Bezár

Hírarchívum

ÚNKP 2023 SZTE

Több mint 300 SZTE-s hallgató nyert ösztöndíjat az Új Nemzeti Kiválóság Programban

Több mint 300 SZTE-s hallgató nyert ösztöndíjat az Új Nemzeti Kiválóság Programban

2023. június 13.
2 perc

Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) ösztöndíjasait köszöntötték 2023. június 13-án a Szegedi Tudományegyetemen. Idén 322 hallgató részesült elismerésben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Új Nemzeti Kiválóság Program Magyarország Kormánya által a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjprogram. Célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a fiatal kiválóságok támogatásával segítse a nemzetközi szinten is kiváló, tapasztalt kutatók és alkotók munkáját. Emellett ösztönözni kívánja a kiváló teljesítményt nyújtó kutató és alkotó tevékenységet, az alapképzésben, mesterképzésben vagy doktori képzésben részt vevő hallgatókat, doktorjelölteket, illetve fiatal oktatókat és kutatókat.

ÚNKP 2023 SZTE

Az ösztöndíjasok személyesen vették át elismerésüket.

Az eseménynek a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatala adott otthont, az okleveleket Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Prof. Dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke adták át.

 ÚNKP 2023 SZTE

Kiosztották az ÚNKP ösztöndíjakat az SZTE-n.

– Önök itt ma a Szegedi Tudományegyetem tudományos és művészeti pályáján mozgó kiválóságai. Az Új Nemzeti Kiválóság Program közvetve erősíti a felsőoktatási alapkutatásokat, a kiemelkedő kutatói, alkotói munka támogatásával, emellett példaértékű mintát biztosít a kiválóság elismerésére, elősegíti, hogy a magyar intézményekben felhalmozódott szakmai ismeretek, kutatási, alkotói eredmények hozzáférhetővé és felhasználhatóvá váljanak a tudományos, művészi közösség számára – mondta Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese.

Kiemelte azt is, hogy a program 2016-ban indult útjára, azóta a Szegedi Tudományegyetemen 1800-an nyerték el az ösztöndíjat.

 ÚNKP 2023 SZTE

Prof. Dr. Gellén Klára

– Két ösztöndíjasunknak hét, négy hallgatónak hat, tizenkilenc fiatalnak öt és negyvenkét ösztöndíjasunknak négy éven keresztül, folyamatosan sikerült elnyernie az Új Nemzeti Kiválósági Kutatói ösztöndíjat. Ez is azt mutatja, hogy munkájuk folyamatos, magas szintű és eredményes. Ebben a tanévben a beadott 581 pályázatból 322 nyert támogatást: 35-en ebből alapképzésben, 57-en mester/osztatlan képzésben, 153-an doktorandusz és doktorvárományosi, valamint 77-en posztdoktori, illetve Bolyai+os oktatói képzésben vesznek részt – részletezte az oktatási rektorhelyettes.

ÚNKP 2023 SZTE

Az SZTE odafigyel a tehetségekre.

A Junior Akadémia elnöke zárásképp kiemelte: nagy köszönet jár azoknak, akik az elbírálásban vettek részt és azoknak is, akik ezt megelőzően az elismerésben részesületek felkészülését segítették.

– Azt kívánom, hogy mindenki a lehető legjobban el tudjon mélyülni kutatásai során a saját témájába és próbáljon meg azon a területen a lehető legjobbá válni – hangsúlyozta Prof. Dr. Badó Attila.

Pósa Tamara

Borítókép: Több mint 300 SZTE-s hallgató nyert ösztöndíjat az Új Nemzeti Kiválóság Programban.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek