SZTE Info

A nők számára álmodták meg New York illatait

Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens és Staten Island néven mutatják be a Szegedi Tudományegyetem marketingszakos hallgatói megálmodott parfümjeiket 2009. június 29-30-án Párizsban az egyik vezető kozmetikai cég által szervezett marketingkampány-verseny nemzetközi döntőjében. A megmérettetésen a szegedi hallgatók egy létező márka új termékvonalának marketingkampányát prezentálják: a The City Collection elnevezésű kampányukban a nők társadalmi szerepét hangsúlyozzák.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Miután megnyerték a májusi nemzeti döntőt, Magyarországot a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói, Markó Brigitta, Tekulics Anna és Góré Dániel képviseli a L’Oréal Brandstorm 2009 nemzetközi marketingverseny párizsi döntőjében 2009. június 29-30-án. A kozmetikai világcég által meghirdetett verseny 10 ezer euró értékű fődíjáért 270 egyetem 31000 diákja méri össze tudását és kreativitását.

A nemzetközi megmérettetésre a szegedi hallgatók egy rendkívül ötletes és kreatív tervvel álltak elő: mivel az évente mindig más L’Oréal termék köré szerveződő vetélkedő idén a Maybelline New York-ra fókuszál, a város kerületeiről nevezték el az általuk kitalált öt illatot, amelyek mindegyike ötféle különböző női szerepet szimbolizál. A Szegedi Tudományegyetem csapata a The City Collection elnevezésű kampányukban a nők társadalmi szerepét hangsúlyozzák: hogyan tudja a szebbik nem a családot, a munkát és a saját nőiességét összehangolni.

„A magyarországi döntő fődíjaként elnyert párizsi megmérettetés során a hallgatóknak egy marketing menedzser bőrébe bújva a márka első parfümjének kell egy új termékvonalat kitalálniuk, és felépíteniük az illatszer teljes marketing stratégiáját, a design kitalálásától a globális kommunikációs kampányig. A csapat rendkívül kreatívan oldotta meg a feladatot, a magyarországi zsűri értékeléskor külön kiemelte a hallgatók koncepciózus szemléletét. Büszkén mondhatjuk, hogy ez az első alkalom, hogy a nemzeti döntőn alapképzéses hallgatókból álló csapat nyert” – teszi hozzá Révész Balázs felkészítő tanár, az SZTE Gazdaságtudományi Kar oktatója.

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.