Bezár

Hírarchívum

MGK_csaladbarat

Ismét elnyerte a Családbarát Munkahely Védjegyet az SZTE Mezőgazdasági Kar

Ismét elnyerte a Családbarát Munkahely Védjegyet az SZTE Mezőgazdasági Kar

2023. február 23.
2 perc

Második alkalommal pályázott a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft.-hez az SZTE Mezőgazdasági Kar a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy elnyerésére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Első alkalommal 2020-ban kapta meg a kar a Családbarát Hely bronz fokozatát, Munkahely kategóriában, majd egy megújult, a különféle fokozatokat (arany, ezüst, bronz) már nem tartalmazó audit eljárásban, 2023-ban ismét elnyerte a Családbarát Munkahely címet.

Az idei, Családbarát Hely és Családbarát Munkahely kategóriákban meghirdetett, kétkörös eljárás első része egy online kérdőív kitöltése volt, majd a megfelelő pontszám elérése után egy személyes auditot tartottak a karon.

A maximális megszerezhető pontszámot 108 pontban határozták meg. A legalább 32-re pontozott pályázók jogosultakká váltak a védjegy használatára.

Az eljárás során a Mezőgazdasági Kar 53 pontot szerzett, így a tanúsítvány szerint: „A tanúsítási eljárás alá vont szervezet a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Munkahely kategóriájának birtoklására jogosult.”

Az audit eljárás szempontjai között szerepelt a többi között például, hogy mivel segíti az SZTE Mezőgazdasági Kar a családos, gyermeket nevelő dolgozók munkáját, vagy hogy megteremti-e a rugalmas munkavégzési körülményeket a munkavállalóknak. Pontot ért például a rugalmas, kötetlen munkaidő, a részmunkaidős foglalkoztatás, vagy a szülőknek nyújtott beiskolázási támogatás, illetve a dolgozóknak biztosított munkaidő utáni program, például a Családi Nap szervezése is.

– A védjegy megszerzéséért benyújtott pályázattal az SZTE Mezőgazdasági Kar vezetésének célja az volt, hogy a kar egyébként is családias légkörének intézményesített formát adhasson, hogy a külvilággal is büszkén tudathassuk, hogy a karon nem probléma, ha a munkavállaló kisgyermekes szülő, vagy ha valaki megváltozott munkaképességű, mert nálunk nemcsak teljes, hanem részmunkaidőben is lehet munkát vállalni – mondta Dr. Jani Péter az SZTE Mezőgazdasági Kar Dékáni Hivatalának vezetője.

A hivatalvezető a jövőbeni tervekről is beszélt, amelyekben szerepel a többi között egy baba-mama szoba építése, egy gyermek foglalkoztató sarok kialakítása, valamit olyan, a meglévő rendezvényeket kiegészítő további, munkaidő utáni közös programok szervezése a dolgozóknak, mint például a Mikulás ünnepség, vagy a Sportnap.

Az SZTE Mezőgazdasági Kar a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Munkahely kategóriájának birtoklására egészen 2025. február 5-éig lesz jogosult.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek