Bezár

Hírarchívum

Diákmunka, SZTE Szeged

Ezek a legnépszerűbb diákmunkák a vakáció idején

Ezek a legnépszerűbb diákmunkák a vakáció idején

2023. június 23.
3 perc

Nemcsak a cukrászdákban és éttermekben, hanem különböző áruházakban, azok raktárhelyiségeiben, de a termőföldeken vagy épp valamelyik feldolgozó üzemben is szívesen vállalnak ma munkát a fiatalok. Varga Angélával, a Biztos Kész Cégcsoport szegedi irodájának diák, főállású és nyugdíjas munkaerő szervezőjével beszélgettünk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Azok a diákmunkák, amelyeket mi kínálunk, sokrétűek. Ma már egyre több fiatal célja, hogy találjon egy olyan munkát, ami végig kíséri a tanulmányai ideje alatt, amivel egyfajta folyamatos bevételt tud biztosítani magának. Vannak viszont olyanok is, akiknek éppen ennek az ellenkezője a céljuk, vagyis, hogy ne kössék le magukat egy adott munkahely, állás mellett, azért, hogy többféle helyzetben is kipróbálhassák magukat, mielőtt elkezdik a nagybetűs életet. A legkeresettebb pozíciók közé az árufeltöltés és pénztári munka tartozik – ezekben a pozíciókban akár 50-100 főt is foglalkoztatnak egyszerre –, betöltésükre Szegeden és környékén a mindenki által jól ismert áruházakban van leginkább lehetőség. De népszerű még a ruhaüzletekben való leltáros munka, a pakolós, raktári munkák és természetesen a hostess munkák is, amelyekkel közreműködhetnek a hallgatók neves egyetemi és sporteseményeknél. Nyáron kimagaslóan nagy az érdeklődés a mezőgazdasági munkák iránt, valamint a cukrászdai, éttermi és az adminisztrációs munkáink iránt is – kezdte Varga Angéla, a Biztos Kész Cégcsoport szegedi irodájának diák, főállású és nyugdíjas munkaerő szervezője.


Diákmunka, SZTE Szeged

 A Biztos Kész Cégcsoport szegedi csapata.


És, hogy milyen szempontok alapján választják ki a hallgatók az adott munkát? A Biztos Kész Cégcsoport munkatársa szerint a diákok túlnyomórészt olyan munkát keresnek, ami nemcsak a tanulmányaikhoz, de a személyiségükhöz is passzol. Erre szerencsére már több cégnél és szolgáltatónál is van lehetőség. Az pedig, hogy ki mennyit tud megkeresni egy-egy ilyen munkával a motiváltságtól függ.

 

– Havi 160 óra munkaórával legalább bruttó 213.000 Ft-ot biztosan meglehet keresni. Sok sikersztorirólról hallottunk már, szerencsére rengeteg visszajelzést kapunk, van köztük pozitív és persze negatív is. Az viszont, amikor a diákok nyári szünetben vagy egyetemi tanulmányaik ideje mellett végzett munkával keresik meg a pénzt a jogosítvány megszerzésére vagy akár a tanulmányaik fejlesztésére, folytatására, egy-egy elektronikai eszköz megvásárlására, vagy egy utazásra, nagyon felemelő tud lenni számunkra is. Az anyagi függetlenség ma már nagyon sok diáknak fontos, a tapasztalatszerzés pedig sokat jelent – meséli a munkaszervező.


Diákmunka, SZTE Szeged

 Varga Angéla


Elmondása és tapasztalatai szerint, mindemellett olyan ismeretekere, tudásra tesznek szert, amit senki nem vehet el tőlük. Nem utolsó sorban barátságokat, fontos emberi kapcsolatokat alakítanak ki és kötnek. De, ami a legfontosabb, hogy egy sokkal előnyösebb helyzetből indulhatnak neki a nagybetűs életnek, hiszen már tudják, hogy mi fán terem a munka, mit jelent a felelősség.


Pósa Tamara

Borítókép: Illusztráció.

Fotó: Molnár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek