Bezár

Hírarchívum

Szegedi Szabadtéri, 2023

Startol a Szegedi Szabadtéri Játékok – az előadásokon SZTE-s kötődésű fellépőkkel és önkéntesekkel is találkozhatnak

Startol a Szegedi Szabadtéri Játékok – az előadásokon SZTE-s kötődésű fellépőkkel és önkéntesekkel is találkozhatnak

2023. június 27.
2 perc

2023. július elsején kezdetét veszi hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiválja, a Szegedi Szabadtéri Játékok. A színházi fesztiválon több, a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő előadóművésszel és önkéntessel is találkozhat majd a közönség.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szeged Napja ünnepségsorozat lezárultával a Szegedi Szabadtéri Játékok stábja vette birtokba a Dóm teret. Május 22-ével megkezdődött a csaknem egy hónapos munka, amelynek eredményeképpen július elsején elindulhat az egészen augusztus 20-áig tartó színházi rendezvénysorozat.

 

A Dóm téri nagyszínpad ezúttal is nagyszabású produkciók helyszíne lesz: itt a klasszikus zene és színházi műfajok jegyében indul az évad, ugyanis a Szegedi Szimfonikus Zenekar hagyományos Ajándékkoncertje után a Szegedi Nemzeti Színház-Szegedi Szabadtéri Holdvilágos éjszakán című operett-opera gálája érkezik július elején, amelyen a Szegedhez ezer szállal kötődő Cser Ádám vezényel majd. A továbbiakban ugyanitt kiváló musical-előadások várják a nézőket: a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátéka, az Elisabeth; majd két saját produkció: a tavalyi évben a Szabadtérin először bemutatott Chicago, majd grandiózus záróeseményként Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicalje, az Ezeregy éjszaka ősbemutatója.

 

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad is változatos produkciókkal várja a közönséget, amelyek iránt óriási az érdeklődés. Zorán, Demjén Ferenc és Al Di Meola koncertjeire és a Menopauza musicalre már minden jegy elkelt. Az érdeklődők továbbra is válogathatnak Palya Bea, a Kispál és a Lovasi estjei, az Omega „Naplemente” emlékkoncert és a „Zenére fel!” koncert közül, valamint az Egy csók és más semmi, A varázsfuvola, a Héttorony és a Pletykafészek című színházi előadások palettájáról. Eddig több mint 42 ezer jegy talált gazdára a két játszóhely előadásaira.

 

A produkciókban több, a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő előadóművész és önkéntes is közreműködik majd.


SZTEinfo

Borítókép: Ajándékkoncert a szegedi Dóm téren.

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok hivatalos Facebook oldala/archív

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek