Bezár

Hírarchívum

SZTE SBO

A szegedi SBO a Richter Anna-díj döntősei között

A szegedi SBO a Richter Anna-díj döntősei között

2023. február 14.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya bekerült a Richter Anna-díj döntősei közé. Arról, hogy ki nyeri el a Richter Anna-díj Közönségdíját, szavazás dönt majd. A szegedi SBO-ra 2023. március 12-ig bárki leadhatja a voksát.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE SZAKK SBO csapata az egészségügyi szakdolgozó kategóriában „Hétköznapi harcosok akcióban” címmel küldte be pályázatát, és került vele a legjobb három közé. A csapat vezetője Buresch Györgyi, csapattagok: Czirkó Diána, Dr. Papp László, Kis Tamás és Molnár Zsolt. Arról, hogy ki nyeri majd el a közönségdíjat, szavazás dönt. Az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese Richter Anna-díjban és az adott projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van. Március 12-ig megtekinthető a döntős csapatok bemutatkozása, szavazni kategóriánként egy-egy projektre lehet. Azok, akik szavaznak, egyúttal részt vesznek a Richter Anna-díj nyereményjátékában is.

 

Az SZTE Sürgősségi Betegellátó Osztály idén szeptemberben Guinness-rekord felállítására készül. Az eseménynek a Szegedi Pick Aréna ad majd otthont, ahol hozzávetőleg 15.000 általános és középiskolás fog résztvenni az egyidőben zajló újraélesztésben. Az iskolások a rekordkísérlet előtt elsajátítják az újjáélesztés alaptudását, technikáját és a szemléletet, amely azt erősíti, hogy baj esetén a határozott, bátor cselekvés életet ment.

 

Az első rekordkísérletet 2017-ben, a másodikat 2019-ben rendezték Szegeden. Utóbbiról rövid kisfilm is készült, ez IDE kattintva megtekinthető.

 

A Richter Anna-díj Közönségdíjáért induló szegedi Sürgősségi Betegellátó Osztályra, az alábbi oldal aljára görgetve, a SZAVAZÁS gombra kattintva, e-mail cím megadásával lehet szavazni.


SZTEinfo

Borítókép: SZTE SZAKK SBO.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek