Bezár

Hírarchívum

tul_kozel

Heti könyvajánló - Reke Balázs: Túl közel

Heti könyvajánló - Reke Balázs: Túl közel

2023. március 28.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.Ezúttal Reke Balázs kötetét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A természet nem kegyetlen, épphogy igazságos, válogat, megújít, ugyanúgy szereti azt, amit életben hagy, és azt is, amit elpusztít, ebben különbözik az embertől. Mi nem tudunk szeretve pusztítani […]”

Reke Balázs a szolnoki középiskolai éveket követően a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett klasszika filológia alapszakon, filmelmélet és filmtörténet minor szakon, majd vizuális kultúratudomány mesteren. A diploma megszerzését követően is Szegeden maradt. 2015-ben jelent meg az Így jutunk a csillagokig című műve, a Túl közel a második regénye. A vele készült interjú ide kattintva olvasható.

A Túl közel című „western” történelmi regény a kiegyezés utáni Zemplén hegyeibe kalauzol, ahova egy hátborzongató vonatút után érkezik meg főhősünk. A katedrát elfoglalva kezdetben észrevétlenül olvad be a helyi közösség mindennapjaiba, azonban megjelenésével furcsa halálesetek sorozata kezdődik, miközben a polgármester is szövögeti egyre nagyobb álmait. Vajon sikerül-e elérnie a már-már amerikai álomnak minősíthető célokat a „boldog békeidőnek” titulált korszakban vagy rájön, hogy új barátjához nem szerencsés túl közel kerülni? A regény a jó és a rossz örök harcát mutatja be, miközben a pusztítás miértjén gondolkodunk. Félelmetes bele látni, hogy ez az öncélú rombolás mennyire, néha már túl közel van a hétköznapi emberek mindennapjaihoz. A krimi, thriller, western, történelmi regény kedvelői élvezni fogják Reke új könyvét.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek