SZTE Info

Új szponzorral az A csoportban az Universitas Szeged

Vállalja az OB I/A csoportos indulást az Universitas Szeged női vízilabdacsapata, mely zsinórban második alkalommal nyerte meg a B csoportos pontvadászatot – jelentette be Bük József klubelnök. A névadó Szegedi Tudományegyetem mellett új támogatója is van a csapatnak.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Bük József klubelnök június 16-án arról tájékoztatott: a 2009/2010-es szezonban az OB I/A-ban indul az Universitas Szeged gárdája. Mint ismeretes, a Tisza-parti lányok tavaly is aranyérmesek lettek az OB I/B-ben, ám akkor nem vállalták az osztályváltást. A szakvezetés, a névadó Szegedi Tudományegyetem és a bővülő támogatói kör most már egyetért benne: a gárda megérett rá, hogy az elitben is megmutathassa tudását. Badó Attila, az SZTE hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettese is örömét fejezte ki amiatt, hogy ősztől immár valóban a legjobbak ellen láthatjuk majd a Szegedet.

2
Badó Attila rektorhelyettes és Bük József klubelnök


Mindenki számára nyilvánvaló: az Universitas kinőtte a B csoportot. Árkosy Lilláék az idén pontveszteség nélkül zárták a bajnokságot, osztálykülönbség mutatkozott a szegediek és a többi résztvevő között. A hátország is egyre erősebb, a fiatalok folyamatosan fejlődnek, többen közülük tagjai a különböző korosztályos válogatottaknak. Ha sikerül egyben tartani az idei keretet, illetve néhány poszton esetleg meg is lehetne erősíteni azt, joggal bízhatnának a bennmaradásban a drukkerek.

Az egyetem továbbra is minden segítséget megad, sőt, a tervek szerint az A csoportra való tekintettel a duplájára emeli eddigi támogatását. Emellett sikerült szponzornak megnyerni Drégely Zoltánt és cégét is – a vállalkozó komoly fantáziát lát a szegedi női póló felfuttatásában. Drégely Körtvélyessy Péterrel, a Szeged Beton VE elnökével közösen egyfajta vízilabda üzleti klubot hoz. Ebbe olyan sikeres kis- és közepes vállalkozásokat vonnának be, melyek eddig nem vettek részt a sportfinanszírozásban. A tervek szerint a forrásokat egy meghatározott arányban osztanák el a női és a férfi vízilabda között.

Ami a szakmai terveket illeti, Bük József elmondta: több játékossal állnak tárgyalásban, akik a Szegedi Tudományegyetemre felvételiznek, vagy itt tanulnak. Ha minden jól megy, öt szentesi lány is érkezhet az Universitasba – ketten közülük már most is az egyetem hallgatói. Az edzői posztra egyelőre két jelölt van: Varga Zita, aki kapusként is számításba jön, valamint a szegedi színekben több mint 300 OB I-es meccsen szerepelt Megyeri Attila.
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.