítésű albumjaival az elmúlt években több nemzetközi sikereket ért el, bemutatkozott számos európai ország színpadán, valamint koncertezett Indiában és az Egyesült Államokban is. Az SZTE egykori hallgatója 2009-ben, az Őszi Kulturális Fesztiválon adta első koncertjét, decemberben megjelent, harmadik lemezét, amely a #5050 (Fifty-fifty) címet viseli pedig először ugyancsak Szegeden, az Egyetemi Tavasz közönsége hallhatja. Az albumot idén Fonogram-díjra jelölte a szakma. A szegedi színpadon Florát zenekara kíséri majd, kiegészülve elismert művész barátaival, akik az #5050 nevű lemezen megjelent dalokban duettpartnerei voltak.

 

Tandi Flora számtalan kihívással nézett szembe az elmúlt két és fél évben. Nemcsak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, hanem édesapja halála is megnehezítette harmadik albumának elkészülését – a május 25-i koncertet az Ő emlékére ajánlja.

 

- A lemezen 12 dal van, ebből hat szóló és hat duett. A duók közül hármat férfi, a másik hármat pedig női előadóművészekkel énekeltem fel. Emellett a nyelvek sokszínűségét is megpróbáltam balanszban tartani. Ez azt jelenti, hogy hat dal magyar nyelvre, három angol, a másik három pedig francia nyelvre íródott. A lemez felépítése az egyenlőségre épült, az emberi kapcsolatok mellett a szociális és társadalmi kérdéseket is érinti. Ennek tükrében a duettpartnereket is úgy próbáltam kiválasztani, hogy hiteles előadói legyenek az adott témáknak – kezdte gondolatait Tandi Flora, az SZTE ÁJTK egykori hallgatója, énekesnő.

 

A művésznő ismertette: Miklósa Erika és Wolf Kati mellett a dalokat Vásáry Andréval, Lakatos Krisztiánnal, Amaury Vassili francia operaénekessel, - akire a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon figyelt fel – valamint Olasz Flóra, hárfaművésszel vették lemezre.

 

- Ugyan énekesnőként tevékenykedem és ez is a hivatásom, de szereztem egy jogi diplomát a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Igazság szerint már ott nagyon érdekelt az emberi jogok témaköre. Az egyetem elvégzését követően volt szerencsém olyan, különböző kampányok elkészítésében részt venni, amelyek társadalmi egyenlőtlenségeket mutattak be. Néhány éve kijutottam Amerikába, az ENSZ nők helyzetével foglalkozó bizottságának csúcstalálkozójára, ahol számtalan előadást meghallgattam és akkor ott eldöntöttem: a dalaim az emberek közötti egyenlőség témájára épülnek majd – emelte ki a művésznő.

 

Tandi Flora zárásképp elmondta, hogy a szegedi bemutatót több magyar fellépés követ, majd Amaury Vassili közbenjárásával Franciaországban is bemutatják a lemezt.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek