Bezár

Hírarchívum

2023. Június

1 2 

Nyito_Szijj_Raolvasas_UI_IMG_20230609

2023. július 01.
9 perc

Zenés irodalmi sorozat a Ráolvasás. A Grand Cafe műfajteremtő estjén, a 94. Ünnepi Könyvhéten a szegedi József Attila Tudományegyetem egykori bölcsész hallgatója, Szijj Ferenc legújabb verskötete, a Ritka események és a költő teremtette világ került fókuszba. A Szegedre ritkán látogató szerzővel 2023. június 9-én Mikola Gyöngyi irodalomtörténész, az SZTE BTK Orosz Filológiai Tanszék munkatársa beszélgetett. E „ritka esemény” összefoglalóját „ráolvasóként” Szijj-idézetekkel tűzdelve adjuk közre.

Phad avató, 2023

2023. június 30.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetemen a 2022/2023-as tanév tavaszi félévének végén 17 habilitált és 123 PhD doktori címet szerzett hallgatót avattak. Az eseménynek a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont, 2023. június 30-án, ahol összesen 140-en vehették át oklevelüket.

Del-alfoldi_Gazdasagfejlesztesi_Zona

2023. június 30.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem részéről Prof. Dr. Gellén Klára, oktatási rektorhelyettes és Dr. Fendler Judit kancellár, valamint Bányai Gábor, Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos írták alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a jövőben a régió egyetemei stratégiailag együttműködve, céljaikat összehangolva dolgozzák ki és hajtják végre a térséget érintő, átfogó fejlesztéseket.

SZTEnyito

2023. június 30.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Egészségtudományi Képzési Tömbjének (EKT) épületében büfének helyet adó helyiségcsoport vendéglátó ipari jelleggel történő üzemeltetése bérleti szerződés keretében.

A differenciálegyenletek kvalitatív elmélete konferencia a Bolyai Intézetben

2023. június 29.
7 perc

A szegedi egyetemen 44 éves hagyományra visszatekintő nemzetközi konferenciát rendeztek az SZTE Bolyai Intézetében a differenciálegyenletek kvalitatív elméletéről. Az időben változó folyamatokat leíró egyenletek természetének kutatási témáiban az absztrakt matematikai szépség és a valós modellekben jelentkező hasznosság találkozik. E találkozás leírására teszünk kísérletet Dr. Krisztin Tibor matematikus, az SZTE Bolyai Intézet egyetemi tanára és Dr. Röst Gergely matematikus, az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium szakmai vezetője segítségével.

SZTE_ösztöndíj

2023. június 29.
4 perc

A következő félévtől az SZTE doktoranduszai 40.000 forinttal több ösztöndíjat kaphatnak és 200 PhD-hallgató részesül majd kiválósági doktori ösztöndíjban.

Humán politikai átadó, 2023

2023. június 29.
13 perc

A 2022/23-as tanévben a Szegedi Tudományegyetemen mintegy 120 egyetemi polgár korábbi időszakban nyújtott teljesítményét ismerték el vezetői megbízással, új munkaköri vagy kitüntető cím adományozásával, díszoklevéllel. A humánpolitikai átadónak a Rektori Hivatal díszterme adott otthont, 2023. június 29-én. Az elismeréseket Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora és Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja adta át.

ny

2023. június 29.
5 perc

Földünk, és „rajzának” színeváltozása - földrajz tankönyvek egykor és most - akár ez is lehetne az alcíme a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kuno Könyvtára legújabb digitális kincsének. Dr. Szilassi Péter földrajz tankönyv-gyűjteményében 1842-ből származik a legrégebbi tankönyv, amit Arany János tanárkollégája, Kiss Lajos írt. A Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia együttműködésével digitalizálták ezt a páratlan tudásanyagot, amelynek célja az értékmegőrzés mellett egy új kutatási horizont megnyitása, akár a mesterséges intelligencia bevonásával. Az adatbázis heteken belül online is elérhető lesz.

SZTE_SZGYTV

2023. június 29.
2 perc

A szegedi egyetem egykori, Nobel-díjas rektora előtt tisztelgő XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre a magyarországi és a határon túli magyar nyelvű középiskolák diákjait várják felkészítő tanáraikkal együtt. Az idei verseny a továbbtanulásra is nagy hatással lehet: a 2024-es felvételi eljárásban az SZGYTV-n részt vett diákok plusz pontot kaphatnak, amennyiben az SZTE egyes szakjaira jelentkeznek.

nyito_TIK_kiallitas

2023. június 29.
2 perc

Kiállítás nyílt június 26-án „Creator Smyphony” címmel az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, ahol a Szegedi Tudományegyetem két nemzetközi hallgatója – Farinaz Ajili és Elika Valehi – festményei tekinthetők meg. A diákok tanulmányaik mellett a művészeti tevékenységeiket is folytatták Szegeden.

szte_btk_csapobeno

2023. június 29.
9 perc

Prof. Dr. Csapó Benőt családja és hozzátartozói mellett a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének és Neveléstudományi Doktori Iskolájának munkatársai, szerzőtársai, kollégái, pályatársai, barátai is gyászolják. A neveléstudományi kutatások fejlődését alapvetően meghatározó, széles körben hivatkozott tanulmányai, könyvei, gondolatai, értékrendje velünk maradnak, emlékét szeretettel és tisztelettel megőrizzük. Isten nyugosztalja Professzor Urat, nyugodj békében, Benő!

pocsai_richard_szte_trial

2023. június 29.
5 perc

A triál még viszonylag fiatal sportnak számít Magyarországon, de jó úton halad, hogy egyre népszerűbb legyen. Pocsai Richárd korábban versenyzőként ért el számos eredményt, az utóbbi években pedig az Extreme Bike Show főszervezőjeként vesz részt az események és versenyek rendezésében. Az SZTE Mérnöki Kar hallgatóját kérdeztük a triálról, a tanulmányairól és a vállalkozói élet nehézségeiről is.

SZTE_QS_rangsor_szerint_iden_is_az_SZTE_a_legjobb_magyar_egyetem

2023. június 28.
2 perc

A legjobb magyar egyetemként végzett a Szegedi Tudományegyetem a Quacquarelli Symonds (QS) frissen megjelent világranglistáján. Az idei értékeléshez a brit cég több változtatást is eszközölt rangsorolási gyakorlatán: új szempontokat vezetett be és módosította egyes indikátorai súlyozását. Az SZTE idén 601-610. helyen végzett a ranglistán, amelyre a Tisza-parti universitas mellett tíz magyar intézmény került fel.

tea_trening

2023. június 28.
1 perc

A Komplex Digitális Modellváltás – intelligens fokozatváltás projekt támogatásával hirdették meg és bonyolították le Hallgatóközpontú oktatás. Tanulási eredmény alapú képzésfejlesztés a felsőoktatásban címmel azt a kétnapos tréninget, melyre a Szegedi Tudományegyetem bármely karáról érkezhettek részt vevő oktatók.

SZTE_BTK_CsapoBeno

2023. június 27.
1 perc

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, becsülték és szerették, hogy Csapó Benő professzor a hazai és nemzetközi neveléstudományi kutatás és tanárképzés egyik legkiemelkedőbb képviselője 70 éves korában, 2023. június 26-án elhunyt.

Szegedi Szabadtéri, 2023

2023. június 27.
2 perc

2023. július elsején kezdetét veszi hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiválja, a Szegedi Szabadtéri Játékok. A színházi fesztiválon több, a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő előadóművésszel és önkéntessel is találkozhat majd a közönség.

Dr. Osvay Károly (SZTE), a Nemzeti Lézeres Transzmutációs Laboratórium vezetője

2023. június 27.
9 perc

Még meg sem jelent az SZTE-n működő Nemzeti Lézeres Transzmutációs Laboratórium tavalyi eredménye arról, hogy kis energiájú lézerrel is létrehozható folytonos neutronforrás, amikor Dr. Osvay Károly kutatócsoportja idei kísérletében százszorosára növelte a másodpercenként keltett neutronok számát. Az ELI ALPS kutatóközpont történetében először végeztek több órán át tartó, kontrollszobából irányított „zárt” kísérletet.

Novenytan_nyito

2023. június 27.
2 perc

Új Lendület kutatócsoporttal gyarapodott a Szegedi Tudományegyetem. A Magyar Tudományos Akadémia 2023. évi felhívására 108 ifjú tudós pályázott, 19 nyert. Az Akadémia Lendület programjának támogatását elnyert ifjú kutatók egyike Ördögné Kolbert Zsuzsanna az SZTE Növénybiológiai Tanszékének habilitált egyetemi docense.

nyito_BBMK_nyari_akademia_2023

2023. június 27.
1 perc

Öt országból több mint 100 növendék gyarapítja komolyzenei tudását június 26. és 30. között az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Szegedi Nyári Akadémiáján. Az egyhetes programsorozat idején ingyenes hangversenyekkel, előadásokkal és a résztvevők fellépéseivel várják a zeneszerető közönséget.

Nyito_j__Loffler_Zsuzsanna_meseiro_IMG_9577

2023. június 26.
5 perc

Megrögzött olvasóból lett (mese)író Löffler Zsuzsanna régész, a Szegedi Tudományegyetem egykori hallgatója, a Móra Ferenc Múzeum munkatársa. Az elvarázsolt testvérek-sorozat első két és további három részéről, A napsugaras ház rejtélye című meseregényről, no meg íróvá válásáról árult el titkokat a szerző, akit Kosztolányi-Németh Marianna könyvtáros kérdezett a 94. Ünnepi Könyvhét szegedi egyetemi rendezvényén.

Az SZTE Bolyai épülete

2023. június 26.
2 perc

Összesen 155 fiatal kutató, köztük 14, szegedi kutatóhelyen dolgozó ifjú tudós nyerte el idén a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János Kutatási Ösztöndíját. A Szegedi Tudományegyetem 11 új „bolyaisa” 8 tudományterületet képvisel.

IOI_logo_2023

2023. június 26.
1 perc

Idén Magyarország rendezi meg – a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével – a 35. Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics, IOI 2023). A világ egyik legrangosabb informatikai versenyére mintegy 1000 vendég érkezik, köztük 400 versenyző. A nemzetközi diákolimpiára, amelyet 2023. augusztus 28. és szeptember 4. között rendeznek meg, csapatkísérők jelentkezését várják. A kísérők szállást, étkezést és a nyolc napra bruttó 80 ezer forint díjazást kapnak.

Nyito_Kolozsvari_Matyas-szobornal

2023. június 26.
4 perc

Útra keltek és bejárták a történelmi Erdély és a Partium vidékeit a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája (JuGyu) 7. osztályos tanulói. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta (HAT-KP-1-2022/1-000442).

Nyári tábor az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézetben

2023. június 23.
4 perc

Tudományos előadásokat hallgatva, feladatmegoldásokkal, beszélgetésekkel, laborlátogatással töltött egy hetet 18 középiskolás az ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont nyári táborában.

Sajat_maga_epitett_muholdvevo_allomast_hogy_azzal_fogja_az_SZTE-s_fejlesztesu_eszkoz_jeleit_az_urbol_Kovacs-Jerney_Adam

2023. június 23.
6 perc

A Szegedi Tudományegyetem újabb területen kapcsolódott be az űrkutatásba azzal, hogy egy műholdon az űrbe juttatott informatikai eszköz fejlesztésében vettek részt az SZTE kutatói. Az Elon Musk rakétájával fellőtt műszer június 22-én elkezdte küldeni a jeleket, amelyeknek a földi vételére és feldolgozására alkalmas antennát épített Kiss Ádám, az SZTE PhD hallgatója, az SZTE diákmodul projektvezetője. A jeleket - Magyarországon az elsők között -sikerült is befogni a különleges antennával.

Nyito_Tankonyvmuzeum_IMG_0159

2023. június 23.
6 perc

„Országos jelentőségű muzeális érték…” „Egyedülálló gyűjteménye az oktatástörténetnek…” Így jellemzik, akik megismerik a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar főépületében kialakított Tankönyvmúzeum kiadványait. A különleges tankönyvtár kutatóhely és közösségi tér, ezért előzetes bejelentkezés után látogatható – a Múzeumok éjszakája előtti és utáni hétköznapokban.

Diákmunka, SZTE Szeged

2023. június 23.
3 perc

Nemcsak a cukrászdákban és éttermekben, hanem különböző áruházakban, azok raktárhelyiségeiben, de a termőföldeken vagy épp valamelyik feldolgozó üzemben is szívesen vállalnak ma munkát a fiatalok. Varga Angélával, a Biztos Kész Cégcsoport szegedi irodájának diák, főállású és nyugdíjas munkaerő szervezőjével beszélgettünk.

costume_collage_1

2023. június 23.
4 perc

Kínai népviseleti bemutató, költészet és dalok várják az SZTE Konfuciusz Intézet jóvoltából azokat, akik június 24-én a Móra Ferenc Múzeumhoz kötődő eseményeken vesznek részt a Múzeumok Éjszakája programsorozaton. A Szent-Györgyi Albert Agorában pedig Neumann János munkásságát és izgalmas életét ismerhetik meg az érdeklődők, az SZTE oktatóinak és hallgatóinak, érdekes előadásainak segítségével.

MGK_konferencia

2023. június 22.
5 perc

Múltőrzés a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karon címmel tudományos tanácskozáson mutatták be a Fekete Gyula Intézménytörténeti Kutatási Programot június 21-én. A program célja az SZTE Mezőgazdasági Kar intézmény- és képzéstörténetének teljes körű feldolgozása.

IMG_2807-001

2023. június 22.
5 perc

A Szegedi Tudományegyetem minden évben közönségdíjjal jutalmazza a Szegedi Nemzeti Színház művészeit. Idén Sziládi Hajna, Gömöri Krisztián és Borovics Tamás kapta a legtöbb szavazatot. A díjakat a színház évedzáró társulati ülésén adta át Tajti Gabriella, az SZTE NKI Kulturális Iroda vezetője.

nyito_Nyari_Akademia_BBMK

2023. június 22.
1 perc

Június 26-án, hétfőn, 10 órakor kezdődik az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hagyományos nyári mesterkurzusa, a Szegedi Nyári Akadémia, melyet 2005 óta egyre magasabb résztvevői létszámmal rendeznek meg.

SZTE BBMK

2023. június 22.
1 perc

2023. június 23-án és 24-én a Kisszínház ad otthont a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszék végzős hallgatói operavizsga előadásának. Pénteken 19 órától, szombaton 15 órától hallgathatók meg ismert zeneszerzők operái.

fiatal kutatók

2023. június 22.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem fiatal kutatói ismét megmutatták, hogy az országos élmezőnyben is megállják a helyüket.

Nyito_Geczi_Janos_94._Unnepi_Konyvheten_20230609

2023. június 21.
10 perc

„Modern kori polihisztor” – mondják Géczi Jánosról, miután fölsorolják, hogy íróként, költőként, szerkesztőként, képzőművészként, egyetemi oktatóként is tevékenykedik. Az utolsó rózsához című verskötete 2023. június 9-i bemutatóján belehallgattunk a költő Géczi János és a moderátor Annus Gábor, a Szegedi Tudományegyetem két egykori hallgatója és volt munkatársa beszélgetésébe – emlékekről és versekről.

Kovács Annabella

2023. június 21.
3 perc

A süteményeknek és a könyveknek közösségépítő erejük van – vallja Kovács Annabella. A Szegedi Tudományegyetem alumnája tematikus könyves programot álmodott meg: hónapról hónapra más-más témát jár körül. 2023. június 22-én, Olaszország kerül terítékre.

AJTK

2023. június 21.
1 perc

2023. június 8-án „A mesterséges intelligencia és a digitalizáció által teremtett kihívások a jog, nemzetközi kapcsolatok és politika területén” címmel szervezett konferenciát az SZTE ÁJTK, amelyen az SZTE IKIKK IKT és Társadalmi Kihívások Kompetenciaközpont keretei között működő ÁJTK-s kutatócsoportok tagjai mellett külföldi szakemberek is kifejtették véleményüket az AI és a digitalizáció által támasztott kihívásokról.

001_6669

2023. június 21.
2 perc

Léteznek-e gomba-zombik? Van-e valóságalapja a Last of Us című sorozatnak? Szeretnek-e napozni az egerek? Van-e kapcsolat a szolárium és az opiátok között? Ilyen és ehhez hasonló kérdések mélyére áshattak azok, akik ellátogattak a Radnóti Caféba a közelmúltban.

Dr. Jelasity Márk egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékének vezetője. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

2023. június 21.
22 perc

Ami az elménkben történik, modellezhető-e a mesterséges intelligenciával? Nem csak az ember sajátossága a jelentéstulajdonító értelem? Félhet-e az algoritmus, lehet-e nagylelkű egy szoftverágens, és kialakulhat-e az embernélküli nyelv? Dr. Jelasity Márk egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Számítógépes Algoritmusok és Mesterséges Intelligencia Tanszékének vezetője válaszol.

vamos_karoly

2023. június 21.
2 perc

Dr. Vámos Károly az SZTE SZAOK Orvosi Genetikai Intézetének nyugalmazott egyetemi docense életének 82. évében elhunyt. Temetése 2023. június 23-án 13 órakor lesz az Alsóvárosi temetőben. Emlékét tisztelettel megőrizzük!

alairas

2023. június 20.
2 perc

Belső-Mongóliában és az Altáj régióban kezdhet meg hamarosan ásatásokat Dr. Neparáczki Endre, a szegedi egyetem kutatója egy új magyar-kínai együttműködésnek köszönhetően. A cél az ázsiai hunok régészeti és archeogenetikai kutatása. Az együttműködés csereprogramokra, magas szintű tehetséggondozásra és közös tudományos munkák publikálására is lehetőséget kínál.

Furak_Jozsef_SZTE_SZAOK

2023. június 20.
1 perc

Az Európai Mellkassebészeti Társaság (ESTS) 2023. június 5-én, Milánóban megrendezett éves kongresszusán, a társaság elnökévé választotta Dr. Furák József egyetemi docenst, az SZTE SZAOK Sebészeti Klinika Mellkassebészeti Osztályának vezetőjét.

Nyitoj_Tomorkeny_gimi_Nagy_Gergely_forditoval

2023. június 18.
8 perc

Olvasásnépszerűsítés a (mű)fordítók tapasztalatával? Igen! A könyvkiadásban „háttérmunkás” fordítót is reflektorfénybe állította a 94. Ünnepi Könyvhéten a Szegedi Tudományegyetem több programja is. Nagy Gergellyel, az SZTE angol tanszékén 17 éven át oktató, a szegedi egyetem angol-ógörög szakján diplomázó műfordítóval a Tömörkény gimnáziumban Benkő Imola Orsolya tanárnő vendégeként, tizedik évfolyamosainak rendhagyó tanóráján, s aztán az SZTE Klebelsberg Könyvtárban beszélgettünk.

Nyito2_Elmenyseta_GyKD_Z3A3353

2023. június 16.
3 perc

A „C-vitamin városának” is nevezhetnénk Szegedet, ahol a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas rektora, Szent-Györgyi Albert élt és alkotott. A tudós felfedező Tisza-parti éveinek helyszíneit bemutató, SZTE Szent-Györgyi emléksétát „felfedezte” és újra gondolva megszervezi az „Élményséta Szeged”. A vállalkozás vezetőjét, Gyuris-Karancsi Dórát, az SZTE alumnáját a kultúraközvetítés és tudománynépszerűsítés új formáiról is kérdeztük.

Az_Emirates_Global_Aluminium_dubai_ceggel_egyuttmukodo__MASOST_kutatocsoport_Kovacs-Jerney_Adam

2023. június 15.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem MASOST kutatócsoportja, élén Dr. Sipos Pál professzorral, ipari kutatásai közül jelenleg a legnagyobb erőbedobással egy vörösiszappal kapcsolatos projekten dolgozik. Az Emirates Global Aluminium dubai céggel közös ipari együttműködésük célja, hogy ezt a nehezen kezelhető mellékterméket kémiai átalakításokkal hasznossá tegyék. Kutatásaik eredményeinek köszönhetően a sok kellemetlenséget okozó vörösiszap akár talajjavító anyagként is beforgathatóvá válhat. A szegedi kutatócsoport az egyetlen magyarországi partner az együttműködésben.

Nyito_Kontra_Ujszaszi_20230609

2023. június 15.
15 perc

Megáll az idő, amikor beleolvasunk Kontra Ferenc: „A Fiú” című kötetébe. A jelenből hátra pillantva elénk tárul a 20. század. A helyét kereső fiú alakváltozataként ismerünk rá a szegedi József Attila Tudományegyetem egykori hallgatójára is… Kontra Ferenc „horvátországi magyar írót” – néhány évfolyamtársuk jelenlétében – Újszászi Ilona újságíró kérdezte a 94. Ünnepi Könyvhét kitüntetett egyetemi rendezvényén „A Fiú”-ról és a férfi útjáról.

Tesz_Dij_1

2023. június 15.
3 perc

Két szegedi egyetemi oktató is tagja volt annak az öttagú zsűrinek, amely döntött idén a Településfejlesztési Díjakról. Dr. Boros Lajos egyetemi docensnek és Dr. Nagy Gyula egyetemi adjunktusnak, a Földrajzi és Földtudományi Intézet Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéke munkatársainak több mint 150 önkormányzati szakember, közel 20 médium és 23 inspiráló, példamutató projekt közül kellett választania.

Dr. Földi Péter fizikus, az SZTE TTIK Fizika Intézet Elméleti Fizika Tanszék egyetemi docense

2023. június 14.
13 perc

Dr. Földi Péter fizikus, az SZTE TTIK Fizika Intézet Elméleti Fizikai Tanszék tanszékvezető egyetemi docense, az ELI ALPS kutatója akadémiai doktori címet szerzett a kvantumrendszerek dinamikájának modellezése témájában. Doktori értekezésében kvantumos modelleket ír le, alkalmazásokat keresve a fény-anyag kölcsönhatás, a kvantuminformatika vagy a szilárdtestfizika területén.

SZTE Gyakorló Iskola

2023. június 14.
3 perc

Zenélő és táncoló robotok repítették a dobogó legfelső fokára a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola alsó osztályos tanulóit a European RoboCup Junior versenyen. A megmérettetésről Özvegy Judit, a csapat felkészítő tanára mesélt.

nyito

2023. június 14.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Szakképzési Centrummal 2023. június 14-én. Az SZTE Rektori Hivatalában aláírt dokumentum alapján szeptembertől a két intézmény még szorosabban működik együtt az egyetemi hallgatók munkaerőpiaci értékének növeléséért, ezzel párhuzamosan pedig azért, hogy a Csongrád-Csanád vármegyében született hallgatók közül minél többen maradjanak a régióban tanulmányaik befejezése után is.

ÚNKP 2023 SZTE

2023. június 13.
2 perc

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasait köszöntötték 2023. június 13-án a Szegedi Tudományegyetemen. Idén 322 hallgató részesült elismerésben.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek