Bezár

Hírarchívum

b3

Országos egyetemi bajnok az SZTE hallgatója

Országos egyetemi bajnok az SZTE hallgatója

2022. május 26.
2 perc

Bojtor Gellért nyerte az idei szabadfogású birkózó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságot (MEFOB), a 97 kilogrammos kategóriában. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar harmadéves, osztatlan testnevelés-angol szakos hallgatója a kötöttfogású szakágban is dobogóra állhatott, ott ezüstérmet nyert.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pécsen rendezték a 2022-es Egyetemi és Főiskolai Birkózó Bajnokságot. A versenyen az összes szakág, így a kötöttfogás, a szabadfogás és a női birkózás is helyet kapott, illetve azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek birkózó versenyengedéllyel, amatőr kategóriában tehették magukat próbára.


b1


Az ország több egyeteméről is képviseltették magukat birkózók az idei bajnokságon, népes küldöttség érkezett a hazai pályán szereplő Pécsi Tudományegyetemről vagy éppen a fővárosi Testnevelési Egyetemről. A Szegedi Tudományegyetem régen indított versenyzőt ezen a viadalon. Idén is egyedüliként Bojtor Gellért képviselte az SZTE-t, ám annál eredményesebben. Az egyetem mellett az Orosházi Birkózó Egyesület igazolt versenyzője edzőjével egyeztetve úgy döntött, hogy mind kötöttfogásban, mind szabadfogásban tesz egy próbát, ami végül két érmet is jelentett az egyetemnek és a testnevelés-angol szakos hallgatónak.


Középen a bajnok, Bojtor Gellért

280636488_805524917084219_6535955832713638356_n

- Mivel 6 éve nem versenyeztem, ezért nem voltak nagy elvárásaim a versennyel kapcsolatban, inkább a versenyzés hiánya és a birkózás szeretete miatt szerettem volna legfőképpen részt venni. 97kg-s kategóriában indultam mindkét fogásnemben. A verseny úgy zajlott, hogy először a kötöttfogású mérkőzéseket rendezték és később a szabadfogásúakat. Az első meccsemet, magamat is meglepve technikai fölénnyel sikerült megnyernem, ami pozitív benyomást és önbizalmat adott nekem. A következő mérkőzésem egy válogatott birkózó ellen volt, aki ellen ugyan nem találtam ellenszert, mégis egy ideig tartani tudtam vele a lépést. A harmadik meccsemet ismét technikai fölénnyel sikerült hoznom, így kötöttfogásban sikerült szereznem egy ezüstérmet. Következett a szabadfogás, amelyet személyesen jobban szeretek, korábbi aktív versenyzői éveimben is ezt a fogásnemet preferáltam. Az ellenfelem az aranyéremért vívott találkozón egy tapasztalt, ügyes birkózó volt, azonban őt is sikerült technikai fölénnyel legyőzni (11-0), ezzel aranyérmet szereztem. Nagyon jól éreztem magam a verseny alatt, és örömmel tölt el, hogy két érmet is sikerült hoznom, amiből az egyik arany, és országos egyetemi bajnoknak mondhatom magam. Szeretném ezzel a versennyel újra beindítani a versenyzési élményeimet, és remélem, hogy még többször képviselhetem az SZTE-t birkózóként - értkelte Bojtor Gellért az országos bajnokságot.

 tklogo

Bojtor Gellértnek gratulálunk!

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó forrása: Bojtor Gellért

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek