SZTE Info

Ülést tartott az egyetemi érdekegyeztető tanács

A munkavállalói oldal kezdeményezésére, Szabó Gábor rektor elnökletével ülésezett az SZTE Érdekegyeztető Tanácsa. A május 13-i megbeszélésen több fontos döntés is született, melyeket az alábbiakban foglalunk össze.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Öt napirendi pontot tárgyaltak meg május 13-án az SZTE Érdekegyeztető Tanács tagjai. Az ülést a munkavállalói oldal kezdeményezte, s Szabó Gábor rektor vezette elnökként. A résztvevők konszenzusra jutottak a 2009. évre vonatkozó Juttatási Megállapodás ügyében, a tanács tagjai tájékoztatót hallhattak az egyetemi óvoda bővítésével kapcsolatos munkálatokról, valamint egyeztetések történtek a Kollektív Szerződés megújításának menetéről. Az ülésen szóba került az érdekegyeztető tanács szabályzatának módosítása is, végezetül Szabó Gábor rektor a gazdasági válság miatt várható elvonások hatásairól beszélt.

A május 13-i ülésen történtekről, illetve az ott született döntésekről a csatolt dokumentum tájékoztat.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.