Bezár

Hírarchívum

SZTE BBMK

II. Bartók Béla Napok az SZTE-n

II. Bartók Béla Napok az SZTE-n

2023. március 21.
1 perc

Előadás, hangversenyek, flashmob, emlékkiállítás – elkezdődtek a II. Bartók Béla Napok programjai a Szegedi Tudományegyetemen. A nagyszabású zenei rendezvénysorozat eseményeit 2023. március 20-24. között olyan helyszíneken rendezik, mint az SZTE Rektori Hivatalának díszterme, a Rókusi Templom, illetve a Somogyi Könyvtár. A kiállításnak az SZTE Klebelsberg Könyvtár, a flashmoboknak pedig Szeged jeles pontjai adnak helyszínt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A négynapos eseménysorozat 2023. március 20-án Újváriné Illés Mária előadásával kezdődött, amelyet tanári hangverseny követett.


Március 21-én 18 órától a Rókusi Templomban a Budapesti Marczibányi Téri Kodály Iskola Kórusa és a Szegedi Bartók Béla Nőikar hangversenyére várják a nagyérdeműt.


Március 22-én 19 órától az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus hangversenye szórakoztatja majd a komolyzene kedvelőit, az SZTE Klebelesberg Könyvtárban pedig a 100 éve született Sinkó György, Liszt-díjas operaénekes, Érdemes művész, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja emlékére nyílik kiállítás 10 órakor. Március 23-án 19 órakor a Szegedi Hegedűegyüttes és a Kodály Kórus Debrecen hangversenyére várják az érdeklődőket az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.



BBMK
A programok részletes leírása a képre kattintva tekinthető meg.

 

A komolyzenei rendezvénysorozatot március 24-én 19 órakor a Mendelssohn Kamarazenekar hangversenye zárja az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében.

 

Az SZTE BBMK hallgatói az eseménysorozat ideje alatt Szeged legikonikusabb helyszínein flashmobbal készülnek.


SZTEinfo


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek