Bezár

Hírarchívum

Hajnal_Tensiz-23_Nyito

Ősszel az első osztályért játszhat az SZTE SPORTMÁNIA férfi tenisz csapata

Ősszel az első osztályért játszhat az SZTE SPORTMÁNIA férfi tenisz csapata

2022. május 30.
2 perc

Izgalmas fordulók után, a negyedik helyen zárta a tavaszi csapatbajnokságot az SZTE SPORTMÁNIA férfi tenisz csapata a másodosztályban. Hajnal István irányításával, ősszel az élvonalba jutásért léphetnek pályára a játékosok, akik között a Szegedi Tudományegyetem volt, jelenlegi és remélhetőleg jövendőbeli hallgatói is helyet kaptak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ahogyan arról korábban már hírt adtunk hosszútávú együttműködést kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Sportmánia Közhasznú Egyesület. A közös munka keretében erősödtek az egyetemi tenisz csapatok és infrastruktúrában is jelentősen előre lép az intézmény. A megállapodás hatása már az eredményekben is tükröződik. A férfi csapatbajnokságon ősszel a legjobbak közé kerülhet az SZTE SPORTMÁNIA.

A képen balról jobbra: Nagy Gergő, Virághalmi Viktor, Hajnal István, Rákos Zoltán, Juhos Tibor, Kovács Barnabás, Kovács Marcell, Szabó Kristóf

sztesm

A csapat tagja Juhos Tibor is, az SZTE Állam és Jogtudományi Karának hallgatója. A korábban elsőkategóriás versenyeket nyerő teniszező, az első Széchenyi Egyetemi bajnokságot már új egyesülete színeiben, egyéniben és párosban (Grunner Benedekkel) is megnyerte. A 2022-es, tavaszi férfi tenisz csapatbajnokság végeredménye hét forduló alatt alakult ki.

Az SZTE SPORTMÁNIA eredményei:

4 győzelem:

- SZARVAS - SZTE SPORTMÁNIA 3/6

- SZTE SPORTMÁNIA - VIHARSAROK (Békéscsaba) 7/2

- SZTE SPORTMÁNIA - MAFC DIEGO 9/0

- MACH POINT - SZTE SPORTMÁNIA 4/5

3 vereség:

- SZTE SPORTMÁNIA - GYULA 2/7

- BUDAÖRS - SZTE-SPORTMÁNIA 5/4

- SZTE SPORTMÁNIA -MTK 3/6

- Összegezve az eredményeket, elégedettek lehetünk a 4.hellyel, mert ez azt jelenti  hogy ősszel a feljutásért játszhatunk. Ugyanakkor maradt némi hiányérzet bennünk, hiszen akár  előkelőbb helyen is zárhattuk volna a tavaszi fordulót. Sérülések, érettségi és sok elszalasztott lehetőség hátráltatta a csapatot, de ősszel megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból – értékelte a csapat teljesítményét Hajnal István, a Hajnal Tenisz Iskola névadója és a Sportmánia Közhasznú Egyesület vezetője.

Hajnal_I

A „fehér sport” hagyományai az SZTE-n egészen Szent-Györgyi Albertig nyúlnak vissza. Az újszegedi Erzsébet-ligetben található pályán sportolt rendszeresen az SZTE Nobel-díjas volt rektora.  Ezt a fontos szellemi és tárgyi örökséget szeretné nem csak megőrizni, hanem fejleszteni és a XXI. század elvárásainak megfelelővé tenni az egyetem. A jelenleg is fejlesztés alatt álló sportlétesítményben folyamatosan vannak testnevelés órái a hallgatóknak, de aki ezen túl is szeretné igénybe venni a pályákat, kedvezményesen teheti ezt meg. Ez igaz az egyetemi polgárokra, oktatókra és a hallgatókra is. További részletek az alábbi linken. A fejlesztések a Szegedi Tudományegetem hosszútávú testkultúra koncepciójához illeszkedve valósulnak meg.

tklogo

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Facebook, Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek