Bezár

Hírarchívum

nyito_BBMK_nyari_akademia_2023

Több mint száz résztvevő a BBMK mesterkurzusán

Több mint száz résztvevő a BBMK mesterkurzusán

2023. június 27.
1 perc

Öt országból több mint 100 növendék gyarapítja komolyzenei tudását június 26. és 30. között az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Szegedi Nyári Akadémiáján. Az egyhetes programsorozat idején ingyenes hangversenyekkel, előadásokkal és a résztvevők fellépéseivel várják a zeneszerető közönséget.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar hagyományos nyári mesterkurzusát, a Szegedi Nyári Akadémiát 2005 óta rendezik meg egyre magasabb résztvevői létszámmal. A program június 26-i megnyitóján Nátyi Róbert, az SZTE BBMK dékánja azt hangsúlyozta, hogy a nyári akadémia kezdete óta csupán egyetlen alkalom volt, amikor nem tudták meghirdetni a programot – a koronavírus-járvány miatt.

BBMK_XVIII._Szegedi_Nyari_Akademia_KJA
A megnyitón készült képek itt megtekinthetőek. Fotó:Kovács-Jerney Ádám

– A száz feletti résztvevői létszám a fiatalok zeneszeretetét és a kar oktatóinak elhivatottságát is jelzi. Idén ének, gitár, zongora, fuvola, klarinét, hegedű, fagott és ütőhangszeres kurzusokat tartanak a kar kiváló oktatói. Intenzív hét elé nézünk, hiszen nemcsak oktatásról és zenetanulásról szól a mesterkurzus – fogalmazott. Hozzátette azt is, hogy június 27-én, 10 órakor a Szent-Györgyi Albert Agórában ifjúsági ütőhangszer-bemutató lesz, ugyanezen a napon 16 óra 30 perctől Szecsődi Ferenc, a kar oktatója a 165 éve született Hubay Jenőről tart előadást a BBMK Kossuth Lajos sugárúti épületében. A fuvolista hallgatók koncertjének június 29-én, 18 órától a Magyarországi Evangélikus Testvérközösség épülete ad helyet, majd a nyári akadémia zárásaként a városházán tartanak gálahangversenyt június 30-án, 18 órától.

SZTEinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek