Bezár

Hírarchívum

SZTE_Guardians_kupa

Az SZTE nyerte az Első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokságot

Az SZTE nyerte az Első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokságot

2023. március 22.
2 perc

Új sportágban mérhették össze tudásukat a hazai egyetemek. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói csapata, az amerikai futball tornán minden mérkőzést megnyerve, 100 %-os teljesítménnyel zárt az első helyen. A sikerből oroszlánrészt vállalt a Guardians Amerikai Futball Club, amely az SZTE Sportközpontjával együttműködve hozta létre és készíettte fel a csapatot.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Példaértékű együttműködés hozott aranyérmet a Szegedi Tudományegyetem számára egy olyan sportágban, amely kiválóan illeszkedik a felsőoktatási intézmények testkultúra koncepciójába, mellette remek csapatépítő tevékenység is. A Guardians Amerikai Futball Clubbal együttműködve készült és vett részt a Szegedi Tudományegyetem a Győrben megrendezett amerikai futball tornán.

A „tojáslabdás” sportág rendkívül népszerű és egyre többen űzik Magyarországon is. Az észak-amerikai sportágakra jellemző, hogy a profi bajnokságok előszobája az egyetemek egymásközti versengése. Az Első Egyetemi Amerikai Futball Bajnokság szervezőinek célkitűzése is az, hogy évről évre nagyobb létszámú és komoly presztízzsel bíró rendezvénnyé váljon a kupa.

A sporttörténeti jelentőségű, első bajnokságot az SZTE csapata úgy hódította el, hogy mind a négy mérkőzését megnyerte.

 SZTE-Guardians

Az SZTE Guardians csapata, Fotó: Guardians Amerikai Futball Club

A négy hazai felsőoktatási intézmény részvételével megrendezett bajnokságon az SZTE magabiztosan hozta a győzelmeket és végig egyértelműen kimagaslott a mezőnyből. A kupa jó hangolódás volt az egyesületi színekben is sportoló hallgatók számára, hiszen április elején indul a Guardians számára a Magyar Amerikai Futball Bajnokság (HFL), vagyis a hazai bajnoki szezon.

guardians_bajnok

A torna legértékesebb játékosa szintén az SZTE hallgató lett, Leszkován Ádám.

A csapat felkészítésében részt vett Baranyi Ernő, Lénárt Attila és Hansel Botond. A sikerhez hozzájárult Kiri József, a Guardians klub elnökének munkája és az SZTE Sportközpont együttműködése, szervező tevékenysége is.

tklogo

Csapattagok: Jász Norbert, Mufeed Jamil, Leszkován Ádám (MVP), Zuba Botond, Sztankovics Botond, Nyiradi Marcell, Kovács Csaba, Karkas Balázs, Stammer Szabolcs, Bíró Tamás, Tóth Ádám, Sági Péter, Ignácz Botond, Tóth Jakab, Csík Gábor András.

 

SZTEinfo

Fotó: Guardians Amerikai Futball Club, Facebbok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek