Bezár

Hírarchívum

A_napsugaras_haz_rejtelye

Heti könyvajánló - Löffler Zsuzsanna: A napsugaras ház rejtélye

Heti könyvajánló - Löffler Zsuzsanna: A napsugaras ház rejtélye

2023. március 16.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„De jó, akkor egyszerű az egész! Én tudom, hol van a kincs elrejtve!

Löffler Zsuzsanna a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végzett régész szakon, azóta háromgyermekes édesanya is. Biológia tagozatos középiskolásként a szak adott lehetett volna, de végül a régészet mellett döntött. A Móra Ferenc Múzeum régésze jelenleg is, mellette mesekönyv íróként tevékenykedik. A napsugaras ház rejtélye önkormányzati támogatás segítségével jelent meg, így a szerencsések egy kampánynak köszönhetően ingyen szerezhették meg, illetve náluk is lehet jelezni, ha valaki szeretné a gyerek könyvespolcon tudni.

December hónapban a szegedi kötődésű mesekönyv írókat választottuk A Hónap Alma Mater Tagjainak, így az akkor velük készült interjú itt olvasható vissza: https://sztealmamater.blog.hu/2022/12/15/a_padbol_a_sorok_moge

A kincskereső kalandregény főhősei kisiskolások, illetve egyetemisták. A mostani mesekönyv kiinduló helyszíne Alsóváros, egy lebontásra ítélt napsugaras ház szomszédságában nyaralnak a kiskamaszok. Megyénk legendáit, régészeti leleteit, építészeti, történeti emlékeit ismerhetjük meg a kaland során. Öten együtt járják be autóval a vidéket, és fejtik meg a kérdéseket: kincskeresésen keresztül ismerik meg tulajdonképpen a Dél-Alföld e régióját, minden feladvány egy-egy nagyobb városba és környékére visz ugyanis el. Szentes, Hódmezővásárhely, Makó mellett érintik például az ecseri és a csomorkányi templomromot, a kiszombori körtemplomot, de kutatnak szélmalomban is. A napsugaras ház rejtélyét Kormányos Adrián illusztrálta, aki életében először dolgozott gyerekkönyvön, a múzeum munkatársai, Tóth István történész és Molnár Csilla régész pedig lektorálták.

Lázárné Csernus Anikó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek