Bezár

Hírarchívum

SZTE_SZGYTV

A helyek fele már elkelt, de még lehet nevezni az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

A helyek fele már elkelt, de még lehet nevezni az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre

2023. június 29.
2 perc

A szegedi egyetem egykori, Nobel-díjas rektora előtt tisztelgő XII. Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyre a magyarországi és a határon túli magyar nyelvű középiskolák diákjait várják felkészítő tanáraikkal együtt. Az idei verseny a továbbtanulásra is nagy hatással lehet: a 2024-es felvételi eljárásban az SZGYTV-n részt vett diákok plusz pontot kaphatnak, amennyiben az SZTE egyes szakjaira jelentkeznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány idén év végén rendezi meg a Szent-Györgyi Tanulmányi Versenyt (SZGYTV), amelyre 50 magyarországi és határon túli középiskola csapatát – 3 diák és 1 felkészítő pedagógus – várják.

A november 30-án és december 1-jén megrendezendő kétnapos versenyre a helyek fele már elkelt.

A versennyel kapcsolatos összes információ, így a nevezéssel kapcsolatos tudnivalók is megtalálhatók az SZGYTV honlapján, a https://u-szeged.hu/szgytv/felhivas oldalon. A nevezési határidő 2023. szeptember 15. éjfél. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy iskolából maximum két csapat jelentkezését fogadják el a szervezők.

Az idei verseny két témaköre: 130 éve született Szent-Györgyi Albert; a 2018 és 2022 között díjazott orvosi-élettani, fizikai és kémiai Nobel-díjasok munkássága. A verseny kérdéssorait az SZTE elismert oktatói állítják össze, a verseny tisztaságát az SZTE oktatóiból álló zsűri felügyeli.

A verseny első napján a diákok az elődöntőben mérkőznek meg. A döntőbe jutott hat csapat – amely a második napon mérkőzik meg egymással – értékes díjakban részesül.

A hagyományoknak megfelelően a csapatok kreatív kategóriában is versenyezhetnek. Az idei műfaj a slam poetry.

A Szegedi Tudományegyetem rangos és népszerű tanulmányi versenyén való részvételért: a középiskolások plusz pontot kaphatnak az SZTE egyes szakjain, amennyiben a 2024-es felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetemre jelentkeznek.

A verseny aranyfokozatú támogató partnere az Unikorp Biotech Kft., ezsütfokozatú támogató partnere a Givaudan Hungary Kft., bronzfokozatú támogató partnere a Varian Medical Systems Hungary Kft. További támogatója a Pick Szeged Zrt. és a Maxim Könyvkiadó Kft.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek