SZTE Info
ZMK_1

Átadták a diplomákat az SZTE ZMK-n

Megkezdődött a diplomaosztók sora a Szegedi Tudományegyetemen. Június 18-án a Zeneművészeti Kar végzősei vehették át okleveleiket.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
ZMKA ZMK Fricsay Ferenc Hangversenytermében megtartott diplomaosztó ünnepség megnyitásaként elhangzott a Himnusz Csanádi László főiskolai tanár orgonakíséretével. Ezt követően Kerek Ferenc, a SZTE Zeneművészeti Kar dékánja a 2008-2009-es tanév szakmai sikereit foglalta össze ünnepi beszédében, és elbúcsúzott a végzős hallgatóktól.
 
A diplomák átadását követően Szabó Gábor, a SZTE rektora köszöntötte a kart és a friss diplomásokat, majd elhangzott J. Brahms: c-moll scherzója Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedű szakos hallgató előadásában.
Az ünnepség a Szózat eléneklésével zárult.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.